Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Eerste keer een auto huren tijdens je vakantie? Lees onze 10 tips en bespaar!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Verzekering auto huren vakantie: Eigen risico en Borg

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto buitenland verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. € 6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Nu met 10% korting op de premie!

Steeds meer vakantiegangers huren een auto. Dat kan op de plaats van bestemming om de omgeving te verkennen, maar ook om comfortabele naar het buitenland te rijden. Zo kan je een bijvoorbeeld een grotere auto huren. Naar je bestemming vliegen en op de luchthaven een auto huren is tevens een optie.

Auto’s worden vooral gehuurd door reizigers die iets avontuurlijker zijn ingesteld in de landen met een mediterraan klimaat zoals Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland.

Misschien heb jij nog nooit een auto gehuurd tijdens of voor je vakantie en weet je niet goed waar te beginnen. Wij geven je een aantal handige tips waarmee je ook nog geld kan besparen.

Tips voor autohuur
Tips voor autohuur

1. Oriënteer je vooraf
Bekijk op internet een aantal websites van aanbieders en vergelijk deze met elkaar te vergelijken. Hiermee kan je vaak aanzienlijk besparen. Bovendien heb je dan meer tijd om voorwaarden te vergelijken. Avis, Sixt, Europcar, Budget en Hertz, zijn grote autoverhuurbedrijven met een eigen wagenpark. Je vindt zo vaak op de grotere luchthavens en in de grotere steden. Toch is het handig om voor je vertrek al een auto te reserveren. Zo voorkom je lange wachttijden op de ophaallocatie, vooral op de luchthaven kan het lang duren voor je in de gehuurde auto kan stappen en wegrijden.

2. Vrij aantal kilometer of beperkt?
Er zijn autoverhuurders die een maximum hanteren voor het aantal kilometers die je per dag mag rijden. Ga je daar overheen, dan betaal je voor elke extra kilometer tussen de tien en vijfendertig eurocent extra. Als je veel extra kilometers maakt kan dit bedrag uiteindelijk behoorlijk aantikken. Maak een realistische inschatting van het aantal kilometers dat je gaat maken en kies eventueel een contract met onbeperkte kilometers.

3. Borg en eigen risico
Bij het huren van een auto betaal je een borg. Deze krijg je terug als je de auto zonder schade inlevert. De hoogte van je borg en het eigen risico kan sterk verschillen, informeer daar naar.

4. Extra’s zijn duur
Boek zo min mogelijk extra’s. Een navigatiesysteem, kinderstoeltje of sneeuwkettingen stuwen de huurprijs flink omhoog. Vaak kan je nog voordeliger deze extra’s zelf aanschaffen of leen ze desnoods bij iemand uit je omgeving.

5. Lees de voorwaarden door
Weet waar je voor tekent. Je gaat een overeenkomst aan, denk daar niet te gemakkelijk over. Meestal staan de voorwaarden ook op de website, die kan je eerst rustig doorlezen. Kijk ook goed waar je wel en niet voor verzekerd bent. Schade aan ruiten, boven- en onderkant van de auto en banden is vaak niet verzekerd. Zijn er meerdere bestuurders? Een tweede bestuurder moet op het huurcontract staan en kost al gauw € 5 à € 10 per dag extra.

6. Creditcard
Voor betaling van de auto en borg is een creditcard op naam van de huurder nodig. Zorg voor voldoende financiële ruimte (minimaal € 1.250,-) voor de borg. Dit bedrag wordt dan gereserveerd. Je kan de borg en/of kosten voor de huurauto in Nederland meestal ook wel pinnen. Na inlevering van de auto ontvang je na drie werkdagen de borg weer retour op je bankrekening.

7. Borg betalen
Bij het huren van je auto betaal je een borg. De hoogte daarvan wordt bepaald door het aantal huurdagen, de autoklasse, een volle tank en het eigen risico. Met deze borg worden de openstaande kosten verrekend, bijvoorbeeld als je meer kilometers hebt gereden dan afgesproken of als je de auto niet hebt afgetankt.

8. Afkoop eigen risco
Bij het huren van de auto geldt er een eigen risico. Dat betekent dat je voor een bepaald bedrag aansprakelijk bent voor diefstal of schade aan de auto. Bij de autoverhuurder kan je het eigen risico afkopen. Dat kost vaak tussen de € 10,- en € 30,- per dag. Nogal prijzig dus. Beter is om daarvoor een ‘Eigen Risicoverzekering Autohuur‘ af te sluiten op deze website. Dan betaal je slechts € 4,09 per dag.

9. Auto inleveren: wees op tijd en gooi de tank vol
Als je de auto weer inlevert moet je zorgen dat je op tijd bent. Een uur te laat kan een extra dag huur kosten. Controleer de auto met de verhuurder en laat het schadeformulier aftekenen. Lever de auto bij voorkeur in tijdens openingsuren, anders kun je hem niet samen met de verhuurder nalopen op mogelijke schade. Zorg ook dat de tank vol is. Wanneer je deze niet volledig afgetankt terugbrengt dan betaal je vaak een hogere prijs voor de brandstof dan bij de pomp, soms nog aangevuld met een ‘servicetoeslag’.

10. Let op afgeschreven bedragen creditcard
Het komt voor dat er ten onrechte bedragen worden afgeschreven (de borg) na het huren van een auto, check dit goed! In principe kun je via jouw creditcardmaatschappij, met de juiste bewijzen, dit terugvorderen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »