Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Camperhuur? Lees hier de 25 meest gestelde vragen en antwoorden over camperhuur!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Eigen risico + borg bij camperhuur verzekeren

Bereken hoeveel jij bespaart met de camperhuur verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. € 6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij een camperverhuurbedrijf

Nu met 10% korting op de premie!

Overweeg je camperhuur? Wel, als je op zoek bent naar een unieke vakantie-ervaring, is een huurcamper iets voor jou. Het huren van een camper biedt veel voordelen en geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. In dit artikel bespreken we waarom camperhuur zo leuk is, de voordelen en enkele nadelen die je kunt tegenkomen.

Een belangrijk onderdeel bij camperhuur is de verzekering voor je eigen risico en borg. Een verzekering voor de afkoop van je eigen risico bij het huren van een kampeerauto heb je hier al vanaf € 8,55 per dag (inclusief 10% korting). Met de Eigen Risico Verzekering van Allianz Global Assistance is dit risico bij een huurcamper gedekt tot maximaal € 6.000,-.

De charme van het reizen met een camper

Het grootste voordeel van een camper huren is de ultieme vrijheid die je ervaart tijdens het reizen. Je kunt je eigen route bepalen, stoppen bij de meest idyllische plekjes en op je eigen tempo de omgeving verkennen. Bovendien biedt de camper je de kans om afgelegen gebieden te ontdekken die niet altijd toegankelijk zijn voor andere vormen van accommodatie.

Gemak en comfort op wielen

Een ander belangrijk voordeel van camperhuur is het comfort. Je hebt je eigen mobiele accommodatie, voorzien van alle gemakken van thuis, zoals een keuken, badkamer en slaapruimte. Hierdoor ben je niet afhankelijk van hotels of campings, waardoor je meer flexibiliteit hebt tijdens je reis. Bovendien kun je met je camper je eigen maaltijden bereiden, wat kostenbesparend en gezonder kan zijn.

Camperhuur
Camperhuur? Lees hier de 25 meest gestelde vragen en antwoorden over camperhuur!

Verbondenheid met de natuur

Camperhuur stelt je in staat om dichter bij de natuur te komen en te genieten van prachtige landschappen. Je kunt wakker worden met een adembenemend uitzicht en ’s avonds genieten van een sterrenhemel. Het reizen met een camper zorgt voor een sterkere verbondenheid met de natuur en de omgeving.

Enkele nadelen van camperhuur

Hoewel camperhuur veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Een van de grootste nadelen kan het brandstofverbruik zijn, dat over het algemeen hoger is dan bij een gewone auto. Daarnaast zijn campers minder wendbaar en kan het rijden in smalle straatjes of drukke steden uitdagend zijn. Ook kan het vinden van een geschikte parkeerplaats soms lastig zijn.

Camperhuur is een avontuur waard

Ondanks enkele nadelen, biedt het huren van een camper een onvergetelijke ervaring vol vrijheid, gemak en natuurlijke schoonheid. Het is een uitstekende manier om nieuwe plaatsen te ontdekken en te genieten van het reizen op je eigen tempo. Durf jij het avontuur aan en ga je voor camperhuur tijdens je volgende vakantie?

De perfecte oplossing voor eigen risico bij camperhuur: een betaalbare verzekering

Vanaf slechts € 8,55 per dag (inclusief 10% korting) kun je een verzekering afsluiten om je eigen risico en borg bij camperhuur te verzekeren. Allianz Global Assistance biedt een Eigen Risico Verzekering die je eigen risico en borg bij een huurcamper dekt tot maximaal € 6.000,-.

Wat is wel of niet verzekerd op de Eigen Risico huurcamper

De ideale verzekering voor zorgeloze camperreis

De Eigen Risico Verzekering van Allianz is perfect als je een camper huurt. Het dekt het verschuldigde eigen risico op de cascoverzekering als je dit moet betalen bij diefstal of schade aan de camper. Ook de waarborgsom is verzekerd, als deze bij schade aan de camper geheel of gedeeltelijk wordt ingehouden door de verhuurder.

