Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistant waarschuwt: Financiële tegenvaller door medische kosten buitenland

Allianz Global Assistant waarschuwt: Financiële tegenvaller door medische kosten buitenlandAllianz Global Assistance waarschuwt Nederlandse die op vakantie naar het buitenland gaan voor hoge medische kosten omdat de zorgverzekering niet alles vergoedt. Allianz Global Assistance roept consumenten op goed op te letten welke voorwaarden er gelden bij de aanvullende verzekering als het gaat om medische kosten in het buitenland.

Met een goede zorgverzekering worden kleine gezondheidsproblemen tijdens een vakantie in het buitenland doorgaans wel gedekt. Hierdoor gaan mensen er vaak vanuit dat ze voor alle gezondheidsproblemen goed verzekerd zijn. Dit is niet altijd het geval. Allianz Global Assistance krijgt hier regelmatig mee te maken en legt uit waarom mensen in het buitenland vaak financiële tegenvallers te verwerken krijgen.

Bezoek spoedeisende hulp Miami kost € 53.000

Normaal gesproken vergoeden de meeste zorgverzekeringen slechts de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je aanvullend voor de medische kosten bent verzekerd, tot 200 procent van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg velen malen hoger dan in Nederland. Wie bijvoorbeeld de spoedeisende hulp bezoekt in Miami moet flink bijbetalen. Maar ook in Europese landen zoals Turkije, Griekenland of Oostenrijk worden toeristen naar privéklinieken gebracht waar de kosten hoger liggen. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden.

Enkele voorbeelden van medische kosten in het buitenland vergeleken met Nederland:

 • Een migraine in Hurghada, Egypte: 651 euro, in Nederland: 213 euro.
 • Een gebroken been in Antalya, Turkije: 16.900 euro, in Nederland: 6.340 euro.
 • Een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje: 8.000 euro, in Nederland: 1.934 euro.
 • Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami, USA: 53.000 euro, in Nederland: tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.
 • Een snee- of kniewond in Griekenland: 3.500 euro, in Nederland: 338 euro.

Voorkomen beter dan genezen

Wil je tijdens of na je vakantie niet geconfronteerd worden met forse ziekenhuisnota’s de je geheel of gedeeltelijk zelf moet betalen? Dan is het goed om de volgende adviezen van Allianz Global Assistance op te volgen:

 • Vakantiegangers worden aangeraden om een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.
 • Indien er sprake is van gezondheidsproblemen of je wordt ziek, neem dan direct contact op met de alarmcentrale.
 • Lees de voorwaarden van jouw zorgverzekering en je reisverzekering altijd goed door.
 • Bewaar tijdens de reis facturen van zorgverleners of ziekenhuizen, om ervoor te zorgen dat alles bij terugkomst wordt uitbetaald.
 • Maak ook altijd een kopie van de rekening.

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt ook volledig het verplicht eigen risico van jouw zorgverzekering.

Reisverzekering inclusief dekking voor medische kosten

Je kunt hier een uitstekende kortlopende reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten afsluiten  Je bent dan in heel Europa (of de gehele wereld als je werelddekking kiest) verzekerd voor kosten van artsen, medicijnen, onderzoek, ambulance en ziekenhuis.

Je hebt al een reisverzekering van Allianz Global Assistance voor geheel Europa met dekking voor medische kosten voor € 1,72  Deze premie is inclusief 10% online korting. Je bent dan verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) heeft diverse prijzen gewonnen waaronder die van ‘Beste Reisverzekeraar’.

Wat kan ik verzekeren op een reisverzekering?

Om de juiste keuze reisverzekering samen te stellen, is het belangrijk dat je bedenkt wat je precies gaat doen tijdens je vakantie. Ga je aan bijzondere sporten doen? Dan is een sportdekking erg belangrijk. Maar bedenk ook welke andere verzekeringen je al hebt, dit voorkomt overlappingen.

Om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent of je premie moet betalen voor iets wat je niet gebruikt is een reisverzekering opgebouwd uit afzonderlijk te kiezen dekkingen. Door te bepalen wat je nodig hebt en alleen dat te verzekeren, betaal je niet teveel premie. Je hebt bij een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit:

 • Werelddekking: Ga je naar landen buiten Europa dan is deze dekking belangrijk. Let op: reisverzekeraars beschouwen de landen rondom de Middellandse zee ook als Europa.
 • Reisongevallen: Geeft een financiële uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de vakantie.
 • Medische kosten: Deze dekking zorgt ervoor dat je nooit met medische kosten geconfronteerd wordt.
 • Geld en reischeques: Neem je contant geld of reischeques mee? Dan is deze dekking nuttig.
 • Automobilistenhulpverzekering: Dit onderdeel biedt dekking voor de kosten onderweg – en eventueel de terugkeer naar Nederland – na een ongeval of pech onderweg.
 • Bijzondere (winter)sporten: Een reisverzekering is ook geldig tijdens het uitoefenen van een sport (geen wedstrijdverband), tenzij het een gevaarlijke sport is. Deze moet je apart verzekeren.
 • Langlaufen: Langlaufen is met deze dekking verzekerd.Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.
 • Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering biedt o.a. een uitkering als de reis door ernstige ziekte of overlijden van naasten niet kan doorgaan.

Ontvang 10% korting op de premie

Sluit op deze website je reisverzekering af en ontvang extra online korting op de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance. Zo krijg je bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% korting op de premie van een kortlopende reisverzekering en alle aanvullende dekkingen. Dat is mooi meegenomen! Je kunt de reisverzekering uitbreiden met de rubrieken die jij belangrijk vindt.

Sluit hier een reisverzekering met dekking voor medische kosten af

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten in slechts drie stappen. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 29 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat of een zakentrip maakt: Allianz Global Assistance biedt een geschikte reis- en annuleringsverzekering. Mogelijkheden volop.

Reisverzekering en woonachtig in België of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar in België of Duitsland en wil je ook een reisverzekering afsluiten? Geen probleem. Je ontvangt ook de 10% korting! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders die in België wonen.
 • Nederlanders die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).
 • Belgen (heel België).
 • Duitsers (die niet verder dan 100 km van de grens met Nederland wonen).

Stuur een email naar [email protected] en vraag naar het aanvraag formulier voor een reisverzekering over de grens. Of bel ons in Nederland: 0031 (0)55 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen). Wil je een premie-indicatie? Je kunt zelf een premieberekening maken op onze website. Wil je een andere reisverzekering afsluiten, ook geen probleem. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- en annuleringsverzekeringen? Neem dan contact met ons op:

Stuur een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.