Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Samengestelde reis standaard meeverzekerd op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Samengestelde reis standaard meeverzekerd op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zijn samengestelde reizen voortaan standaard meeverzekerd. Je hoeft daar geen extra premie voor te betalen.

Een samengestelde reis is een vakantie die bestaat uit afzonderlijk van elkaar geboekte onderdelen. Deze reis boek je zelf of bij een reisbureau. Een pakketreis die bij een reisorganisator is geboekt valt hier niet onder. Een voorbeeld van een samengestelde reis is bijvoorbeeld een vliegticket, hotel en huurauto.

Ga je regelmatig op reis en boek jij de reisonderdelen los van elkaar? Dan is de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance een uitstekende verzekering. Bij deze verzekering zijn samengestelde reizen standaard meeverzekerd als je kiest voor de annuleringsdekking.

Vergoeding voor uitvallen van reisonderdeel

De standaarddekking ‘samengestelde reis’ is handig als je al onderweg bent. Wanneer er bij een georganiseerde pakketreis een onderdeel uitvalt zorgt de reisorganisatie voor een oplossing. Bij een ‘zelf samengestelde reis’ moeten reizigers dergelijke problemen op eigen kosten oplossen of terug naar huis gaan. Daarvoor biedt deze dekking uitkomst. Je ontvangt een vergoeding indien een zelf geboekt reisonderdeel uitvalt en je mag zelf kiezen of je de reis wilt voortzetten of afbreken.

Uniek in Nederland

Het unieke van deze annuleringsverzekering is, dat Allianz Global Assistance de enige reisverzekeraar is, die reizigers de mogelijkheid biedt om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Dit product is ontwikkeld, omdat het steeds vaker voorkomt, dat reizigers zelf hun vakantie samenstellen en via internet: hotels, vliegtickets, cruises, autohuur, boottickets, treinreizen, etc. boeken. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor je vertrekt de hele reis te annuleren, als er een verzekerde gebeurtenis plaats vindt.

Dekking samengestelde reis: Wat is verzekerd?

Heb je een samengestelde reis geboekt en valt een van de onderdelen uit? Dan krijg je een vergoeding als de oorzaak van de annulering of aanpassing van de reis het gevolg is van:

 • natuurgeweld (aardbeving, aardverschuiving, brand, cycloon, storm, orkaan, insneeuwing, mist, tsunami of vulkaanuitbarsting);
 • terrorisme;
 • binnenlandse onlusten of oproer in het land van bestemming;
 • stukgaan van het geboekte vervoer waardoor de reis niet mogelijk is;
 • een plotselinge, onaangekondigde staking.

Bij het annuleren van de reis vergoedt Allianz Global Assistance de annuleringskosten van de niet gebruikte onderdelen van de reis.

Als je niet annuleert, maar wel extra kosten maakt om de reis in aangepaste vorm alsnog te kunnen maken, vergoedt Allianz Global Assistance:

 • de noodzakelijke extra verblijfkosten (logies en maaltijden) voor maximaal vijf dagen tot € 75,- per persoon per dag;
 • de noodzakelijke extra reiskosten tot € 500,- per persoon;
 • de annuleringskosten van gemist vervoer en overige onderdelen van de reis tot € 500,- per persoon.

Dekking van annuleringskosten

De dekking ‘samengestelde reis’ maakt onderdeel uit van de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vragen?

Wil je meer informatie over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.