Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Waarvoor moet je een annuleringsverzekering afsluiten?

Sluit hier een annuleringsverzekering af van Allianz Global Assistance en ontvang 10% korting op de premie! Bereken zelf de premie en sluit online af. De polis ontvang je direct per e-mail. Snel, eenvoudig en voordelig!

Wat is een eigenlijk een annuleringsverzekering en waarvoor dient deze verzekering? Misschien denk je wel: “Ik heb toch al een reisverzekering, waarom dan ook nog een annuleringsverzekering?”

In dit artikel gaan we dat toelichten en je vertellen waarom de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze is.

Waar is een annuleringsverzekering voor bedoeld?

Wanneer je een reis boekt zijn er twee verzekeringen van belang: een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Beide beschermen je voor financiële risico’s die je meestal zelf niet kunt dragen. Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zorgt namelijk voor een schadevergoeding wanneer je door een onverwachte gebeurtenis niet op vakantie kunt. Je moet je vakantie dan annuleren en daar zijn kosten aan verbonden. Een touroperator mag de kosten die hij gemaakt heeft bij jou in rekening brengen en die moet je betalen.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding Allianz Global Assistance hiervoor kent.

Wat valt er niet onder de dekking van een annuleringsverzekering?

Er zijn meerdere situaties denkbaar, waarom je een reis wilt annuleren. De volgende voorbeelden vallen niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering:

 • faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR;
 • faillissement van je vliegtuigmaatschappij;
 • het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files;
 • geen zin meer in de vooraf geboekte reis;
 • veranderde reisomstandigheden: bijvoorbeeld slecht weer ter plekke of toename criminaliteit;
 • overmachtsituaties zoals natuurrampen waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Voordelen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Keuze uit drie dekkingsvormen: Standaard, Volledig en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Met de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premies voor de kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annuleringsverzekering volledig: 5,04% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 5,4% van de totale reis- en/of huursom.

Kortlopende annuleringsverzekering toegelicht

Bij Allianz Global Assistance heb je de keuze uit drie dekkingsvormen bij de kortlopende annuleringsverzekering:

 1. Standaard Annulering: De annuleringskosten worden vergoedt volgens onderstaande tabel. Ook als je een reis moet afbreken, dan krijgt je een deel van de kosten terug. Deze variant biedt uitkomst voor reizigers die hun vakanties zelf regelen, bijvoorbeeld via internet.

2. Annulering Volledig: Deze dekking is geschikt voor reizigers die boeken bij een reisbureau, website of touroperator die is aangesloten bij de ANVR. Met Annulering Volledig krijgt de reiziger altijd zijn volledige annuleringskosten vergoed. Ook als deze volgens de onderstaande tabel niet vergoed wordt. Ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte vakantiedagen vergoed.

3. Dubbel-Zeker: Deze variant biedt niet alleen dezelfde dekking als Annulering Volledig, maar ook ruime vergoedingen bij het afbreken van de reis. Zo krijg je de volledige reissom terug als je de vakantie/reis moet afbreken. Zelfs als dit op de laatste dag van je vakantie is.

Tip: Weet je niet of een reis onder de ANVR-voorwaarden is geboekt? Kies in dat geval de meest veilige manier, namelijk minimaal Annulering Volledig.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af.

Hoe sluit ik een kortlopende annuleringsverzekering af?

Bij Reisverzekeringkorting.nl kun je zelf eenvoudig een annuleringsverzekering afsluiten van Allianz Global Assistance. In slechts drie stappen. Je maakt eerst een premieberekening en je kunt daarna besluiten of je de annuleringsverzekerng wil afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen

Heb je een samengestelde reis geboekt (losse onderdelen zoals een vlucht en hotel). Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties.

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten: Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis: Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Vragen?

Heb je vragen of  wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Hij is in het bezit van de diploma’s (Wet op het financieel toezicht): Wft-Basis en Wft-Schade particulier. Beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.