Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voordelig een auto huren in het buitenland? Lees hier de bespaartips!

Voordelig een auto huren in het buitenland? Lees hier de bespaartips!

Voor velen geeft een huurauto tijdens een vakantie het gevoel van ultieme vrijheid, maar kan het ook kopzorgen opleveren. Betaal je niet teveel voor autohuur in het buitenland? Zijn er bijkomende kosten zoals het afkopen van je eigen risico?

Om Nederlanders te helpen bij het vinden van de beste deal voor een huurauto op de vakantiebestemming, analyseerde KAYAK.nl zoekopdrachten van Nederlandse reizigers. Dit geeft een aantal goede inzichten om te besparen op de kosten voor het huren van een auto. Wat blijkt:

  • Zadar, Miami, Los Angeles, Dublin en Malaga meest favoriete bestemmingen onder Nederlanders voor huren auto.
  • December goedkoopste huurmaand in drie van de vijf populairste bestemmingen.
  • Zelf aanschaffen van accessoire – zoals een navigatiesysteem – soms voordeliger dan huren bij autoverhuurder.

Herfst en winter voordeligste periode om een auto te huren

Op vier van de vijf populairste bestemmingen zijn de wintermaanden december en januari het meest voordelig om een auto te huren. Zo kunnen Nederlanders tot wel 83 procent besparen op de kosten van autohuur in het Spaanse Malaga. Ook in Zadar, de aanvoerder van de top 5, scheelt het bijna de helft (46%) van de prijs wanneer de huurauto in december wordt geboekt in plaats van de duurste maand van het jaar.


Verzekering voor Eigen Risico en Borg

Van de redactie: Een andere mogelijkheid om de kosten voor een huurauto te drukken is het afsluiten van een Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Dat is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Deze verzekering is vaak veel voordeliger dan ter plaatse een verzekering afsluiten bij de autoverhuurder. Meer informatie: www.reisverzekeringkorting.nl/eigen-risico-verzekering-autohuur/

De Eigen Risico Verzekering Autohuur heb je al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting).


Auto afhalen in centrum soms goedkoper dan op luchthaven

Een auto huren in het centrum in plaats van op het vliegveld is waarschijnlijk niet het eerste waar reizigers aan denken, maar op sommige bestemmingen kan het lucratief zijn. In Miami, Los Angeles en Malaga kunnen reizigers tot wel 19 procent goedkoper uit zijn wanneer ze eerst naar het centrum reizen om een auto te huren. Wel is het goed om eerst uit te zoeken waar in het centrum de autoverhuurder zich bevindt en of het eventueel mogelijk is om gebruik te maken van een gratis shuttle vanaf het vliegveld. Zo niet, dan is het verstandig om eventuele taxikosten of kosten voor het openbaar vervoer vooraf te berekenen.

Extra kosten voor accessoires: huren of zelf aanschaffen?

Bij het huren van een auto op vakantie worden vaak verschillende extra’s aangeboden, van navigatiesystemen tot kinderzitjes. Wat reizigers zich vaak afvragen is of het goedkoper is om het zelf aan te schaffen of toch te huren bij het autoverhuurbedrijf. Uit de analyse blijkt dat dit afhangt van de bestemming. Voor een reis naar een van de Amerikaanse bestemmingen maakt het qua kosten nauwelijks wat uit en is huren vooral de makkelijkste optie. Dublin is de enige top 5-bestemming waar het goedkoper kan zijn om in het centrum een navigatiesysteem aan te schaffen (€ 89) in plaats van zeven dagen te huren (€ 105). In Zadar zijn reizigers bijna een tientje goedkoper uit wanneer ze een baby- of kinderzitje op de bestemming kopen (€ 77) in plaats van huren (€ 68).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.