Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is een Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance en waarom krijg ik hier 10% extra korting?

Allianz

Allianz

Globetrotter Verzekering voor lange reizen en werken

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Nu 10% extra online korting, alleen op deze website!

Wat is een Globetrotter Verzekering? De Globetrotter Verzekering van Allianz is een speciale reisverzekering die ontworpen is voor iedereen die voor langere tijd (tussen de 1 en 24 maanden) naar het buitenland gaat. Of je nu gaat backpacken, studeren, stage lopen, een wereldreis gaat maken of gaat werken in het buitenland, deze verzekering biedt de juiste dekking en bescherming zodat je zonder zorgen, veilig op reis kunt gaan. En wat het nog beter maakt, is dat je op deze website naast de jongerenkorting ook nog 10% extra online korting krijgt. Je vindt dan ook nergens een lagere prijs voor deze uitstekende reisverzekering. Zo kun jij tientallen euro’s of zelfs meer besparen!

De Allianz Globetrotter Verzekering is specifiek ontwikkeld voor reizigers die voor langere tijd in het buitenland verblijven. Enkele kenmerken van deze verzekering zijn:

 • Geschikt voor backpackers, studenten, stagiaires, wereldreizigers en werken in het buitenland.
 • Ideaal als je voor langere tijd naar het buitenland gaat (tot 24 maanden).
 • De Globetrotter Verzekering biedt uitgebreide dekking voor avontuurlijke reizigers.

Voordelen van een Globetrotter Verzekering

Een Globetrotter Verzekering biedt verschillende voordelen vergeleken met een gewone reisverzekering, zoals:

 1. Langere dekkingsperiode: de verzekering is ontworpen voor langere reizen en biedt dekking voor een periode van meerdere maanden tot zelfs twee jaar.
 2. Speciaal afgestemde dekking: de verzekering is afgestemd op de unieke behoeften van reizigers die voor langere tijd in het buitenland verblijven, zoals dekking voor medische zorg, verlies van persoonlijke bezittingen en aansprakelijkheid.
 3. Werken tijdens de reis: met een Globetrotter Verzekering mag je ook werken tijdens je reis, wat bij veel gebruikelijke (doorlopende) reisverzekeringen niet is toegestaan. Zowel betaald als vrijwillig werk is toegestaan op de Globetrotter Verzekering.
 4. Extra service en diensten: speciaal voor de doelgroep zoals medische kosten, volledig of aanvullend meeverzekeren, aansprakelijkheidsdekking en dekking bij tussentijds bezoek aan Nederland. Als je eerder terugkomt, krijg je de niet gebruikte premie terug. Daarnaast heeft de Globetrotter Verzekering enkele unieke diensten zoals de Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.

Premietoeslag voor gevaarlijk werk

Hoewel de Globetrotter Verzekering de mogelijkheid biedt om tijdens je reis te werken, is het belangrijk om te weten dat voor bijzonder en gevaarlijk werk een premietoeslag geldt. Dit betekent dat je extra moet betalen voor de verzekering als je van plan bent om risicovolle werkzaamheden uit te voeren tijdens je verblijf in het buitenland. Standaard werk is gratis meeverzekerd.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, met een wereldwijd netwerk van 400.000 professionele hulpverleners en een database met gecontroleerde en betrouwbare ziekenhuizen op ieder continent. Een zekerheid die jouw keuze voor de Globetrotter Verzekering nog eens bevestigd.

Wat is een Globetrotter Verzekering?

Een Globetrotter Verzekering is een speciaal soort reisverzekering die ontworpen is voor mensen die lange reizen maken of lang in het buitenland verblijven. Reizigers die voor langere periodes onderweg zijn en lopen nu eenmaal een verhoogd risico op mogelijke problemen tijdens hun reis. Deze verzekering biedt daarom dekking voor een breed scala aan situaties, zoals:

 • Medische kosten en repatriëring.
 • Ongevallen en persoonlijke aansprakelijkheid.
 • Bagageverlies en diefstal.
 • 24/7 wereldwijde hulp en ondersteuning.

De reisverzekering is betaalbaar voor verschillende doelgroepen, zoals studenten, backpackers en jongeren. Reizigers jonger dan 27 jaar ontvangen dan ook 10% korting op de premie. Vanaf slechts € 8,51 per maand* (SOS-dekking), ben je heel Europa (ook in de landen om de Middellandse Zee) verzekerd.

