Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is het verschil tussen reisverzekering en annuleringsverzekering?

Allianz

Ontvang hier 10% korting op je reisverzekering en annuleringsverzekering. Maar wat is nu het verschil?

Ben je op zoek naar een reisverzekering en annuleringsverzekering maar weet je het verschil niet precies? Lees dan dit artikel eens, want deze twee belangrijke vakantieverzekeringen worden nog wel eens door elkaar gehaald.

Een reisverzekering is totaal iets anders dan een annuleringsverzekering. We zullen de verschillen toelichten.

Reisverzekering en annuleringsverzekering verschillen

Kortweg zou je kunnen zeggen dat een annuleringsverzekering bedoeld is tegen financiële schade voor je op reis gaat en een reisverzekering bestemd is voor schade tijdens het reizen. In ieder geval zijn beide verzekeringen bedoeld om jou te beschermen tegen eventuele financiële risico’s. Dit is eigenlijk de enige overeenkomst voor de rest verschillen ze veel van elkaar.

Reisverzekering: biedt zekerheid tijdens het reizen

Verschil tussen reisverzekering en annuleringsverzekering
Verschil tussen reisverzekering en annuleringsverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Doorgaans dekt een reisverzekering alleen vakanties, dus geen reizen met een zakelijk doel. Daarvoor zijn er aparte zakenreisverzekeringen. Een reisverzekering dient meestal als aanvulling op andere afgesloten verzekeringen, zoals de zorgverzekering. Een reisverzekering biedt alleen dekking wanneer eerder afgesloten verzekeringen geen dekking bieden. Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering zijn de zogenaamde SOS kosten. Deze omvatten de kosten voor hulpverlening en noodsituaties.

Je kunt een reisverzekering eenmalig afsluiten voor de duur van je vakantieperiode. Dit noemt men een kortlopende-, aflopende- of eenmalige reisverzekering. Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is de kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van je vakantie en je betaald eenmalig de premie. Ga je regelmatig op vakantie of voor een langere periode dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger.

Annuleringsverzekering: biedt zekerheid voor je op reis gaat

Een totaal andere verzekering is de annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ook kent de annuleringsverzekering een vergoeding in geval van vertrekvertraging of het afbreken van een reis c.q. vakantie. Er moet wel sprake zijn van een gedekte gebeurtenis. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak in de polisvoorwaarden staat vermeld. Ook van de annuleringsverzekering bestaat een aflopende- en doorlopende variant.

Zelf de premie berekenen

Bij Allianz Global Assistance kun je zelf eenvoudig de premie voor een reisverzekering en annuleringsverzekering berekenen. Je voert de gegevens in en je ziet direct wat je gaat betalen. De korting die wij geven wordt ook vermeld. Indien je akkoord bent met de premie kun je verder om je persoonlijke gegevens in te vullen. In slechts drie stappen sluit je zo zelf een reisverzekering en annuleringsverzekering online af. Een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kun je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso.

Dekking annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking tegen veel onvoorziene omstandigheden zoals:

  • ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf, medereizigers of directe familieleden (1e,2e graad);
  • niet-vrijwillige werkloosheid;
  • het verkrijgen van een vaste baan na werkloosheid;
  • zwangerschap;
  • echtscheiding of ontbinding van een samenlevingsovereenkomst;
  • herexamen dat in de geboekte periode moet worden afgelegd;
  • toewijzing van een huurwoning (de huur gaat in of tijdens de reis of binnen 30 dagen voor vertrek);
  • overlijden of levensgevaar van hond, kat of paard (binnen 7 dagen voor vertrek).

Je kunt in de voorwaarden precies nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Verschil reisverzekering en annuleringsverzekering

Er zijn nog meer verschillen tussen de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Een reisverzekering is naar eigens wens samen te stellen. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je verzekerd wilt zijn en welke dekkingen je kiest. De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Er zijn meestal maar twee varianten van een annuleringsverzekering. Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance krijg je de volledige reissom vergoedt, zelfs als je op de voorlaatste dag je vakantie moet afbreken.

Een reisverzekering kun je afsluiten wanneer je dat wilt. Zelfs nog vijf minuten voor je vertrekt. Een kortlopende annuleringsverzekering echter, moet direct bij de boeking of binnen 7 dagen na het boeken worden afgesloten.

Reisverzekering en annuleringsverzekering op 1 polis

Bij Allianz kan je ook een reis en annuleringsverzekering combineren op 1 polis. Dat is handig en voordelig. Een reis- en annuleringsverzekering biedt dekking voor eventuele kosten die voortvloeien uit het annuleren of onderbreken van een vakantie of reis. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer je op het laatste moment niet kunt vertrekken door ziekte of een familie- of als je een huurhuis toegewezen krijgt. In dit geval kan een reis- en annuleringsverzekering de kosten voor het annuleren van vluchten of accommodatie vergoeden.

Kortom een reis- en annuleringsverzekering biedt dekking voor eventuele kosten die voortvloeien uit het annuleren of onderbreken van een vakantie of reis, zoals het annuleren van vluchten of accommodatie, medische behandeling of reparatie, verlies of diefstal van bagage en persoonlijke bezittingen, en hulp en bijstand tijdens de reis. Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering is daarom een verstandige keuze wanneer je op vakantie of reis gaat.

Reisverzekering en annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Een reisverzekering en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance hoeven niet veel te kosten. Een kortlopende reisverzekering heb je al vanaf slechts: € 1,30 per dag. Een doorlopende reisverzekering, sluit je al af vanaf: € 1,20 per maand. Je hebt een annuleringsverzekering vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra korting)!

Laagste prijsgarantie en 10% korting

Sluit hier je reisverzekering en annuleringsverzekering af, want dan ontvang je maar liefst 10% extra korting op de premies van Allianz Global Assistance. Dankzij onze efficiënte en kostenbesparende werkwijze kunnen wij je deze extra korting aanbieden. Wij geven dan ook de laagste prijs garantie voor de reisverzekering en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Nog even de belangrijkste verschillen tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering

Het belangrijkste verschil tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering is de dekking die ze bieden. Een reisverzekering biedt dekking voor onvoorziene gebeurtenissen die tijdens een reis of vakantie kunnen optreden, zoals bijvoorbeeld medische kosten, bagagebeschadiging en hulp bij een noodsituatie. Een annuleringsverzekering daarentegen biedt dekking voor de kosten die je moet maken als jij je reis of vakantie moet annuleren, bijvoorbeeld vanwege ziekte of andere onvoorziene omstandigheden.

Een ander belangrijk verschil is de duur van de verzekering. Een reisverzekering is meestal van toepassing op één specifieke reis of vakantie, terwijl een annuleringsverzekering meestal al geldt direct na het boeken van een reis. Dit betekent dat je met een annuleringsverzekering al voor je op reis bent gebruik kunt maken van de verzekering, terwijl dit bij een reisverzekering alleen mogelijk is tijdens de gedekte periode.

Tot slot kan het ook interessant zijn om te kijken naar de kosten van de verzekeringen. Reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen kunnen verschillende premies hebben, afhankelijk van de dekking die ze bieden. Het is daarom verstandig om de voorwaarden en de kosten van beide verzekeringen goed te vergelijken voordat je een keuze maakt.

In het algemeen bieden reis- en annuleringsverzekeringen beide een belangrijke bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens een reis of vakantie. Het is daarom verstandig om te overwegen of een combinatie van beide verzekeringen wellicht de beste en meest voordelige keuze is.

Vragen?

Heb je nog vragen over het verschil tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering? Neem dan per e-mail of per telefoon contact met ons op. Stuur een e-mail of bel ons, telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.