Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Handige tips voor autohuur in het buitenland

Handige tips voor autohuur in het buitenland

Handige tips voor autohuur in het buitenland

Steeds meer Nederlanders huren een auto op hun vakantiebestemming. Wanneer je over een auto kan beschikken ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en dat verhoogd het vakantieplezier aanmerkelijk.

Een nadeel van een auto huren in het buitenland zijn de soms slechte ervaringen bij schade. Daarom geven wij je een aantal belangrijke tips die er voor kunnen zorgen dat het huren van een auto niet op een teleurstelling uitloopt. Lees ook onze tips om veilig een auto te huren tijdens je vakantie.

Geen risico met de Eigen Risico Verzekering Autohuur

Wil je op zeker? Regel dan alvast in Nederland de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze handige verzekering wordt je eigen risico vergoed bij schade. Bovendien hoef je geen nieuwe verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf. En dat scheelt weer rompslomp. Een ander voordeel is dat ook de borg verzekerd is. Als je een auto huurt, dan betaal je vaak een borgsom aan de verhuurder. Deze wordt geblokkeerd op je creditcard of direct betaald. Bij schade of diefstal wordt het eigen risico van de borg afgetrokken. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur krijg je uiteraard ook de borg terug als de huurauto schade heeft.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur heb je hier al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting). Meer weten: Eigen Risico Verzekering Autohuur »

Waar moet je op letten bij het huren van een auto in het buitenland?

Vergelijk de prijzen van verschillende verhuurders. Denk er aan dat je vrijwel altijd een auto uit een bepaalde klasse huurt. Het kan zijn dat je daarom een andere auto krijgt dan op de foto staat.

Ben jij de enige bestuurder?
Als jij niet de enige bestuurder bent kijk dan of dit is toegestaan en of hier extra kosten aan verbonden zijn. Vaak moet je van te voren op het contract aangeven dat ook anderen de auto gaan besturen. Meldt dit eventueel van te voren en zorg dat je de alle gegevens hebt van de bestuurders.

Welke voorwaarden worden er aan de bestuurders gesteld?
Er zijn autoverhuurders die een minimum leeftijd hanteren of dat de bestuurders minimaal een bepaalde tijd een rijbewijs moeten hebben.

Verzekeringen?
Bekijk goed welke verzekeringen standaard bij de autohuur zijn inbegrepen. Wat is er verzekerd en hoe hoog is het eigen risico dat je moet betalen bij schade.

Hoeveel is het eigen risico?
Hoeveel eigen risico er geldt hangt meestal af van het land waar je de auto huurt. Voor Amerika geldt er meestal geen eigen risico voor Europeanen. Voor Australië kan het eigen risico oplopen tot enkele duizenden dollars. Informeer daarom altijd vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe hoog is de borg?
Een borg is wat anders dan een eigen risico. Sommige verhuurders hanteren een borg die kan oplopen tot een paar honderd euro. Meestal wordt de borg als reservering op je creditcard geboekt. De borg krijg je terug als je de auto op tijd, zonder schade en volgens afspraak hebt ingeleverd.

Auto huren? Creditcard noodzakelijk 
Vrijwel altijd heb je een creditcard nodig als je een auto huurt in het buitenland. Het maakt niet uit of je de boeking vooraf in Nederland doet rechtstreeks bij de verhuurder of een tussenpersoon. De creditcard is een waarborg voor de verhuurder als er schade ontstaat, als er verkeersboetes binnenkomen, de eventuele borg en het eigen risico. Denk er aan, een prepaid creditcard voor een huurauto wordt niet geaccepteerd.

Internationaal Rijbewijs
In sommige landen, waaronder Thailand, is een Internationaal Rijbewijs verplicht. Dit is een vertaling van je huidige rijbewijs, in meerdere talen. Voor landen buiten Europa is het nuttig om bij de ANWB te informeren of je een Internationaal Rijbewijs nodig hebt.

Wat staat er in de verhuurvoorwaarden?
Lees altijd de verhuurvoorwaarden voordat je de auto huurt. Dan weet je wat jouw rechten en plichten zijn.

Controleer de auto
Het is belangrijk om de auto goed te controleren voordat je deze meeneemt. Zie je beschadigingen op de auto? Zoals krassen of deuken? Laat dit dan opschrijven op de overeenkomst. Maak er ook foto’s van. Dan kan je bewijzen dat deze beschadigingen al aanwezig waren voordat je de auto ging huren.

Wat bij schade?
Mocht jij of iemand anders schade veroorzaken aan het gehuurde voertuig of als je een ongeluk krijgt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder. Bel in het geval van een ongeluk ook altijd de lokale hulpdiensten. Bij technische problemen kan de verhuurder je begeleiden naar een garage of een andere huurauto leveren. De verhuurder moet bij technische mankementen met een oplossing komen.

Nog een aantal tips

  1. Huur een ruime auto. Kleine auto’s zijn dan wel goedkoop maar minder geschikt voor lange afstanden of in de bergen. Een grotere auto heeft vaak ook betere stoelen en dat voorkomt een pijnlijke rug.
  2. Check vooraf of de airco werkt. Niets is zo vervelend om in een warm land te rijden met een slecht functionerende airco.
  3. Huur geen navigatiesysteem van de autoverhuurder, dat is erg duur. Meestal zit er al standaard een navigatiesysteem ingebouwd in moderne auto’s. Leen desnoods een navigatiesysteem, je kan ook je smartphone gebruiken, maar let dan op je data gebruik.
  4. Kijk goed naar de ophaal en terugbreng tijden. Als je bijvoorbeeld om 13:00 uur je auto ophaalt en om 17:00 uur weer inlevert, dan kost je dat een volle dag huur.
  5. Tank altijd zelf je auto af. Je auto met een lege tank inleveren bij de verhuurder is duurder dan zelf vol tanken.
  6. Controleer de auto op schade en maak foto’s of een filmpje voordat je bij de verhuurder wegrijdt. Doe dit nogmaals als je de auto weer inlevert.
  7. Boek je auto vooraf en in Nederland, want dat is vrijwel altijd goedkoper.
  8. Boek je via een tussenpersoon? Pas dan op voor dubbele verzekeringen als je de auto ophaalt. Bij de balie proberen ze je vaak nog allerlei verzekeringen aan te praten die je al hebt of niet eens nodig hebt. De baliemedewerker ontvangt commissie over dergelijke verkopen en zal daarom aandringen.
  9. Controleer de rekening. Vaak betaal je eerst borg. Van deze borg worden dan meestal van de totale kosten ingehouden. Het is altijd goed om te controleren of de berekening klopt en of je genoeg geld terug krijgt of moet bijbetalen.
  10. Regel vooraf de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance zodat je zorgeloos op weg kunt.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel:
Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Hij is in het bezit van de diploma’s (Wet op het financieel toezicht): Wft-Basis en Wft-Schade particulier. Beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.