Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Nu met een doorlopende korting van 10 tot 20%!

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat jij jouw geld terugkrijgt, mocht je vakantie niet door kunnen gaan door onverwachte omstandigheden. Heb je geen annuleringsverzekering dan ben je meestal je geld kwijt en dat kan flink in de papieren lopen.

Deze onverwachte omstandigheden hebben met jouw privésituatie te maken. Denk daarbij aan het overlijden van een familielid, plotselinge werkloosheid of een medisch noodzakelijke ingreep. Ook ontvang je een vergoeding als je een vakantie moet afbreken en naar huis moet.

Annuleringsverzekering afsluiten? Vergelijk eerst!

Een annuleringsverzekering kun je vaak gelijk afsluiten bij de reisorganisatie waar je je vakantie hebt geboekt. Ons advies is om dat niet te doen. Deze annuleringsverzekeringen zijn vaak duurder dan normaal.

Doorlopende annuleringsverzekering is veel voordeliger

Voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

Ook bij annuleringsverzekeringen kan je kiezen tussen kortlopende of een doorlopende variant. Een kortlopende annuleringsverzekering is echter vaak duurder. Dat komt doordat bij de kortlopende annuleringsverzekering de premie gebaseerd is op een percentage van je reissom. Hoe hoger de reissom, hoe meer premie je betaalt voor de verzekering. De premie van een doorlopende reisverzekering kent een vaste premie. Zeker bij een hogere reissom is de doorlopende annuleringsverzekering veel voordeliger dan de kortlopende annuleringsverzekering.

Een doorlopende annuleringsverzekering is al snel voordeliger dan een eenmalige (kortlopende). Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal al voordeliger bij een reissom vanaf € 900,-.

Een ander voordeel is dat bij een doorlopende annuleringsverzekering al jouw toekomstige reizen automatische meeverzekerd zijn. Je kan dus nooit meer vergeten om een annuleringsverzekering af te sluiten.

10% online korting op annuleringsverzekeringen

Wanneer je op deze website een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering afsluit, ontvang je 10% extra online korting. Bij het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering ontvang je eenmalig 10% korting. Wanneer je voor een doorlopende annuleringsverzekering kiest, ontvang je zolang deze polis loopt, ieder jaar 10% extra korting!

Wat kost een annuleringsverzekering?

 • De doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance: voordelig en het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten al vanaf slechts € 5,14 p/m (inclusief 10% korting).
 • De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering is vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra online korting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Vergelijk en bereken zelf het verschil

Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende- als een doorlopende annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke annuleringsverzekering voor jou het voordeligste is.

Voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Het afsluiten van een annuleringsverzekering schiet er nog wel eens bij in, vooral bij last-minute reizen. Met een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering zijn:

 • Je bent het hele jaar doorlopende verzekerd tegen annuleringskosten.
 • Goedkoper dan steeds een losse annuleringsverzekering (al vanaf twee vakanties per jaar).
 • Lastminute boekingen ook verzekerd.
 • Je betaalt slechts eenmalig poliskosten.

Allianz Global Assistance annuleringsverzekering afsluiten

Wil je weten of een kortlopende- of doorlopende reis- of annuleringsverzekering voor jou voordelig is? Stap 1. Neem contact met ons op: 055 540 04 09 of stuur een e-mail: [email protected]
Stap 2. Wij sturen je per e-mail een aanvraagformulier toe. Je stuurt het aanvraagformulier per e-mail retour.
Stap 3. Wij maken de polis op, deze ontvang je dezelfde dag via de e-mail.

Lees hier eerst de voorwaarden en verzekeringskaart (je kan de tekst die betrekking heeft over een doorlopende reisverzekering overslaan):

Uitbreidingen op een annuleringsverzekering

Het is mogelijk om een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de uitbreiding voor samengestelde reizen en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Dekking samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Allianz Global Assistance polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering

Bij annuleringsverzekeringen kan er ook verschil zijn in de polisvoorwaarden. De annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance hebben zeer uitgebreide voorwaarden.

Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoedt Allianz Global Assistance:

 • de annuleringskosten;
 • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is;
 • de extra kosten door verhoging van de oorspronkelijke reissom bij gedeeltelijke annulering.

Is het openbaar vervoer vertraagd waarmee je een reis maakt van meer dan drie dagen? Dan krijg je een vergoeding van:

 • een dag bij een vertraging van 8 tot 20 uur;
 • twee dagen bij een vertraging van 20 tot 32 uur;
 • drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Bij het afbreken van de reis: Vergoeding van het aantal niet-gebruikte vakantiedagen.

Bij ziekenhuisopname: Een vergoeding die in verhouding staat met het aantal vakantiedagen dat je niet gebruikt. Dit geldt vanaf acht uur opname in het ziekenhuis.

 Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen: 

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Stond dit gezinslid al op de wachtlijst voor deze operatie? Dan geldt de dekking niet.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
 • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
 • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Zaakwaarnemer of extra persoon

Op het polisblad staat wie jouw zaakwaarnemer of extra persoon is. Kan deze niet waarnemen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad? Dan is dit verzekerd. Let op: dit is alleen het geval, als de zaakwaarnemer of extra persoon op het polisblad staat.

Woonachtig in België of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
 • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Lees hier meer: Woonachtig_in_het_buitenland/

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen!

Vragen over annuleringsverzekeringen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.