Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Eigen Risico Verzekering Autohuur met 10% korting!

Eigen Risico Verzekering Autohuur met 10% korting!

Op onze website schrijven wij regelmatig artikelen over het huren van een auto voor je vakantie en de voordelige Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance die je hier met 10% korting kan afsluiten. Op deze wijze informeren wij je over de bijzonderheden van deze verzekering. 

Daarmee is Reisverzekeringkorting.nl een informatiebron voor iedereen, die goed voorbereid met zijn huurauto op reis wil gaan. Ben je op zoek naar informatie over welke verzekering je voor het afkopen van je eigen risico en borg moet afsluiten, of wil je meer weten over dekkingen en premies? Dan kan je deze informatie onder andere hier vinden. Het meest actuele artikel staat bovenaan. Nieuws- en andere blog berichten lees je hier: Nieuws over vakantie, autohuur, reizen en reis- en annuleringsverzekeringen »

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis. In binnen- en buitenland.

Eigen Risico

Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Borg

Bij het huren van een auto, motor of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Meer lezen:

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail [email protected] of bel:
Telefoon 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz Global Assistance Eigen Risico Verzekering Autohuur

Bereken hoeveel jij bespaart met de autohuur verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. € 6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Nu met 10% korting op de premie!

Vragen en antwoorden Eigen Risico Verzekering Autohuur

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance.

Wat is verzekerd bij de Eigen Risico Verzekering Autohuur?
Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?
Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de verzekering geldig? 
De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat zijn de regels en voorwaarden voor deze verzekering?
Zoals bij elke verzekering zijn er regels. Allianz Global Assistance verwacht van jou dat:

  • jij de juiste en noodzakelijke informatie geeft en jezelf op de hoogte stelt van alle belangrijke informatie;
  • al het mogelijke doet om de schade te beperken;
  • datgene opstuurt wat de verzekeraar nodig heeft bij schade, zoals het originele huurcontract. Let op: Als je je niet aan de regels houdt, kan het zijn dat je niet verzekerd bent.

Wat te doen bij schade?
Deze moet je zo snel mogelijk melden. Je stuurt vervolgens het huurcontract en het bewijs dat het eigen risico en/of de waarborgsom is ingehouden naar Allianz Global Assistance.

Wat is verzekerd bij het eigen risico?
Verzekerd: Het verschuldigde eigen risico op de cascoverzekering, als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen.

Vergoeding waarborgsom
Verzekerd: De waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Niet verzekerd:

  • Schade die uitgesloten is volgens de cascoverzekering van het gehuurde voertuig.
  • Als je al kon verwachten dat je schade zou maken.
  • Als de kosten zijn gedekt door een andere voorziening of verzekering.
  • Als de verhuurder geen cascoverzekering voor het voertuig heeft.
  • Schade door gebruik van het voertuig dat volgens het huurcontract niet is toegestaan.

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail [email protected] of bel:
Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).