Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

7 tips om te besparen op de kosten van een huurauto tijdens je vakantie

Bespaartips autohuur
Bespaartips autohuur

Ga je een auto huren tijdens je vakantie in het buitenland? Dan kan je met deze 7 tips eenvoudig geld besparen. De belangrijkste tip heeft betrekking op het eigen risico van de huurauto. Deze kan je tegen betaling afkopen bij de autoverhuurder, maar dat is vrij duur. Je bent veel voordeliger uit met de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance.

Met deze handige verzekering wordt bij schade je eigen risico en borg vergoedt. Bovendien hoef je geen nieuwe verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf en dat scheelt weer gedoe.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto of huurcamper het eigen risico of de ingehouden borg. Een ideale verzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie.

Ontvang nu 10% korting op de premie van de Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is alleen op deze website extra voordelig dankzij de 10% korting die je van ons ontvangt. De verzekering voor een auto kost slechts € 4,09 per dag en voor een camper betaal je € 8,55 per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen ben je met de Eigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur heb je hier al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting). Meer weten: Eigen Risico Verzekering Autohuur »

Nog meer tips om te besparen op de huur van een auto

Tip 1. Vergelijk en bezoek meerdere websites van autoverhuurders
Bezoek de websites van verschillende aanbieders zoals Avis, Sixt, Budget en Europcar. Denk er aan dat je vrijwel altijd een auto uit een bepaalde klasse huurt. Het kan zijn dat je daarom en andere auto krijgt dan op de foto staat.

Tip 2. Check de prijzen bij verschillende ophaallocaties
Het loont om van tevoren de verschillende ophaallocaties te checken. Het is wellicht handig om zo dicht mogelijk bij je plaats van bestemming een auto te huren, maar in veel gevallen huur je dezelfde auto voor minder als je hem ophaalt op een locatie net iets verder weg van het vliegveld. Soms rijdt er zelfs een gratis shuttlebus.

Tip 3. Pas op voor bijkomende kosten
Wees vooral op je hoede voor onvoorziene, bijkomende verzekeringskosten bij autohuur. Het beste kan je kiezen voor standaard all-in prijzen. Kijk in ieder geval naar een mogelijke limiet op het aantal kilometers dat je mag rijden, de standaard WA-verzekering met een ruime dekking, schadeverzekering voor schade door eigen schuld (volledig casco), diefstalverzekering, terugbetaling eigen risico en dekking voor glas-banden-boden en dakschade.

Tip 4. Voor ouders met kleine kinderen: neem je eigen autozitje mee
Een tip voor ouders met kleine kinderen: neem je eigen autokinderzitje mee in het vliegtuig. Bij de meeste vliegmaatschappijen betaal je hier niets voor. Dat scheelt je kosten voor het huren van een kinderzitje bij de autoverhuurmaatschappij.

Tip 5. Navigatiesysteem huren? Niet doen!
Huur geen navigatiesysteem van de autoverhuurder, dat is erg duur. Meestal zit er al standaard een navigatiesysteem ingebouwd in moderne auto’s. Leen desnoods een navigatiesysteem, je kan ook je smartphone gebruiken, maar let dan op je data gebruik.

Tip 6. Bespaar een extra huurdag
Kijk goed naar de ophaal en terugbreng tijden. Als je bijvoorbeeld om 13:00 uur je auto ophaalt en om 17:00 uur weer inlevert, dan kost je dat een volle dag huur.

Tip 7. Lever de huurauto in met een volle tank
Tank altijd zelf je auto af. Je auto met een lege tank inleveren bij de verhuurder is duurder dan zelf vol tanken.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail [email protected] of bel:
Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.