Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering voorkomt financiële tegenvallers

Annuleringsverzekering voorkomt financiele tegenvallers
Annuleringsverzekering voorkomt financiële tegenvallers

Wil je niet dat jouw vakantie financieel in het water valt? Sluit dan nu een annuleringverzekering van Allianz Global Assistance af.

Annuleringsverzekering

Je hebt je reis geboekt en je moet op het laatste moment jouw vakantie afzeggen. Je bent halverwege je reis en je moet deze vroegtijdig afbreken. Uiteraard is dat een teleurstelling en een aanzienlijke financiële tegenvaller. Tegen dit soort onvoorziene omstandigheden sluit je een annuleringsverzekering af.

Het annuleren van je vakantie is niet te voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je de gemaakte kosten terug krijgt. Sluit hiervoor een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af. Je krijgt dan een annulering vóór de reis, de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts naar huis tijdens je reis? Dan krijg je ook de niet-gebruikte dagen de reiskosten vergoed. Heb je een vertraging langer dan 8 uur bij vertrek of aankomst? Daar ontvang je tevens een vergoeding voor.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

De Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance kunt afsluiten heeft dezelfde dekking als de kortlopende Annuleringsverzekering, maar ook een extra dekking. Wanneer je onverwachts tijdens je reis naar huis moet, dan krijg je de gehele verzekerde reissom vergoed! Zelfs al moet je de voorlaatste dag van je reis naar huis. Je krijgt je reissom vergoed tot het maximaal verzekerde bedrag.

Dekking annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking tegen veel onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld:

 • ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uw klant zelf, zijn medereizigers of directe familieleden (1e,2e graad);
 • niet-vrijwillige werkloosheid;
 • het verkrijgen van een vaste baan na werkloosheid;
 • zwangerschap;
 • echtscheiding of ontbinding van een samenlevingsovereenkomst;
 • herexamen dat in de geboekte periode moet worden afgelegd;
 • toewijzing van een huurwoning (de huur gaat in of tijdens de reis of binnen 30 dagen voor vertrek);
 • overlijden of levensgevaar van hond, kat of paard van uw klant (binnen 7 dagen voor vertrek).

Hoe sluit ik een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering af?

Je kunt hier zelf gemakkelijk een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance online afsluiten. Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden direct per e-mail.

Waarom een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Kies je voor de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Voordelen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen

Heb je een samengestelde reis geboekt (losse onderdelen zoals een vlucht en hotel). Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties.

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Annuleringsverzekering tip

Groot voordeel voor jou is dat je nu ook als combinatie een Kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kunt afsluiten. Dit betekent slechts één keer je gegevens invullen. Het scheelt tijd en is gebruiksvriendelijker. En je betaalt slechts één keer poliskosten. Dat scheelt weer.

Veel gebruikte begrippen bij een annuleringsverzekekering

We zetten we de belangrijkste begrippen over een annuleringsverzekering met betekenis voor je op een rijtje:

 • 1e graad: ouders, pleeg- en/of stiefouders en eventuele eigen kinderen.
 • 2e graad: grootouders, eventuele broers of zussen en eventuele kleinkinderen.
 • Annuleringskosten: verschuldigde (gedeeltelijke) reissom en overboekingskosten in geval van annulering.
 • Gezin: samen reizende huisgenoten. Een zonder huisgenoten reizende verzekerde wordt ook aangemerkt als een gezin.
 • Niet gebruikte reisdagen: reisdagen die verzekerde onvoorzien niet heeft kunnen doorbrengen op de reisbestemming, waaronder begrepen de accommodatie waarin hij zou verblijven.
 • Premie: premie, kosten en assurantiebelasting.
 • Reis: geboekt vervoer en/of verblijf.
 • Reisgenoot: de op het boekings-/reserveringsformulier van de reis vermelde persoon die niet in de polis wordt genoemd.
 • Reissom: het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf.
 • Verzekerde: de in de polis genoemde persoon.
 • Samengestelde reis: een reis die bestaat uit losse onderdelen die afzonderlijk geboekt zijn (zoals ticket en accommodatie).
 • Waarnemer: de vooraf aan de verzekeraar opgegeven persoon waarvan de naam op het polisblad of op het boekings-/reserveringsformulier van de reis staat vermeld.

Voordelen van Allianz Global Assistance

• Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
• De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
• Een reis- en annuleringsverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
• Eigen alarmcentrales in 34 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
• Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
• Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een email naar [email protected] in Apeldoorn.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.