Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is repatriëring? Een toelichting op een Allianz reisverzekering

Wat is repatriëring? Een toelichting op een Allianz reisverzekering

Mocht je nog twijfelen waarom je een reisverzekering moet afsluiten, denk dan zeker aan de repatriëringskosten.

Eén van de belangrijkste dekkingen van een reisverzekering bij Allianz is repatriëring.

Repatriëren betekent terugkeren naar het land van herkomst, in veel gevallen Nederland dus. Dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon is overleden of ernstig ziek is. Maar bijvoorbeeld ook indien iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon vervoerd kan en mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij vervoer niet toegestaan is.

Repatriëring van een zieke of gewonde

Je kunt in het buitenland ziek worden of door een ongeval zo ernstig gewond raken dat je alleen met een vliegtuig of ambulance naar Nederland vervoerd kan worden. Dit kan individueel, maar ook als groep, zoals bij gipsvluchten tijdens wintersportvakanties. De persoon moet wel vervoerbaar zijn, een arts beslist of de persoon vervoerd mag worden. Het vervoer wordt georganiseerd door de alarmcentrale van Allianz in samenwerking met een luchtvaartmaatschappij.

Repatriëring van een overledene

Iemand kan tijdens een vakantie overlijden in een ziekenhuis of buiten het ziekenhuis. In dat geval moet er altijd contact gezocht worden met de alarmcentrale van Allianz. Wanneer er sprake is van een niet natuurlijke dood, zoals een ongeval of misdrijf, moet altijd de politie en de ambassade ingelicht worden.

Indien je wilt dat de persoon in Nederland begraven wordt, dan moet het stoffelijk overschot worden gerepatrieerd. Een aantal uitvaartondernemers zijn hierin gespecialiseerd. Zij kunnen ter plekke de repatriëring verzorgen. Dit gaat in overleg met de alarmcentrale en de nabestaanden.

De gespecialiseerde uitvaartondernemer regelt een aantal zaken in het buitenland zoals:

  • Wettelijke formaliteiten.
  • Documenten legaliseren.
  • Contacten onderhouden met de ambassade of het consulaat.
  • De overledene verzorgen en prepareren voor het vervoer.
  • Vervoer naar Nederland organiseren.
  • Douane formaliteiten op het vliegveld of aan de grens.
  • Eventueel een opgraving verzorgen, indien de persoon herbegraven moet worden.

De reisverzekering van Allianz zorgt ervoor dat repatriëringskosten van het stoffelijk overschot financieel zijn afgedekt.

Alarmcentrale Allianz Global Assistance coördineert de repatriëring

Repatriëring wordt altijd in samenwerking met de alarmcentrale van Allianz uitgevoerd. Soms schakelt de alarmcentrale een particulier of internationale opererend bedrijf in. Deze bedrijven staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat, om te zorgen dat alles geregeld wordt en de repatriëring naar wens verloopt.

Bij vervoer door de lucht wordt de reiziger in opdracht van Allianz begeleid door speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen. Eenmaal terug in Nederland zal een ambulance of zorgtaxi de reiziger vervoeren vanaf de luchthaven naar de bestemming. Het komt regelmatig voor dat een zieke of gewonde reiziger per ambulance en zorgtaxi vervoerd wordt door Europa. Deze ambulances en zorgtaxi’s zijn uitgerust met faciliteiten voor patiënten en comfortabele brancards. Tevens bestaat de mogelijkheid om een familielid of vriend mee te laten reizen. Naast de garantie van accurate zorg, heb je extra service en comfort.

Waarom een reisverzekering met repatriëring bij Allianz afsluiten?

Allianz is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en heeft daarom veel ervaring met repatriëring. De alarmcentrales van Allianz bieden je wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.

Een reisverzekering van Allianz heeft een gunstige premie en is binnen een paar minuten online afgesloten. Je kunt kiezen voor een uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.

Allianz is niet voor niets gekozen tot de beste reisverzekeraar van Nederland.

Sluit nu een reisverzekering met repatriëring online af

Wil je een Reisverzekering met een ruime dekking en vergoeding voor repatrieringskosten? Je kunt deze zelf eenvoudig online afsluiten.

Of als je vaker op vakantie gaat

Repatriëring van groot belang

Uit het bovenstaande blijkt dat er veel bij komt kijken, indien iemand gerepatrieerd moet worden. De kosten voor het repatriëren kunnen zelfs oplopen tot tienduizenden euro’s. Wanneer je hiervoor niet verzekerd bent, kun je in de financiële problemen komen. Sluit daarom nu een reisverzekering af bij Allianz.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.