Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten voor een reis of vakantie?

Allianz

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Je bent je koffer aan het inpakken en hebt aan alles gedacht. Of toch niet? Je loopt je lijstje nog eens na en daar staat het: reisverzekering afsluiten! Geen probleem want dat kan alsnog op onze website en slechts in een paar stappen:

  1. Kies de juiste reisverzekering en maak een premieberekening.
  2. Vul de gegevens in.
  3. Betaal per iDeal of machtiging.
  4. De polis ontvang je per e-mail en je reis is verzekerd.

Tot wanneer een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten?

Je kunt een reisverzekering afsluiten tot aan het moment dat je op reis gaat. Het is echter aan te raden om een reisverzekering met annuleringsdekking zo snel mogelijk af te sluiten (in iedere geval binnen 7 dagen na het boeken van je reis), zodat je gedekt bent voor eventuele problemen die zich vóór vertrek kunnen voordoen, zoals het annuleren van de reis. Als je bijvoorbeeld een vliegticket of accommodatie boekt en er iets gebeurt waardoor je de reis niet kunt maken, zoals ziekte of een ongeval, kan een reisverzekering met annuleringsdekking jouw financiële dekking bieden voor de kosten die je hebt gemaakt.

Bij ons ontvang je 10-20% korting op de premie van je reisverzekering!

Ook als jij op het allerlaatste moment een reisverzekering afsluit, ontvang je gewoon 10% korting op de premie. Bij de doorlopende reisverzekering kan dat voordeel zelfs oplopen tot 20%, indien je jonger bent dan 27 jaar.

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten en waar moet ik op letten?

Snel een reisverzekering afsluiten kan dus eenvoudig online bij ons. Toch moet je wel opletten want er zijn een aantal keuzemogelijkheden wanneer het om afzonderlijke dekkingen gaat. Een reisverzekering kan je naar eigen wensen samenstellen. Daarbij moet je goed bedenken wat voor reis je gaat maken. Een verkeerde keuze kan er toe lijden dat je niet verzekerd bent. Ga je bijvoorbeeld tijdens je vakantie een gevaarlijke sport beoefenen, maar heb je deze extra dekking niet gekozen, dan ben je ook niet verzekerd als er tijdens het sporten iets vervelends gebeurt.

Tot wanneer kun je reisverzekering afsluiten
tot wanneer een reisverzekering afsluiten

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de termijn van je vakantie. De datum van vertrek en terugkomst worden vastgelegd en je hebt alleen dekking in deze periode. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Indien je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Europa of werelddekking?

Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Onder Europadekking bij de doorlopende reisverzekering en kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vallen ook de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je voor werelddekking kiezen. Lees daarom ook de voorwaarden goed door. Tot wanneer je een reisverzekering kan afsluiten is niet afhankelijk van je bestemming.

Bijzondere sporten meeverzekeren?

Bij bijzondere sporten is het risico op een ongeval groter dan op een normale vakantie. Ga je bijzondere sporten of wintersport beoefenen op je vakantie? Dan moet je dit risico extra meeverzekeren. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, bobslederijden, ijshockey, speedraces, skispringen, skivliegen, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Zoals gezegd kan je een annuleringsverzekering niet vlak voor je vertrek afsluiten. Tussen het boeken van de reis en het afsluiten van een annuleringsverzekering moet ongeveer zes weken zitten. Wij adviseren om een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van een reis af  te sluiten, maar later kan bij Allianz Global Assistance ook.

Meest gestelde vragen en antwoorden over het afsluiten van een reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen over tot wanneer kun je reisverzekering afsluiten.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten voor een reis of vakantie?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Je kan bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de periode dat je op vakantie bent. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, of vaker dan twee keer, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Vragen over tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten?

Heb je nog vragen over het onderwerp – Tot wanneer kun je een reisverzekering afsluiten- ? Neem dan contact met ons op.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.