*Inclusief jongerenkorting en 10% extra internetkorting wanneer je de Globetrotter Verzekering op deze website afsluit. De premie moet in 1 keer voldaan worden.

Waarom krijg ik hier 10% extra korting op de kosten van een Globetrotter Verzekering?

Ook jij komt hier aanmerking komt voor 10% extra korting op de kosten van een Globetrotter Verzekering. De reden hiervoor is dat iedereen die op deze website een Globetrotter Verzekering van Allianz afsluit op de website van Reisverzekeringkorting, 10% extra korting krijgt (ook wanneer je al 10% leeftijdskorting ontvangt). Deze korting gaat niet ten koste van de dekking of de voorwaarden, je ontvangt exact dezelfde reisverzekering als die je ergens anders kan afsluiten. Deze korting ontvang je dankzij een speciale afspraak die wij met Allianz Global Assistance hebben. Dus profiteer hier van! Het kan je veel geld schelen.

Wat is het verschil tussen een gewone reisverzekering en een Globetrotter Verzekering?

Een gewone reisverzekering en een Globetrotter Verzekering zijn beide bedoeld om reizigers te beschermen tegen financiële risico’s tijdens hun verblijf in het buitenland. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee, die voornamelijk gaan over de reisduur, het type reiziger en de aangeboden dekkingen.

Verschil reisverzekering en Globetrotter Verzekering

 1. Reisduur: Een gewone (doorlopende) reisverzekering is bedoeld voor kortere reizen, zoals vakanties, weekendjes weg of een stedentrip en biedt dekking voor een beperkte aaneengesloten periode. Een Globetrotter Verzekering daarentegen is ontworpen voor langere reizen, zoals wereldreizen, stages, studies, of werken in het buitenland en biedt dekking voor 1 maand tot twee jaar.
 2. Type reiziger: Een gewone reisverzekering is bedoeld voor de gemiddelde toerist, terwijl een Globetrotter Verzekering meer gericht is op backpackers, studenten, wereldreizigers, stagiaires en reizigers die van plan zijn te werken tijdens hun reis.
 3. Dekkingen: Hoewel beide soorten verzekeringen dekking bieden voor medische kosten, bagageverlies en repatriëring, heeft een Globetrotter Verzekering extra dekkingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van langdurige reizigers, zoals een aansprakelijkheidsdekking. Maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om medische kosten volledig of aanvullend te verzekeren.
 4. Werken tijdens de reis: Een belangrijk verschil tussen beide verzekeringen is de mogelijkheid om te werken tijdens de reis. Gewone reisverzekeringen dekken niet de risico’s die gepaard gaan met werken in het buitenland, terwijl Globetrotter Verzekering dit wel doet. Houd er echter rekening mee dat er mogelijk aanvullende premies gelden voor gevaarlijk werk of bepaalde beroepen.

Hoe kan ik een Globetrotter Verzekering afsluiten?

Het afsluiten van een Globetrotter Verzekering is een eenvoudig proces dat uit de volgende stappen bestaat:

 1. Bepaal je dekkingen: Bekijk wat je wel en niet wilt verzekeren en vooral welke risico’s je loopt tijdens je reis. Ga je bijvoorbeeld werken of aan bijzondere sporten doen? Hoelang blijf je weg, etc.
 2. Premie berekenen: Maak vrijblijvend een premieberekening voor de dekkingen die je belangrijk vindt. De kortingen die je alleen hier krijgt staan onderaan bij het totaalbedrag. Vergelijk onze premie gerust met die van andere aanbieders dan zul je zien dat wij dezelfde polis aanbieden, maar wel 10% goedkoper dan ergens anders.
 3. Voorwaarden lezen: Neem de tijd om de verzekeringskaart en de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen. Zorg ervoor dat je begrijpt welke dekkingen zijn inbegrepen, welke uitsluitingen van toepassing zijn en wat de procedure is voor het indienen van een claim.
 4. Aanvraag indienen en betalen: Betaal de premie voor de gekozen dekking.
 5. Bevestiging en polis: Na het afronden van de betaling ontvang je een bevestiging per e-mail met daarin je polisgegevens en de polisvoorwaarden. Controleer de polis. Bewaar de informatie, zet het noodnummer van de alarmcentrale in je telefoon.

