Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Handige tips voor autohuur in het buitenland

Handige tips voor autohuur in het buitenland
Tips voor autohuur in het buitenland

Steeds meer Nederlanders huren een auto op hun vakantiebestemming. Wanneer je over een auto kan beschikken ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en dat verhoogd het vakantieplezier aanmerkelijk.

Een nadeel van een auto huren in het buitenland zijn de soms slechte ervaringen bij schade. Daarom geven wij je een aantal belangrijke tips die er voor kunnen zorgen dat het huren van een auto niet op een teleurstelling uitloopt. Lees ook onze tips om veilig een auto te huren tijdens je vakantie.

Geen risico met de Eigen Risico Verzekering Autohuur

Wil je op zeker? Regel dan alvast in Nederland de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze handige verzekering wordt je eigen risico vergoed bij schade. Bovendien hoef je geen nieuwe verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf. En dat scheelt weer rompslomp. Een ander voordeel is dat ook de borg verzekerd is. Als je een auto huurt, dan betaal je vaak een borgsom aan de verhuurder. Deze wordt geblokkeerd op je creditcard of direct betaald. Bij schade of diefstal wordt het eigen risico van de borg afgetrokken. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur krijg je uiteraard ook de borg terug als de huurauto schade heeft. De Eigen Risico Verzekering Autohuur heb je hier al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting). Meer weten: Eigen Risico Verzekering Autohuur »

Waar moet je op letten bij het huren van een auto in het buitenland?

Vergelijk de prijzen van verschillende verhuurders. Denk er aan dat je vrijwel altijd een auto uit een bepaalde klasse huurt. Het kan zijn dat je daarom een andere auto krijgt dan op de foto staat.

Ben jij de enige bestuurder?

Als jij niet de enige bestuurder bent kijk dan of dit is toegestaan en of hier extra kosten aan verbonden zijn. Vaak moet je van te voren op het contract aangeven dat ook anderen de auto gaan besturen. Meldt dit eventueel van te voren en zorg dat je de alle gegevens hebt van de bestuurders.

Welke voorwaarden worden er aan de bestuurders gesteld?

Er zijn autoverhuurders die een minimum leeftijd hanteren of dat de bestuurders minimaal een bepaalde tijd een rijbewijs moeten hebben.

Verzekeringen?

Bekijk goed welke verzekeringen standaard bij de autohuur zijn inbegrepen. Wat is er verzekerd en hoe hoog is het eigen risico dat je moet betalen bij schade.

Hoeveel is het eigen risico?

Hoeveel eigen risico er geldt hangt meestal af van het land waar je de auto huurt. Voor Amerika geldt er meestal geen eigen risico voor Europeanen. Voor Australië kan het eigen risico oplopen tot enkele duizenden dollars. Informeer daarom altijd vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe hoog is de borg?

Een borg is wat anders dan een eigen risico. Sommige verhuurders hanteren een borg die kan oplopen tot een paar honderd euro. Meestal wordt de borg als reservering op je creditcard geboekt. De borg krijg je terug als je de auto op tijd, zonder schade en volgens afspraak hebt ingeleverd.

Auto huren? Creditcard noodzakelijk

Vrijwel altijd heb je een creditcard nodig als je een auto huurt in het buitenland. Het maakt niet uit of je de boeking vooraf in Nederland doet rechtstreeks bij de verhuurder of een tussenpersoon. De creditcard is een waarborg voor de verhuurder als er schade ontstaat, als er verkeersboetes binnenkomen, de eventuele borg en het eigen risico. Denk er aan, een prepaid creditcard voor een huurauto wordt niet geaccepteerd.

Internationaal Rijbewijs

In sommige landen, waaronder Thailand, is een Internationaal Rijbewijs verplicht. Dit is een vertaling van je huidige rijbewijs, in meerdere talen. Voor landen buiten Europa is het nuttig om bij de ANWB te informeren of je een Internationaal Rijbewijs nodig hebt.

Wat staat er in de verhuurvoorwaarden?

Lees altijd de verhuurvoorwaarden voordat je de auto huurt. Dan weet je wat jouw rechten en plichten zijn. Controleer de auto Het is belangrijk om de auto goed te controleren voordat je deze meeneemt. Zie je beschadigingen op de auto? Zoals krassen of deuken? Laat dit dan opschrijven op de overeenkomst. Maak er ook foto’s van. Dan kan je bewijzen dat deze beschadigingen al aanwezig waren voordat je de auto ging huren.

