Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Ontdek de voordelen van de Globetrotter verzekering voor backpackers – Reis zorgeloos de wereld rond

Allianz

Ga je backpacken? Dan wil je weten wat de voordelen van een Globetrotter verzekering voor backpackers zijn, want jij wilt natuurlijk zorgeloos op reis.

Wie houdt er niet van om de wereld te ontdekken met alleen een rugzak op je rug? Ik zal je vertellen waarom! Allereerst geeft het je de vrijheid om je eigen reisroute te bepalen en je eigen tempo te bepalen. Het is een geweldig gevoel om de wereld te verkennen zonder vast te zitten aan een strak schema.

En laten we het avontuur niet vergeten! Backpacken is een spannende ervaring vol met nieuwe ontdekkingen en onverwachte situaties. Het is een kans om nieuwe mensen te ontmoeten, verschillende culturen te ervaren en prachtige natuurlijke landschappen te ontdekken. Maar wat ik het allerleukst vind aan backpacken is dat het een betaalbare manier van reizen is. Je kunt in goedkope accommodaties zoals hostels verblijven, gebruik maken van het openbaar vervoer en genieten van goedkoop eten.

Als je van natuur houdt, dan is backpacken ook iets voor jou. Van wandelen in de bergen tot zwemmen in een waterval, er zijn talloze buitenactiviteiten om van te genieten. Maar er is meer! Backpacken kan ook een verrijkende levenservaring zijn die je zelfvertrouwen vergroot en je perspectief op de wereld verbreedt. Het is een kans om te reflecteren op je leven, je doelen en je dromen.

Dus waar wacht je nog op? Pak je rugzak en ga op avontuur! En vergeet niet om een goede reisverzekering af te sluiten voordat je vertrekt. Zo ben je beschermd tegen onverwachte gebeurtenissen en kun je volop genieten van je backpack avontuur!

Backpacken? De Globetrotter Verzekering is er voor jou!

De Globetrotter Verzekering is perfect voor reizigers die langere tijd in het buitenland verblijven. Je kunt bijvoorbeeld gaan backpacken, een tussenjaar nemen of voor werk naar het buitenland gaan. Met de Globetrotter Verzekering ben je verzekerd tegen medische kosten, verlies van bagage, diefstal en andere onverwachte gebeurtenissen tijdens je reis. Zo kun je met een gerust hart op pad en volop genieten van je backpack reiservaring.

Wat deze backpackers verzekering zo bijzonder maakt, is dat je de dekking kunt aanpassen aan jouw specifieke reisplannen. Als je bijvoorbeeld gaat bergbeklimmen, kun je extra dekking voor gevaarlijke sporten toevoegen. Of als je van plan bent om te gaan duiken, kun je de verzekering uitbreiden om zeker te zijn van een goede dekking.

Een ander voordeel is dat je gemakkelijk een claim kunt indienen via de website van Allianz. Dit bespaart tijd en gedoe, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: genieten van je backpack reis. En als je onverhoopt hulp nodig hebt, staat de klantenservice van Allianz altijd voor je klaar.

De Globetrotter Verzekering van Allianz biedt de perfecte combinatie van flexibiliteit, dekking en gemak. Of je nu een kort of lang verblijf in het buitenland plant, met deze verzekering voor backpacken ben je verzekerd van een zorgeloze reis.

Hier kun je zelf de premie berekenen voor jouw eigen situatie en direct een Globetrotter Reisverzekering afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail. Handig, snel en voordelig. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso.

Wat is er bijzonder aan de Globetrotter Verzekering?

De Globetrotter Verzekering van Allianz is uniek en heeft een aantal unieke eigenschappen die geen enkele andere reisverzekering heeft. Het biedt bijvoorbeeld uitgebreide dekking voor medische noodgevallen en aansprakelijkheid, evenals een terugbetaling van niet gebruikte premie als je eerder terugkomt naar Nederland.

Of je nu van plan bent om een wereldreis te maken, te backpacken in Peru, te werken in Australië, te studeren in Portugal, stage te gaan lopen in Griekenland of als Digital Nomad aan de slag te gaan in Vietnam, de Allianz Globetrotter Verzekering is de beste verzekering voor jou!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Met een wereldwijd netwerk van 400.000 professionele hulpverleners in alle uithoeken van de wereld en een database met betrouwbare ziekenhuizen op ieder continent, ben je verzekerd van de beste zorg tijdens je reis.

Dus, of je nu een avontuurlijke reiziger bent of van plan bent om voor werk naar het buitenland te gaan, Allianz Globetrotter Verzekering biedt de beste dekking en service die je nodig hebt. Sluit je verzekering af voordat je vertrekt en ga met een gerust hart op pad!

Globetrotter verzekekering Allianz
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Globetrotter Verzekering?

Hey backpacker, de Allianz Globetrotter Verzekering is de oplossing voor jou! Hier zijn enkele unieke voordelen van deze verzekering:

 • Speciaal ontworpen voor een lang verblijf in het buitenland van 1 tot 24 maanden, geschikt voor backpackers, stage, au pairs, expats, digital nomads, studenten, overwinteraars en wereldreizigers.
 • Werken, zowel betaald als vrijwillig, is toegestaan op de Globetrotter Verzekering.
 • Medische kosten kunnen volledig worden verzekerd als je jouw zorgverzekering stopzet.
 • Verzekerd bij tussentijdse bezoeken aan Nederland.
 • Verlenging van de Allianz Globetrotterverzekering is mogelijk online als je langer weg bent.
 • Je ontvangt de niet gebruikte premie terug als je eerder terugkomt.
 • Je krijgt 10% jongerenkorting op de premie en de verzekering is betaalbaar vanaf € 8,51 per maand.
 • Je kunt zelf de bagagedekking kiezen: Budget, Uitgebreid of Compleet.
 • Aansprakelijkheid kan worden meeverzekerd.
 • Gratis unieke diensten: Reisarts, Persoonlijke Reisassistent en Geld Service.
 • Assistent Services: SMS Assistant (gratis), Luggage Assistant en Life Assistant.
voordelen Globetrotter verzekering voor backpackers
Ontdek de voordelen van Globetrotter verzekering voor backpackers – Reis zorgeloos de wereld rond

Wat is verzekerd met deze backpackers verzekering?

Bij Globetrotter Verzekering zijn er zes algemene dekkingen waar je uit kunt kiezen. Eén daarvan is verplicht, namelijk SOS hulpverlening. De overige vijf dekkingen kan je zelf selecteren of uitsluiten. Zo stel je gemakkelijk jouw ideale backpackers reisverzekering samen!

Naast SOS hulpverlening kan je kiezen uit de volgende dekkingen: Ongevallen, Bagage, Medische kosten (volledig of aanvullend), Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid. Zo kan je zelf bepalen welke dekkingen voor jou belangrijk zijn en welke je liever achterwege laat.

Er zijn ook aanvullende dekkingen die je naar wens kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan werelddekking, wintersport en bijzondere sporten, of SOS-autohulp. Met al deze opties kan je jouw reisverzekering voor backpacken helemaal afstemmen op jouw persoonlijke situatie en wensen. Bij Globetrotter Verzekering vinden we het belangrijk dat je maximale keuzevrijheid hebt.

Backpacken en werken? Het mag met deze verzekering!

Ben jij van plan om tijdens jou backpack avontuur te gaan werken in het buitenland? Dan is de Globetrotter Verzekering de ideale verzekering voor jou! Als je werkzaamheden verricht in de commerciële, administratieve en toezichthoudende sector, zoals bijvoorbeeld kantoorwerk of een baan in de horeca, ben je standaard verzekerd.

Ga je echter meer risicovol werk doen, dan kan je dit ook meeverzekeren door middel van een toeslag op basis van het soort werkzaamheden. Zo kan je erop vertrouwen dat je goed verzekerd bent, wat voor werk je ook gaat doen. Bij Allianz gelden er verschillende toeslagen, afhankelijk van het risiconiveau van het werk. Werkzaamheden die geen extra risico met zich meebrengen hebben bijvoorbeeld een toeslag van 0%. Dit geldt bijvoorbeeld voor standaard kantoorwerk (marketing en communicatie), horeca en receptie.

Bij werkzaamheden met een licht verhoogd risico, waarbij de klant een laag risico loopt, zoals bijvoorbeeld arts, skileraar of tuinman, geldt een toeslag van 10% op SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking.

Als je werkzaamheden verricht met duidelijk meer risico, zoals chauffeur (koerier, taxi), loodgieter en elektricien, geldt een toeslag van 25% op SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking.

En voor werkzaamheden met een aanzienlijk verhoogd risico, zoals bruggenbouwer, metaalbewerker en sloper, geldt een toeslag van 100% op SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking.

De Globetrotter Verzekering biedt dus een passende verzekering voor iedere bakcpacker die gaat werken in het buitenland. Voor maatwerk polissen kan je het beste contact opnemen met ons. Wij helpen je graag verder! Nu heb je vast wel genoeg gelezen over de voordelen van de Globetrotter verzekering voor backpackers.

Vragen en antwoorden over de voordelen van de Globetrotter verzekering voor backpackers (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over de voordelen van een Allianz Globetrotter verzekering voor backpackers.

Waarom is Globetrotter Verzekering ideaal voor backpacken?

Ga jij binnenkort werken, reizen of backpacken in het buitenland? Dan is de Globetrotter Verzekering dé reisverzekering voor jou! Met deze verzekering ben je extra goed beschermd tijdens jouw reisavonturen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten of problemen die kunnen opduiken tijdens je backpack reis.
Een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland is bijvoorbeeld handig als je jouw basis zorgverzekering in Nederland opzegt. En het mooie is: met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd voor jouw vakantie. Zo kan jij onbezorgd genieten van jouw reis, zonder zorgen over de kosten van medische zorg of andere onverwachte situaties. De Globetrotter Verzekering is speciaal ontworpen voor mensen die veel en lang reizen. Zij zijn immers extra kwetsbaar voor problemen die kunnen ontstaan onderweg. Met onze verzekering hoeven backpackers zich hier geen zorgen over te maken.

Wat kost een Globetrotter backpacker verzekering?

Bij ons betaal je slechts € 8,51 per maand voor 12 maanden (SOS-dekking) en ben je verzekerd in geheel Europa! Dat is toch super voordelig? Maar we begrijpen ook dat niet iedereen hetzelfde budget heeft. Daarom is onze verzekering ook betaalbaar voor personen met minder budget.
De premie wordt natuurlijk hoger als je ervoor kiest om de basisdekking verder uit te breiden. Maar maak je geen zorgen, je kan gemakkelijk zelf een premieberekening maken om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kan je precies zien welke dekking het beste bij jou past en wat daarbij de bijbehorende kosten zijn.

Geven jullie jongerenkorting op Globetrotter Verzekering?

Jazeker, je ontvangt tot 10% korting als je jonger dan 27 jaar bent. en je ontvangt ook nog eens 10% internetkorting (alleen bij ons op deze website).

Welke voordelen biedt de Globetrotter Verzekering aan backpackers?