Onder de dekking vallen niet alleen schades die onder de cascodekking vallen en ingehouden worden op het eigen risico, maar ook schades die niet onder de cascodekking vallen (zoals schade aan banden, onderkant, ruiten) en ingehouden worden op de borg. Het is wel belangrijk dat je je aan de regels houdt, anders kan het zijn dat je niet verzekerd bent. Als je bijvoorbeeld bepaalde dingen met de camper doet die volgens het huurcontract niet zijn toegestaan, kan de verzekeraar de schade afwijzen.

Let op: de Eigen Risico Verzekering voor campers vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Profiteer van de voordelen van een eigen risico verzekering voor camperhuur

Bij het camperverhuurbedrijf sluit je een cascoverzekering af voor de gehuurde camper, maar er geldt meestal een hoog eigen risico. Bij schade kun je zomaar duizenden euro’s kwijt zijn. Met een verzekering voor afkoop eigen risico voorkom je dat. De premie is vaak lager dan vergelijkbare verzekeringen van het camperverhuurbedrijf zelf. Profiteer direct van de volgende voordelen van de Eigen Risico Verzekering voor camperhuur:

  • Uitstekende verzekering om eigen risico af te dekken.
  • Dekking van je eigen risico en je borg.
  • Verzekerd voor schade aan ruiten, banden, lak of onderkant (ingehouden borg).
  • Lage premie en extra 10% korting (alleen op deze website).
  • Verzekerd tot maximaal € 6.000,- per huurcontract.
  • Geldig bij alle camperverhuurders, wereldwijd.
  • Voordeliger dan afkopen eigen risico bij verhuurders zelf.
  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Het eigen risico bij een huurcamper is vaak aanzienlijk hoger dan bij een huurauto, waardoor je meer financieel risico loopt. Natuurlijk kun je dit eigen risico bij de camperverhuurder afkopen, maar dat is vrij kostbaar. Een beter alternatief is de Eigen Risico Verzekering Camperhuur van Allianz Global Assistance. Hiermee ben je verzekerd voor het verschuldigde eigen risico op de cascoverzekering als je dit bij diefstal of schade aan de camper moet betalen. Bovendien is ook de waarborgsom verzekerd, als deze bij schade aan de camper geheel of gedeeltelijk wordt ingehouden door de verhuurder.

huurauto verzekering Allianz

Premie per dag met 10% korting
HuurautoHuurcamper
Europa€4,09€8,55
Wereld exclusief de VS en Canada€4,09€8,55
Wereld inclusief de VS en Canada€4,09€9,30
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Extra zekerheid tijdens je campervakantie

Een verzekering voor het afkopen van eigen risico en borg bij camperhuur biedt je extra zekerheid tijdens je vakantie. Je kunt zorgeloos genieten van je camperreis, wetende dat je financieel gedekt bent bij eventuele schade. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoge kosten en kunt volop genieten van je vakantie met de camper.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering? Sluit hem hieronder af!

Veelgestelde vragen over camperhuur (FAQ)

Wat moet je weten over camperhuur? Wij hebben 25 meestgestelde vragen en antwoorden over het huren van een camper. Ga goed voorbereid op pad en lees deze nuttige antwoorden en tips.

Wat is camperhuur?
Camperhuur is het huren van een camper voor een bepaalde periode om zo van een flexibele en comfortabele vakantie te genieten.

Hoe werkt het huren van een camper?
Om een camper te huren, zoek je een (online) verhuurbedrijf, kies je het gewenste campertype, geef je de huurperiode op en reserveer je de camper.

Waarom kiezen voor camperhuur?
Camperhuur biedt de vrijheid om te reizen waar en wanneer je wilt, terwijl je geniet van de gemakken van een mobiele accommodatie.

Wat zijn de kosten voor camperhuur?
De kosten voor het huren van een camper variëren afhankelijk van het type camper, de huurperiode en eventuele extra’s zoals verzekeringen of kilometerpakketten.

Welke soorten campers zijn er beschikbaar voor camperhuur?
Bij camperhuur heb je keuze uit verschillende soorten campers, zoals compacte buscampers, half-integraal campers, alkoof campers en integraal campers.

Hoe lang duurt een standaard camperhuurperiode?
Een standaard camperhuurperiode varieert van een weekend tot enkele weken, afhankelijk van de wensen en beschikbaarheid van de huurder.

Is er een minimumleeftijd voor camperhuur?
De minimumleeftijd voor het huren van een camper verschilt per verhuurbedrijf, maar ligt vaak tussen de 21 en 25 jaar.

Heb ik een speciaal rijbewijs nodig voor camperhuur?
Voor camperhuur heb je meestal een rijbewijs B nodig, mits het gewicht van de camper onder de 3.500 kg blijft.

Zijn huisdieren toegestaan bij camperhuur?
Huisdieren zijn bij sommige verhuurbedrijven toegestaan tijdens de camperhuur, maar dit verschilt per bedrijf en kan extra kosten met zich meebrengen.

Is er een kilometerbeperking bij camperhuur?
Sommige verhuurbedrijven hanteren een kilometerbeperking tijdens de camperhuur, terwijl anderen onbeperkte kilometers aanbieden. Dit is afhankelijk van het gekozen pakket.

Welke verzekeringen zijn nodig voor camperhuur?
Bij camperhuur is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering, een cascoverzekering en eventueel een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Zijn er bijkomende kosten naast de camperhuur?
Naast de camperhuur kunnen er extra kosten zijn voor verzekeringen, eindschoonmaak, extra kilometers of andere optionele extra’s.

Hoe zit het met brandstofverbruik bij camperhuur?
Het brandstofverbruik van een camper varieert per type, grootte en gewicht, maar ligt over het algemeen tussen de 8 en 15 liter per 100 kilometer.

Wat zijn de regels rond wildkamperen met camperhuur?
De regels voor wildkamperen verschillen per land en regio.

Hoe kan ik een camperhuur reserveren?
Een camperhuur reserveren kan online of telefonisch bij het gekozen verhuurbedrijf, waarbij je meestal een aanbetaling doet om de reservering te bevestigen.

Moet ik een borg betalen bij camperhuur?
Bij camperhuur is het gebruikelijk om een borg te betalen, die wordt terugbetaald na de huurperiode als de camper in goede staat wordt ingeleverd.

Hoe zit het met pechhulp bij camperhuur?
De meeste verhuurbedrijven bieden pechhulp aan tijdens de camperhuur. Het is raadzaam om de voorwaarden en dekking te controleren voordat je de camper huurt.

Wat gebeurt er als ik mijn camperhuur wil annuleren?
Bij annulering van een camperhuur kunnen annuleringskosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de termijn waarbinnen je annuleert.

Wat is inbegrepen in de camperhuurprijs?
De inbegrepen items bij camperhuur variëren per verhuurbedrijf, maar meestal zijn basisuitrusting, verzekeringen en een bepaald aantal kilometers inbegrepen.

Kan ik mijn camperhuur verlengen tijdens mijn reis?
Het verlengen van een camperhuur tijdens je reis is afhankelijk van de beschikbaarheid en moet tijdig worden besproken met het verhuurbedrijf.

Mag ik roken in de gehuurde camper?
Roken is meestal niet toegestaan in gehuurde campers. Het overtreden van deze regel kan leiden tot extra schoonmaakkosten.

Wat moet ik doen als ik schade veroorzaak tijdens de camperhuur?
Bij schade tijdens de camperhuur dien je onmiddellijk contact op te nemen met het verhuurbedrijf en de schade te melden, evenals de nodige documentatie te verstrekken.

Hoe zit het met parkeerregels bij camperhuur?
Parkeerregels voor campers verschillen per land en regio, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van lokale wetgeving en beperkingen.

Kan ik de camperhuur aanpassen aan mijn specifieke wensen?
Veel verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om de camperhuur aan te passen met extra opties, zoals fietsendragers, beddengoed of navigatiesystemen.

Waar kan ik een camper ophalen en inleveren?
De ophaal- en inleverlocaties voor camperhuur variëren per verhuurbedrijf en kunnen bestaan uit vestigingen, vliegvelden of andere afgesproken locaties.

Vragen?

Heb je nog vragen over de Eigen Risico Verzekering voor je huurcamper? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.