Hier kun je zelf de premie berekenen voor jouw eigen situatie en direct een Globetrotter Verzekering afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail. Handig, snel en voordelig. Betalen doe je via iDEAL of via een éénmalige automatische incasso.

Wat kost zo’n verzekering?

Vanaf slechts € 8,51 per maand* (SOS-dekking), ben je al verzekerd in geheel Europa! Sluit in een paar simpele stappen de Globetrotter Verzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.*

*Inclusief jongerenkorting en 10% extra internetkorting wanneer je de Globetrotter Verzekering op deze website afsluit.

Prijsvoorbeelden

Premietabel

Hieronder kun je lezen wat de dekkingen kosten die je kan kiezen bij de Globetrotter Verzekering.

Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€8,51
€8,91
.
€9,45
€9,90
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€16,20
€17,82
.
€18,00
€19,80
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,43
€4,86
€7,29
.
€2,70
€5,40
€8,10
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,84
€5,67
€8,51
.
€3,15
€6,30
€9,45
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€6,89
€23,90
.
€7,65
€26,55
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€8,10
€27,95
.
€9,00
€31,05
Ongevallen€2,23€2,48
Rechtsbijstand€2,03€2,25
Aansprakelijkheid€2,43€2,70
Wintersport en bijzondere sporten€2,23€2,48
SOS Autohulp (alleen Europa)€6,08€6,75
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Waarom heb ik een Globetrotter Verzekering nodig?

Als je voor langere tijd op reis gaat, zijn de risico’s groter en kunnen de kosten van medische behandelingen, verloren bagage of andere problemen snel oplopen. Een Globetrotter Verzekering beschermt je tegen deze risico’s en zorgt voor gemoedsrust tijdens je reisavonturen. Enkele redenen om een Globetrotter Verzekering te overwegen zijn:

 1. Uitgebreide dekking: Een standaard reisverzekering biedt mogelijk niet voldoende dekking voor langdurige reizen of avontuurlijke activiteiten. De Globetrotter Verzekering is specifiek ontworpen om aan de behoeften van avontuurlijke reizigers te voldoen.
 2. Wereldwijde hulp: Bij nood is het belangrijk om te weten dat je toegang hebt tot snelle en adequate hulp en ondersteuning, waar ter wereld je ook bent.
 3. Flexibiliteit: De Globetrotter Verzekering kan worden aangepast aan je individuele behoeften en reisplannen, zodat je alleen betaalt voor de dekking die je echt nodig hebt.

Hoe kies ik de beste Globetrotter Verzekering voor mijn situatie?

Bij het kiezen van de juiste Globetrotter Verzekering zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Zo moet de dekking aansluiten bij de risico’s die loopt om je zo optimaal te beschermen tijdens je reis.

 • Hoe ben je nu verzekerd?
 • Wat doe je met je zorgverzekering? Aanhouden of opzeggen?
 • Wat is je bestemming, binnen of buiten Europa?
 • Hoe lang ga je op reis? Kom je tussentijds nog terug in Nederland?
 • Wat voor soort reis of vakantie is het, actief, backpacken?
 • Wat ga je daar ondernemen, werken, studeren, sporten? Als je gaat werken, wat voor werkzaamheden zijn dat precies?
 • Wat neem je mee, veel of weinig bagage, elektronica, geld?

Mocht je vragen hebben over het bovenstaande? Stuur ons een e-mailtje: [email protected]

Wat is een globetrotter verzekering
Wat is een Globetrotter Verzekering van Allianz?

Welke dekkingen zijn inbegrepen in een Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering biedt hulp bij ongevallen, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. De alarmcentrale van Allianz biedt dan direct professionele hulp. Ze regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten. Dit geldt vaak ook voor situaties thuis, zoals brand in je woning of ernstige ziekte van een familielid.

Medische kosten in het buitenland

Kies je voor medische kostendekking, dan krijg je vergoeding voor geneeskundige kosten in het buitenland, ook je verplicht eigen risico van je zorgverzekering wordt vergoed. Opties zijn ‘Aanvullend’ en ‘Volledig’, afhankelijk van je keuze (basis zorgverzekering opzeggen of aanhouden). Informeer voor vertrek over de dekking van je (basis)zorgverzekering, vooral bij een lang verblijf of als je gaat werken.

