Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Doorlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger: nu 10% korting

Doorlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger: nu 10% korting
Doorlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger

Een doorlopende annuleringsverzekering is al snel voordeliger dan een eenmalige annuleringsverzekering. Ontvang hier ook nog eens 10% extra korting op de premie van een Allianz Global Assistance doorlopende annuleringsverzekering.

Met de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten, nu al vanaf slechts € 5,14 p/m (inclusief 10% korting).

Bij het boeken van je vakantie kun je meestal ook direct een annuleringsverzekering afsluiten. Je betaalt hiervoor een bepaald percentage van de reissom. Toch is het raadzaam om dat niet klakkeloos te doen. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk vaak voordeliger. Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal al een goedkopere oplossing bij een reissom vanaf € 900,-

Doorlopende annuleringsverzekering: hele jaar verzekerd

Een ander voordeel van een doorlopende annuleringsverzekering is, dat je het gehele jaar onafgebroken verzekerd bent. Het gebeurt maar al te vaak dat men vergeet om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kan vervelende financiële gevolgen hebben.

De kortlopende annuleringsverzekering moet binnen zeven dagen na boeking van de reis worden afgesloten en dat wordt nog wel eens vergeten. Ook bij last-minute reizen wordt een annuleringsverzekering nog wel eens over het hoofd gezien. Met een doorlopende annuleringsverzekering heb je deze problemen niet. Je ben daarnaast ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Doorlopende annuleringsverzekering

De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten bij onder andere:

  • Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf, je medereizigers of directe familieleden (1e, 2e en derde graad).
  • Niet-vrijwillige werkloosheid.
  • Het verkrijgen van een vaste baan na werkloosheid.
  • Zwangerschap.
  • Echtscheiding of ontbinding van een samenlevingsovereenkomst.
  • Herexamen dat in de geboekte periode moet worden afgelegd.
  • Toewijzing van een huurwoning.
  • Overlijden of levensgevaar van hond, kat of paard (binnen 7 dagen voor vertrek).

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Doorlopende annuleringsverzekering: ook vergoeding niet gebruikte reisdagen

Indien je een reis vroegtijdig moet afbreken, worden de niet gebruikte reisdagen via de annuleringsverzekering vergoed. Bijvoorbeeld als je eerder naar huis moet, vanwege ernstige ziekte van een familielid. Maar tijdens de vakantie kan er ook iets met jezelf gebeuren, waardoor je eerder naar huis moet. In dit geval worden niet gebruikte reisdagen ook vergoed.

Vergoeding bij vertraging

Bij vertraging van het vervoersmiddel heb je met een annuleringsverzekering recht op een vergoeding bij een vertraging vanuit Nederland van ten minste 8 uur.

Vergoeding annuleringskosten

Met de Doorlopende Annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerd bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar).

Dubbel-Zeker

Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Bereken zelf de premie voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Wil je weten hoeveel korting jij krijgt op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Maak dan zelf een premieberekening. Onderaan zie je de korting en jouw premie. Lijkt het je wat, dan hoef je alleen nog maar jouw persoonsgegevens in te vullen. De polis ontvang je direct per e-mail. Handig, voordelig en snel. Je hebt zeven dagen bedenktijd, mocht je er van af willen zien, geen probleem. Bereken hier je premie:

Uitsluitend een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Wil je geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering maar uitsluitend een doorlopende annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op en je ontvang dezelfde dag de polis voor je doorlopende annuleringsverzekering.

Bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055-540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.