Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten voor een reis of vakantie?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Je bent je koffer aan het inpakken en hebt aan alles gedacht. Of toch niet? Je loopt je lijstje nog eens na en daar staat het: reisverzekering afsluiten! Geen probleem want dat kan alsnog op onze website en slechts in een paar stappen:

  1. Kies de juiste reisverzekering en maak een premiebereking.
  2. Vul de gegevens in.
  3. Betaal per iDeal of machtiging.
  4. De polis ontvang je per e-mail en je reis is verzekerd.

Waar op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Snel een reisverzekering afsluiten kan dus eenvoudig online bij ons. Toch moet je wel opletten want er zijn een aantal keuzemogelijkheden wanneer het om afzonderlijke dekkingen gaat. Een reisverzekering kan je naar eigen wensen samenstellen. Daarbij moet je goed bedenken wat voor reis je gaat maken. Een verkeerde keuze kan er toe lijden dat je niet verzekerd bent. Ga je bijvoorbeeld tijdens je vakantie een gevaarlijke sport beoefenen, maar heb je deze extra dekking niet gekozen, dan ben je ook niet verzekerd als er tijdens het sporten iets vervelends gebeurt.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de termijn van je vakantie. De datum van vertrek en terugkomst worden vastgelegd en je hebt alleen dekking in deze periode. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Indien je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Europa of werelddekking?

Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Onder Europadekking bij de doorlopende reisverzekering en kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vallen ook de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je voor werelddekking kiezen. Lees daarom ook de voorwaarden goed door.

Bijzondere sporten meeverzekeren

Bij bijzondere sporten is het risico op een ongeval groter dan op een normale vakantie. Ga je bijzondere sporten of wintersport beoefenen op je vakantie? Dan moet je dit risico extra meeverzekeren. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, bobslederijden, ijshockey, speedraces, skispringen, skivliegen, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Mocht je een reisverzekering af willen sluiten maar weet je niet precies welke dekking je moet kiezen, dan kan je ons natuurlijke bellen voor advies.

Bij ons ontvang je 10-25% korting op de premie van je reisverzekering!

Ook als jij op het allerlaatste moment een reisverzekering afsluit, ontvang je gewoon 10% korting op de premie. Bij de doorlopende reisverzekering kan dat voordeel zelfs oplopen tot 25%, indien je jonger bent dan 27 jaar.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Zoals gezegd kan je een annuleringsverzekering niet vlak voor je vertrek afsluiten. Tussen het boeken van de reis en het afsluiten van een annuleringsverzekering moet ongeveer zes weken zitten. Wij adviseren om een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van een reis af  te sluiten, maar later kan bij Allianz Global Assistance ook.

Ben je vergeten om een annuleringsverzekering af te sluiten neem dan contact met ons op.

Vragen?

Vragen over het afsluiten van een reisverzekering of wil je advies? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons, telefoon: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.