Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering van Allianz, speciaal voor familievakanties, weekendjes weg en uitjes

Met de familie op vakantie zoals een weekje weg, weekendje of ander uitje, maar hoe doe je dat met de annuleringsverzekering? Er zijn vaak vragen over familiereizen en hoe men zich moet verzekeren, waarbij het aandachtspunt is dat als er iemand van de familie ziekt wordt of komt te overlijden, de resterende familieleden willen annuleren.

Annuleringsverzekering bij familievakanties
Annuleringsverzekering bij familievakanties

Hier lees je hoe je dat kan oplossen met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Opa en oma boeken een luxe groepsaccommodatie op een bungalowpark in het buitenland. De kosten bedragen ruim € 2.000,- Kinderen en kleinkinderen gaan mee met deze familie groepsreis. Opa heeft de reis geboekt en hij wil ook een annuleringsverzekering afsluiten voor totale groep van 12 personen. Belangrijk is dat hij de familievakantie wil annuleren als er iemand van de familiegroep ziek wordt. In dat geval kan hij kiezen voor de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Mocht er iemand van de familie niet mee kunnen wegens ziekte, dan kan opa de vakantie annuleren en de schade claimen op zijn annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance.

Overzicht dekkingen kortlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering van Allianz
Type VerzekeringAnnuleringsverzekering
Wat is verzekerd?– Kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken.
– Kosten van omboeken.
– Vergoeding bij meer dan 8 uur vertraging in het openbaar vervoer.
Dekking voor gezondheidsredenenKosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Vergoeding ook in geval van complicaties bij zwangerschap.
Dekking voor familiegebeurtenissenDekking als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
Dekking voor werkgerelateerde redenenRecht op vergoeding als de reis wordt geannuleerd omdat je een nieuwe baan hebt nadat je werkloos bent geweest, of als je buiten je schuld ontslagen bent.
Dekking voor woninggerelateerde redenenKosten van annulering worden vergoed als je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, of als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.
Optie:
Dekking voor zelf samengestelde reizen
Bij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld, worden de kosten voor annulering of onderbreking vergoed. Als één van deze onderdelen uitvalt door een gebeurtenis uit de voorwaarden, worden de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken vergoed.

Optie:
Dubbel Zeker dekking
Bij het afbreken van de reis wordt ook de volledige reissom vergoed, tot maximaal het bedrag op het polisblad. De reden moet in de voorwaarden staan.
Annulering reisgenootAls je reisgenoot zijn reis annuleert en jij hierdoor niet meer op reis wilt, heb je recht op vergoeding, mits de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.
Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht de dekking is nog veel uitgebreider, lees daarvoor de polisvoorwaarden.

Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Groepsannuleringsverzekering voor familievakantie

De standaard kortlopende annuleringsverzekering kan worden afgesloten voor o.a.:

 • Familievakanties
 • Weekendjes weg
 • Huur van een vakantiehuis
 • En andere uitjes

De kortlopende annuleringsverzekering voor families kan worden afgesloten voor maximaal 4 gezinnen + 3 reisgenoten of  7 reisgenoten met eventueel 2 extra reisgenoten. Is de groep groter dan dien je contact met ons op te nemen, wij kunnen je dan een speciale groepsannuleringsverzekering aanbieden.

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering?

Ga je op reis met je familie dan is het verstandig een goede annuleringsverzekering af te sluiten, want er kan onverwacht iets gebeuren waardoor je genoodzaakt bent om de geboekte reis uit te stellen of zelfs te annuleren. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of de medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Zoals je ziet vallen ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ontvang hier 10% korting op je premie!

Alleen op deze website ontvang je maar liefst 10% korting op de premie van een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. De korting staat onderaan de premie berekening.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden zijn, maar dit mogen ook meereizende gezinnen (familie) en reisgenoten zijn.

Voordelen kortlopende annuleringsverzekering

Met de tijdelijke annuleringsverzekering ben jij en je familieleden uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking:

√  Ook met uitstekende dekking voor medereizigers, zoals familie.

√  Extra voordelig: hier 10% korting op de premie.

√  Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.

√  Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

√  Handig: bespaar geld en sluit ook direct een reisverzekering af.

√  Premie kortlopende annuleringsverzekering familie-uitjes v.a. 5,31% van de reissom (inclusief korting).

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een kortlopende annuleringsverzekering met dekking voor je familievakantie af te sluiten!

Meeste gestelde vragen en antwoorden voor een annuleringsverzekering bij een familievakantie (FAQ)

Wat is een annuleringsverzekering voor een familieweekend?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep familie op reis gaat en je wilt annuleren als iemand van de familie komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Welke annuleringsverzekeringen voor een familie groepsboeking zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte van de familie:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor families bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote families.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor een familieweekend?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor een familieweekend?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis. Het liefst binnen 7 dagen, maar als het later is doen wij niet moeilijk.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering voor familie uitjes of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.