Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Camperhuur? Kies voor de Eigen Risico en Borg Verzekering!

Eigen Risico Verzekering voor campers

Eigen Risico Verzekering voor campers

Wil je een camper huren en een mooie rondreis gaan maken bijvoorbeeld in Nederland, Europa, de Verenigde staten of Canada? Dan is het verstandig om ook de Eigen Risico Verzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten.

De Eigen Risico Verzekering voor campers is de ideale verzekering als je een camper huurt. Mocht  je onderweg schade aan het voertuig krijgen of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico volledig vergoed. Ook de ingehouden borg van de camper is verzekerd.

Wanneer je een camper huurt, dan is een cascoverzekering verplicht. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen is er sprake van een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

De Eigen Risico Verzekering Camperhuur heb je nu al voor € 7,14 per dag (inclusief 10% korting). Jouw camperreis wordt dan nog leuker want je hoeft je geen zorgen te maken om je eigen risico en borg die het camperverhuur bedrijf verplicht stelt.

Borg voor je camper ook verzekerd

Bij het huren van een camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met de gehuurde camper gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Denk daarbij aan ruitschade, lakschade, banden, schade aan de onderkant van de camper of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Wat gebeurt er bij een schade aan een camper?

Bij de meeste camperverhuurbedrijven betaal je een vaste huurprijs per dag voor de camper. Deze prijs is inclusief een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, schade en diefstal. Mocht er schade zijn aan de camper, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de kampeerauto goed verzekerd! Zelfs als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen.

Voordelen van Eigen Risico Verzekering voor campers

Profiteer direct van de volgende voordelen van de Eigen Risico Verzekering voor huurcampers:

  • Dekking van je eigen risico, maar ook van je borg.
  • Lage premie met 10% korting (alleen op deze website).
  • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
  • Geldig bij alle verhuurders, wereldwijd.
  • Veel voordeliger dan afkopen eigen risico bij de verhuurders zelf.
  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Bij een huurcamper is het eigen risico vaak flink hoger dan bij een huurauto, zo loop jij dan ook veel meer financieel risico. Natuurlijk kan je dat eigen risico bij de camperverhuurder afkopen, maar dat is vrij duur. Een beter alternatief is de Eigen Risico Verzekering Camperhuur van Allianz Global Assistance. Je bent dan verzekerd voor het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering, indien je dat bij diefstal of schade aan de camper moet betalen. Daarnaast is ook de waarborgsom verzekerd, als dat bij schade aan de kampeerauto door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Allianz Global Assistance: de zekerheid van de grootste!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Bij een schade aan de camper heb je alleen met hen te maken. Dus geen gedoe met een camperverhuurder of een onbekende (buitenlandse) verzekeraar. Je krijgt gewoon de polisvoorwaarden in je eigen taal en ook bij schade gaat alles in het Nederlands, dat is wel zo prettig.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering? Sluit hem hieronder af!

Scherpe premie

Voor een camper betaal je slechts € 7,14 per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen ben je met de Eigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale camperverhuurder.

Premie per dag met 10% kortingHuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 7,14
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,14
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,73
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Snelle schadebehandeling

Als je schade hebt gehad aan je camper, dan heb je het eigen risico zelf betaald of is de borg ingehouden. Dit bedrag wil je natuurlijk zo snel mogelijk na je reis terug ontvangen. Allianz Global Assistance bekijkt altijd de situatie waarin de schade is ontstaan om schade zo eerlijk mogelijk te behandelen. Meld je schade online of met de post via een schade aangifteformulier. Wij streven ernaar je schade aangifte binnen 10 werkdagen af te handelen.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur voor campers? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.