Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Risico’s van autohuur in het buitenland: Onvoorziene kosten zoals eigen risico en borg

Risico's van autohuur in het buitenland
Risico’s van autohuur in het buitenland

Het huren van een auto of camper tijdens de vakantie wordt steeds vaker gedaan. Iedereen kent bijvoorbeeld de populaire Fly & Drive reizen die touroperators aanbieden wel. Uitgebreidabel reizen per vliegtuig én zelf op avontuur met de auto of camper: een fly-drive is dé manier om kennis te maken met je favoriete eiland, streek of land en je rondreis te beginnen.

Meer dan een derde van de Nederlanders huurde in de afgelopen drie jaar een auto voor zijn vakantie in het buitenland en 75% van hen is dat ook dit jaar weer van plan, maar pas op er zijn wel financiële risico’s zoals het eigen risico en de verplichte borg. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in het buitenland. Ongeveer 1 op de 5 autohuurders heeft weleens schade, een boete of een lekke band met de huurauto of camper gaat je meestal ook geld kosten*.

Auto huren op vakantie: vrijheid en flexibiliteit

De belangrijkste reden om een auto te huren tijdens de vakantie in het buitenland is het gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Het is dé manier om op plekken te komen die je zonder huurauto zou missen. Bovendien is het de snelste manier om van A naar B te komen. Echter een huurauto heeft nog meer voordelen: je reist comfortabel (droog, met genoeg beenruimte, airco en muziek). Je kan ook nog veel spullen of bagage meenemen. Het is meestal gemakkelijker dan reizen met het plaatselijke openbaar vervoer. Zo hoef je geen tijden in de gaten te houden, routes uit te zoeken en tickets te kopen.

Huurvoorwaarden en schade aan een huurauto

Bij de grote autoverhuurbedrijven zoals Avis, Europcar, Enterprise, Hertz en Sixt zijn de huurvoorwaarden over het algemeen wel goed geregeld. Toch gaat er ook wel eens wat mis en zijn er ergernissen. Zo moeten autoverhuurders beter uitleggen welke schade wel of niet gedekt is en moeten niet zonder uitleg of specificatie achteraf geld afschrijven van de rekening van de huurder. De grootste autohuur ergernissen zijn onvoorziene kosten zoals een verplichte verzekering en een lange wachtrij bij het ophalen.

Mocht er schade zijn aan het door jou gehuurde voertuig (ook al is het niet jouw schuld), dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Ook als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen. Auto- en camperverhuur bedrijven bieden je vaak ter plekke de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Maar daar laten ze je fors voor betalen. Een beter alternatief is de Eigen Risico Verzekering Huurauto van Allianz Global Assistance.

De Eigen Risico Verzekering is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis. In binnen- en buitenland.

Eigen Risico Verzekering Autohuur nu 10% korting!

Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto of huurcamper het eigen risico of de ingehouden borg. Een ideale verzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie en de premie is erg gunstig:

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€4,09€8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€4,09€8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€4,09€9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Sluit hieronder de autohuurverzekering af.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail [email protected] of bel: 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

* Sunny Cars trendrapport 2018

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.