Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat vergoedt een annuleringsverzekering?

Wat vergoedt een annuleringsverzekering?
Wat vergoedt een annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoed jouw financiële schade wanneer je niet op reis kunt of je reis vroegtijdig moet afbreken.

Vakantie annuleren

Je hebt een vakantie geboekt, maar je moet deze helaas onverwachts annuleren. Dat is pech. Je vakantie gaat aan je neus voorbij en je bent je geld geheel of gedeeltelijk kwijt. Daarnaast kan het voorkomen dat je een vakantie moet afbreken omdat je onverhoopt terug moet naar Nederland. Bijvoorbeeld omdat een familielid ernstig ziek is geworden of een ongeval heeft gehad. Bij het vroegtijdig afbreken van je vakantie of reis is er ook sprake van financiële schade.

Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Om een financiële teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wellicht heb je een jaar lang gespaard voor die droomreis naar Thailand. Je moet er niet aan denken dat je deze reis moet annuleren of afbreken en dat je daardoor je geld kwijt bent. Dus zorg ervoor dat je een annuleringsverzekering afsluit, wanneer je een vakantie geboekt hebt.

Een kortlopende annuleringsverzekering is een verzekering die je direct of binnen 7 dagen na het boeken van je reis moet afsluiten. Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het zelfs mogelijk om de gehele reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Wanneer vergoedt de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ?

Een annuleringverzekering kent meerdere redenen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

 • Wanneer verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen, mits dit uiterlijk binnen 24 uur na annulering medisch vastgesteld is door de behandelend arts/specialist.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e of 2e graad is overleden, naar het oordeel van een arts levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • In geval van zwangerschap van verzekerde, mits dit medisch is vastgesteld door de behandelend arts/specialist.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd en verzekerde een ontslagvergunning, afgegeven in verband met bedrijfseconomische redenen, kan overleggen.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt door een oorzaak van buitenaf, zoals diefstal of aanrijding, evenals brand of explosie. Voorwaarde is dat het vervoermiddel niet voor het begin van de reis kon worden gerepareerd of vervangen.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is. Voorwaarde is wel dat het een herexamen ter afronding van een meerjarige schoolopleiding betreft.
 • Indien verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis. Voorwaarde is wel, dat verzekerde een officieel huurcontract kan overleggen, waaruit e.e.a. duidelijk blijkt.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van de reis, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Met definitieve ontwrichting van het huwelijk wordt gelijkgesteld het ontbinden van een notarieel vastgelegde samenlevingsovereenkomst die geldig was op het moment van afsluiten van de verzekering. Het verzoek tot echtscheiding c.q. ontbinding dient uiterlijk binnen 4 weken na annulering ingediend te zijn.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis. In geval van annulering dient naast de gebruikelijke bescheiden een medische c.q. overlijdensverklaring van een dierenarts te worden overgelegd, waaruit tevens dient te blijken dat het betreffende huisdier ten tijde van het afsluiten van de verzekering in goede gezondheid verkeerde.

Wie zijn er verzekerd op een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Annuleringsverzekering voor samengestelde reis

Een annuleringsverzekering geldt normaal gesproken alleen voor pakketreizen en niet voor een vakantie die je zelf (op internet) samenstelt. Bij een samengestelde reis worden onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto los van elkaar geboekt. Een van deze onderdelen kan ineens door omstandigheden uitvallen en dan heb je een probleem. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar waarbij tegen een toeslag van 1% van de reissom jezelf kan verzekeren tegen het uitvallen van onderdelen van je reis. Een reisonderdeel kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bij een aswolk, tsunami of zelfs door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Wanneer een onderdeel van je reis uitvalt, heb je de keuze uit twee opties:

Optie 1.:

 • De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2:

 • Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Annuleringsverzekering afsluiten

Je kunt hier zelf gemakkelijk een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance online afsluiten. Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden direct per e-mail.

Voordelen van een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Op deze website ontvang je 10% extra online korting op je annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.
 • Vergoeding bij vertragingen (pakketreis).
 • Een vergoeding van de volledige verzekerde reissom bij het tussentijds afbreken van je vakantie (Dubbel-Zeker variant).
 • Ook een annuleringsdekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Waarom Allianz Global Assistance?

Heb je een reisverzekering of annuleringsverzekering nodig? Dan ben je bij Allianz Global Assistance aan het juiste adres. Zij hebben voor ieder soort reiziger wel een passende reisverzekering. Met ruim 50 jaar ervaring zijn zij wereldwijd marktleider op het gebied van reisverzekeringen en hulpverlening. Dit zijn de voordelen:
 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • In 2011 en 2013 gekozen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen over annuleringsverzekeringen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.