Reisbagage dekking

Je kunt voor bagagedekking op de Globetrotter Verzekering kiezen uit 3 varianten, namelijk Budget, Comfort en Premium. Verzekerd per persoon is:

BudgetComfortPremium
Verzekerd: max. € 1.500,-Verzekerd: max. € 3.500,-Verzekerd: max. € 5.000,-
Elektrische app.: max. € 500,-Elektrische app.: max. € 1.750,-Elektrische app.: max. € 3.500,-
Mobile device: max. € 350,-Mobile device: max. € 500,-Mobile device: max. € 750,-
Overige bagage (per item): max. € 350,-Overige bagage (per item): max. € 500,-Overige bagage (per item): max. € 1.000,-
Eigen risico per gebeurtenis: € 75,-Eigen risico per gebeurtenis: € 50,-Eigen risico per gebeurtenis: Geen
Lees de verzekeringskaart en de polisvoorwaarden over de exacte vergoedingen en afschrijvingsregels.

Rechtsbijstand

Je bent hiermee verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Voor juridische hulp binnen Europa geldt geen maximum vergoeding. Buiten Europa is dat tot € 50.000.

Wintersport en bijzondere sporten

Ga je aan sport doen? Voor wintersport of bijzondere sporten is aanvullende dekking nodig. Je bent dan verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bijvoorbeeld parachutespringen of kitesurfen). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken). Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.

Tip: Deze dekking geeft tijdens wintersport geen vergoeding voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste. Hiervoor sluit je ook de dekking Medische kosten af.

Pechhulp tijdens je reis

De SOS-autohulp dekking biedt hulp bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor. Allianz Global Assistance vergoedt vervangend vervoer of terugreis naar Nederland. Je kunt ook wachten op de reparatie, in dat geval worden overnachtingskosten vergoed. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek waardoor je voertuig of aanhanger niet verder kan rijden. Deze dekking geldt in landen vermeld op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallen tijdens de reis

Bij een ongeval met blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de reis heb je recht op een eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent blijvend verlies van lichaamsfunctie, zoals horen of lopen. De uitkering is afhankelijk van de verloren functie.

Aansprakelijkheid in het buitenland

Bij langdurig verblijf in het buitenland kun je schade veroorzaken aan anderen. Wanneer je aansprakelijk bent, kan het om hoge bedragen gaan. De Globetrotter Verzekering biedt dekking voor maximaal €1.500.000 per gebeurtenis. Schade die je door je werk of beroep veroorzaakt valt niet onder deze dekking.

Globetrotter verzekekering Allianz
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. €50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. €75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. €75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. €100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard €25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard €75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. €1.500,-
Max. €3.500,-
Max. €5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. €250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. €250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. €1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. €25.000,-
Eigen risico:Max. €100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. €5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. €1.000.000,-
Max. €1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Wat zijn de voordelen van de Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering heeft de volgende voordelen:

 • Speciale reisverzekering voor lange reizen: 1-24 maanden.
 • Backpacken, studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
 • Alleen hier 10% extra korting op de totaalprijs.
 • Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
 • Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service.
 • Telefoon, Laptop en iPad en andere bagage goed verzekerd.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Gratis medisch advies van de Reisarts, ook over inentingen.
 • Creditcard of pinpas kwijt? Allianz helpt en regelt een voorschot bij Western Union.

Voordelen van Allianz Global Assistance

 • MoneyView rating en beste koop.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen; 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Meer dan 60 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
 • Eigen medische database met inzicht kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
 • Meerdere keren uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Hier lees je nog meer over de bijzonderheden van de Globetrotter Verzekering.

Wat is een Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering is een uitgebreide reisverzekering voor werk, vakantie en backpacken. Deze verzekering, ideaal voor langdurig verblijf in het buitenland, dekt volledige ziektekosten wanneer je jouw basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Dankzij de Globetrotter Verzekering geniet je tot 24 aaneengesloten maanden van een uitstekende dekking tijdens je verblijf in het buitenland. Dankzij de Globetrotter Verzekering reis je met een gerust hart en ben je extra beschermd tegen onvoorziene kosten of problemen. Deze verzekering, speciaal ontwikkeld voor fervente reizigers.

Hoe zorg je voor de beste dekking van medische kosten tijdens je reis?

