Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Wat is het verschil tussen reisverzekering en annuleringsverzekering?

Verschil tussen reisverzekering en annuleringsverzekering

Verschil tussen reisverzekering en annuleringsverzekering

Ontvang hier 10% korting op je reisverzekering en annuleringsverzekering. Maar wat is nu het verschil?

Ben je op zoek naar een reisverzekering en annuleringsverzekering maar weet je het verschil niet precies? Lees dan dit artikel eens, want deze twee belangrijke vakantieverzekeringen worden nog wel eens door elkaar gehaald.

Een reisverzekering is totaal iets anders dan een annuleringsverzekering. We zullen de verschillen toelichten.

Reisverzekering en annuleringsverzekering verschillen

Kortweg zou je kunnen zeggen dat een annuleringsverzekering bedoeld is tegen financiële schade voor je op reis gaat en een reisverzekering bestemd is voor schade tijdens het reizen. In ieder geval zijn beide verzekeringen bedoeld om jou te beschermen tegen eventuele financiële risico’s. Dit is eigenlijk de enige overeenkomst voor de rest verschillen ze veel van elkaar.

Reisverzekering: biedt zekerheid tijdens het reizen

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Doorgaans dekt een reisverzekering alleen vakanties, dus geen reizen met een zakelijk doel. Daarvoor zijn er aparte zakenreisverzekeringen. Een reisverzekering dient meestal als aanvulling op andere afgesloten verzekeringen, zoals de zorgverzekering. Een reisverzekering biedt alleen dekking wanneer eerder afgesloten verzekeringen geen dekking bieden. Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering zijn de zogenaamde SOS kosten. Deze omvatten de kosten voor hulpverlening en noodsituaties.

Je kunt een reisverzekering eenmalig afsluiten voor de duur van je vakantieperiode. Dit noemt men een kortlopende-, aflopende- of eenmalige reisverzekering. Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is de kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van je vakantie en je betaald eenmalig de premie. Ga je regelmatig op vakantie of voor een langere periode dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger.

Annuleringsverzekering: biedt zekerheid voor je op reis gaat

Een totaal andere verzekering is de annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ook kent de annuleringsverzekering een vergoeding in geval van vertrekvertraging of het afbreken van een reis c.q. vakantie. Er moet wel sprake zijn van een gedekte gebeurtenis. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak in de polisvoorwaarden staat vermeld. Ook van de annuleringsverzekering bestaat een aflopende- en doorlopende variant.

Dekking annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking tegen veel onvoorziene omstandigheden zoals:

  • ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf, medereizigers of directe familieleden (1e,2e graad);
  • niet-vrijwillige werkloosheid;
  • het verkrijgen van een vaste baan na werkloosheid;
  • zwangerschap;
  • echtscheiding of ontbinding van een samenlevingsovereenkomst;
  • herexamen dat in de geboekte periode moet worden afgelegd;
  • toewijzing van een huurwoning (de huur gaat in of tijdens de reis of binnen 30 dagen voor vertrek);
  • overlijden of levensgevaar van hond, kat of paard (binnen 7 dagen voor vertrek).

Je kunt in de voorwaarden precies nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Verschil reisverzekering en annuleringsverzekering

Er zijn nog meer verschillen tussen de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Een reisverzekering is naar eigens wens samen te stellen. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je verzekerd wilt zijn en welke dekkingen je kiest. De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Er zijn meestal maar twee varianten van een annuleringsverzekering. Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance krijg je de volledige reissom vergoedt, zelfs als je op de voorlaatste dag je vakantie moet afbreken.

Een reisverzekering kun je afsluiten wanneer je dat wilt. Zelfs nog vijf minuten voor je vertrekt. Een kortlopende annuleringsverzekering echter, moet direct bij de boeking of binnen 7 dagen na het boeken worden afgesloten.

Reisverzekering en annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Een reisverzekering en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance hoeven niet veel te kosten. Een kortlopende reisverzekering heb je al vanaf slechts: € 1,30 per dag. Een doorlopende reisverzekering, sluit je al af vanaf: € 1,20 per maand. Je hebt een annuleringsverzekering vanaf 5,04% van de reissom (inclusief 10% extra korting)!

Zelf de premie berekenen

Bij Allianz Global Assistance kun je zelf eenvoudig de premie voor een reisverzekering en annuleringsverzekering berekenen. Je voert de gegevens in en je ziet direct wat je gaat betalen. De korting die wij geven wordt ook vermeld. Indien je akkoord bent met de premie kun je verder om je persoonlijke gegevens in te vullen. In slechts drie stappen sluit je zo zelf een reisverzekering en annuleringsverzekering online af. Een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kun je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso.

Laagste prijsgarantie en 10% korting

Sluit hier je reisverzekering en annuleringsverzekering af, want dan ontvang je maar liefst 10% extra korting op de premies van Allianz Global Assistance. Dankzij onze efficiënte en kostenbesparende werkwijze kunnen wij je deze extra korting aanbieden. Wij geven dan ook de laagste prijs garantie voor de reisverzekering en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Vragen?

Wil je eerst een advies op heb je vragen, neem dan per e-mail of per telefoon contact met ons op. Stuur een e-mail of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn:Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.