Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Eigen Risico Verzekering Autohuur: Vragen en antwoorden

Eigen Risico Verzekering Autohuur

Met de voordelige Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance verzeker jij het eigen risico en borg van je huurauto of camper.

Het is de ideale autohuurverzekering als je een auto of camper huurt. Mocht je onderweg schade aan je gehuurde voertuig krijgen of de auto/camper wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Deze verzekering geld voor autohuur in binnen- en buitenland.

De premie voor deze autohuur verzekering is bijzonder gunstig dankzij de extra 10% korting die je alleen bij ons krijgt:

Premie per dag met 10% kortingHuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 7,14
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,14
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,73
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Schade aan de gehuurde auto

Mocht er schade zijn aan het door jou gehuurde voertuig, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Ook als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen. Auto- en camperverhuurbedrijven bieden je vaak ter plekke de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Maar daar laten ze je fors voor betalen.

Verzeker het eigen risico van de auto die je huurt

Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Verzeker de borg van je huurauto

Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering? Sluit hem hieronder af!

Vragen en antwoorden Eigen Risico Verzekering Autohuur

Hier lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden.

Wat is verzekerd bij de Eigen Risico Verzekering Autohuur?
Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?
Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de verzekering geldig?
De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat zijn de regels en voorwaarden voor deze verzekering?
Zoals bij elke verzekering zijn er regels. Allianz Global Assistance verwacht van jou dat:

 • jij de juiste en noodzakelijke informatie geeft en jezelf op de hoogte stelt van alle belangrijke informatie;
 • al het mogelijke doet om de schade te beperken;
 • datgene opstuurt wat de verzekeraar nodig heeft bij schade, zoals het originele huurcontract. Let op: Als je je niet aan de regels houdt, kan het zijn dat je niet verzekerd bent.

Wat te doen bij schade?
Deze moet je zo snel mogelijk melden. Je stuurt vervolgens het huurcontract en het bewijs dat het eigen risico en/of de waarborgsom is ingehouden naar Allianz Global Assistance.

Wat is verzekerd bij het eigen risico?
Verzekerd:

 • Het verschuldigde eigen risico op de cascoverzekering, als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen.

Niet verzekerd:

 • Schade die uitgesloten is volgens de cascoverzekering van het gehuurde voertuig.
 • Als je al kon verwachten dat je schade zou maken.
 • Als de kosten zijn gedekt door een andere voorziening of verzekering.
 • Als de verhuurder geen cascoverzekering voor het voertuig heeft.
 • Schade door gebruik van het voertuig dat volgens het huurcontract niet is toegestaan.
 • In de Algemene voorwaarden staat wat nog meer niet verzekerd is.

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Vergoeding waarborgsom
Verzekerd:

 • De waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Niet verzekerd:

 • Als je al kon verwachten dat je schade zou maken.
 • Als de kosten zijn gedekt door een andere voorziening of verzekering.
 • Als de verhuurder geen cascoverzekering voor het voertuig heeft.
 • Schade door gebruik van het voertuig dat volgens het huurcontract niet is toegestaan.
 • In de Algemene voorwaarden staat wat nog meer niet verzekerd is.

Maximum per schade: tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Vragen?

Heb je een vraag over de huurautoverzekering voor auto of camper? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.