De Globetrotter Verzekering biedt twee mogelijkheden: 1. aanvullende dekking bij je huidige zorgverzekering of 2. een volledige dekking als je tijdelijk geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

1. Aanvullende medische kosten: Behoud je tijdens je reis je Nederlandse ziektekostenverzekering? Kies dan voor de aanvullende medische kosten. In dit geval vergoedt de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance het bedrag dat je zorgverzekeraar niet dekt. Zo voorkom je onaangename verrassingen.
2. Volledige medische kosten: Heb je tijdens je buitenlandse verblijf geen Nederlandse ziektekostenverzekering? Ga dan voor volledige medische kosten. Hiermee ben je volledig verzekerd voor alle medische uitgaven in het buitenland. Als je tussendoor Nederland bezoekt, blijft je verzekering van kracht (maximaal 21 dagen).

Kan ik de Globetrotter Verzekering verlengen als ik langer in het buitenland blijf?

Ja, dat kan. Je kunt tijdens je reis eenvoudig de Globetrotter Verzekering online verlengen tot een totale duur van maximaal 24 maanden. Als je de aanvraag voor verlenging hebt gedaan, ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail.

Krijg ik premie terug als ik eerder terugkom?

Als je eerder terug komt van je reis dan verwacht, heb je recht op premierestitutie. Je krijg dan de premie van de volledig niet verzekerde maanden teruggestort op je rekening. Je hebt recht op premierestitutie: Als je minimaal een maand eerder terugkomt voor de einddatum van je verzekering en je geen schadeclaim bij Allianz Global Assistance hebt ingediend.

Wat moet ik doen als ik in nood ben tijdens mijn verblijf in het buitenland met een Globetrotter Verzekering? 

Als je in nood bent tijdens je verblijf in het buitenland, neem dan contact op met de Allianz alarmcentrale. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om je te helpen. Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar en hulpverlener met alarmcentrales in 36 landen en een wereldwijd netwerk van 400.000 professionele hulpverleners. Ze hebben uitgebreide kennis van ziekenhuizen en medische faciliteiten over de hele wereld en kunnen snel en deskundig hulp bieden in noodsituaties. Als je medisch niet goed geholpen kan worden in het buitenland, zorgt Allianz ervoor dat je terug wordt gehaald naar Nederland. Wanneer nodig, charteren zij zelfs een ambulancevliegtuig om je terug te brengen.

Wat gebeurt er als ik vanwege een noodgeval eerder naar huis moet?

Als je vanwege een noodgeval, zoals ziekte of overlijden van familie, eerder naar huis moet, ben je hiervoor verzekerd met de SOS-hulpverlening. De Allianz alarmcentrale regelt in dat geval een vliegticket voor je. Als je de verzekering hebt afgesloten met een vriend, vriendin of andere reisgenoot, vergoedt Allianz ook voor hem of haar de terugreis bij een noodgeval.

Mag ik werken met een Globetrotter Verzekering?

Ja, de Globetrotter Verzekering is een verzekering speciaal voor mensen die in het buitenland gaan werken. Het dekt standaard werkzaamheden in de commerciële, administratieve en toezichthoudende sector. Voor meer risicovol werk kan een toeslag worden toegepast, afhankelijk van het soort werkzaamheden.

Welke soorten werk vallen onder standaard werk?
Standaard werk omvat werkzaamheden zonder extra risico, zoals kantoorwerk, marketing, communicatie, horeca en receptie. Er is geen toeslag voor deze werkzaamheden.

Wat valt onder werk met een licht verhoogd risico?
Werk met een licht verhoogd risico omvat werkzaamheden met een laag risico, zoals arts, skileraar of tuinman. Er is een toeslag van 10% op SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking.

Wat valt onder werk met een verhoogd risico?
Werk met een verhoogd risico omvat werkzaamheden met duidelijk meer risico, zoals chauffeur (koerier, taxi), loodgieter en elektricien. Er is een toeslag van 25% op SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking.

Wat valt onder werk met een zwaar verhoogd risico?
Werk met een zwaar verhoogd risico omvat werkzaamheden met aanzienlijk meer risico, zoals bruggenbouwer, metaalbewerker en sloper. Er is een toeslag van 100% op SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking.

Hoe kan ik een maatwerk polis aanvragen voor risicovol werk?
Voor risicovol werk is een maatwerk polis nodig. Neem hiervoor contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen en informeren over de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten:

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter Verzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.