Wat bij schade?

Mocht jij of iemand anders schade veroorzaken aan het gehuurde voertuig of als je een ongeluk krijgt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder. Bel in het geval van een ongeluk ook altijd de lokale hulpdiensten. Bij technische problemen kan de verhuurder je begeleiden naar een garage of een andere huurauto leveren. De verhuurder moet bij technische mankementen met een oplossing komen.

Nog een aantal tips

 1. Huur een ruime auto. Kleine auto’s zijn dan wel goedkoop maar minder geschikt voor lange afstanden of in de bergen. Een grotere auto heeft vaak ook betere stoelen en dat voorkomt een pijnlijke rug.
 2. Check vooraf of de airco werkt. Niets is zo vervelend om in een warm land te rijden met een slecht functionerende airco.
 3. Huur geen navigatiesysteem van de autoverhuurder, dat is erg duur. Meestal zit er al standaard een navigatiesysteem ingebouwd in moderne auto’s. Leen desnoods een navigatiesysteem, je kan ook je smartphone gebruiken, maar let dan op je data gebruik.
 4. Kijk goed naar de ophaal en terugbreng tijden. Als je bijvoorbeeld om 13:00 uur je auto ophaalt en om 17:00 uur weer inlevert, dan kost je dat een volle dag huur.
 5. Tank altijd zelf je auto af. Je auto met een lege tank inleveren bij de verhuurder is duurder dan zelf vol tanken.
 6. Controleer de auto op schade en maak foto’s of een filmpje voordat je bij de verhuurder wegrijdt. Doe dit nogmaals als je de auto weer inlevert.
 7. Boek je auto vooraf en in Nederland, want dat is vrijwel altijd goedkoper.
 8. Boek je via een tussenpersoon? Pas dan op voor dubbele verzekeringen als je de auto ophaalt. Bij de balie proberen ze je vaak nog allerlei verzekeringen aan te praten die je al hebt of niet eens nodig hebt. De baliemedewerker ontvangt commissie over dergelijke verkopen en zal daarom aandringen.
 9. Controleer de rekening. Vaak betaal je eerst borg. Van deze borg worden dan meestal van de totale kosten ingehouden. Het is altijd goed om te controleren of de berekening klopt en of je genoeg geld terug krijgt of moet bijbetalen.
 10. Regel vooraf de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance zodat je zorgeloos op weg kunt.

Goedkoopste autohuur verzekering dankzij 10% korting

Wij bieden je de goedkoopste autohuurverzekering dankzij de extra 10% korting die je alleen bij ons krijgt. Vergelijk de premie gerust met andere aanbieders en je zal zien dat wij je het meest voordelige aanbod doen. Dit zijn de premies voor de autohuurverzekering:

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Waarom een autohuur verzekering?

Bij de meeste autoverhuurbedrijven betaal je een vaste huurprijs per dag voor de auto of camper. Deze prijs is inclusief een verzekering, maar mocht er schade aan het voertuig zijn, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Zelfs als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen.

Profiteer van deze voordelen

Met deze goedkope autohuurverzekering profiteer je direct van de volgende voordelen:

 • Autohuurverzekering met dekking van je eigen risico, maar ook van je borg.
 • Schade aan ruiten, banden, lak, onderkant of interieur (borg) van je huurauto is ook verzekerd.
 • Lage premie en extra 10% korting (alleen op deze website).
 • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
 • Geldig bij alle autoverhuurders, wereldwijd.
 • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij de autoverhuurder zelf.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Meest gestelde vragen en antwoorden verzekering autohuur in het buitenland (FAQ)

Lees hier vaak gestel vragen en antwoorden over een extra verzekering voor autohuur in het buitenland.

Wat is een autohuur verzekering voor eigen risico en borg?

Dat is een verzekering voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen. En geldt ook voor de borg, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Wat kost een autohuur verzekering?

Bij ons betaal je voor de huurauto verzekering € 4,09 per dag. Dit is inclusief 10% korting die je alleen op deze website krijgt. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur van je huurauto is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden.

Wie is verzekerd op de verzekering voor autohuur?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je de auto huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de autoverhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de  verzekering voor autohuur geldig?

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat is het verzekerd bedrag bij deze autohuur verzekering?

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Heb je andere vragen?

Heb je nog andere vragen over autohuur in het buitenland? Neem contact met ons op. Per e-mail [email protected] of bel: 055 5400409 (op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.