Je profiteert als backpacker direct van de volgende voordelen:
– Speciale reisverzekering voor lange reizen, zodat je goed verzekerd bent tijdens jouw backpackavontuur.
– Of je nu gaat backpacken, studeren, reizen of werken, je kan zelf jouw dekking kiezen. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.
– Als jongere onder de 27 jaar kan je bij ons profiteren van tot wel 10% korting.
– Unieke diensten zoals een Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies. Zo kan je met een gerust hart op reis gaan, wetende dat je op elk moment de juiste hulp kan krijgen als dat nodig is.
– Ook jouw telefoon, laptop en iPad zijn goed verzekerd tijdens jouw reis.
– Medische kosten (aanvullend of volledig) zijn mee te verzekeren, zodat je ook hiervoor goed bent gedekt.
– Zelfs bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen) blijf je verzekerd.
– Gratis medisch advies, ook over inentingen. Zo kan je goed voorbereid op reis gaan.
– Als je jouw creditcard of pinpas kwijt bent, helpt Allianz en regelt zelfs een voorschot bij Western Union.

Mag ik tijdens mij backpack reis werken met deze verzekering?

Bij de Globetrotter Verzekering ben je standaard verzekerd voor reguliere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld werken op een kantoor of in de horeca. Maar ga je in het buitenland werken in een beroep met een wat hoger risico, bijvoorbeeld als timmerman in de bouw of als kok, dan ben je tegen betaling van een toeslag ook goed verzekerd tijdens jouw werkzaamheden. Wij begrijpen namelijk dat elke reis anders is en dat werkzaamheden verschillende risico’s met zich meebrengen. Daarom bieden wij voor elke situatie een passende verzekering aan. Met onze toeslagen kan jij zorgeloos werken in het buitenland, zonder je druk te maken over de kosten van medische zorg of andere onvoorziene situaties. Wil jij weten welke toeslag voor jouw situatie van toepassing is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat jij goed verzekerd op reis kan gaan, wat jouw werkzaamheden ook zijn.

Hoe kan ik medische kosten het beste meeverzekeren tijdens het backpacken?

Met de Globetrotter Verzekering kan je medische kosten op twee manieren meeverzekeren, zodat jij altijd goed bent gedekt tijdens jouw reis.
Medische Kosten Aanvullend: Houd je tijdens jouw reis een Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan kan je deze aanvullen met Medische Kosten Aanvullend. Hiermee ben je verzekerd voor medische kosten in het buitenland die jouw zorgverzekeraar niet vergoedt. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.
Medische Kosten Volledig: Houd je tijdens jouw verblijf in het buitenland geen Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan kan je kiezen voor Medische Kosten Volledig. Met deze dekking ben je echt volledig verzekerd voor alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Zo kan jij met een gerust hart op reis gaan.
En zelfs als je tussentijds een bezoekje aan Nederland brengt, loopt jouw verzekering gewoon door (maximaal 21 dagen). Zo ben je ook in Nederland nog goed verzekerd.

Kan ik de Globetrotter Verzekering verlengen als ik langer in het buitenland blijf?

Ja, je kan de Globetrotter Verzekering verlengen als je langer in het buitenland blijft. Dit kan eenvoudig online en tot een totale duur van maximaal 24 maanden. Als je de aanvraag voor verlenging hebt gedaan, ontvang je van ons een ontvangstbevestiging per e-mail. Zo kan jij met een gerust hart langer in het buitenland blijven, wetende dat je nog steeds goed verzekerd bent. Wij begrijpen namelijk dat plannen soms veranderen en dat jouw reis langer kan duren dan gepland.

Krijg ik premie terug als ik eerder terugkom van mij backpack vakantie?

Als je eerder terugkomt van jouw backpack reis dan verwacht, heb je recht op premierestitutie. Dit houdt in dat je de premie van de niet-verzekerde maanden terugkrijgt op jouw rekening. Om aanspraak te maken op premierestitutie, dien je minimaal een maand eerder terug te komen voor de einddatum van jouw verzekering. Daarnaast mag je geen schadeclaim bij Allianz Global Assistance hebben ingediend. Wij begrijpen dat jouw reisplannen soms kunnen veranderen en dat je misschien eerder terug moet keren dan gepland. Daarom bieden wij deze regeling aan, zodat jij geen onnodige kosten maakt voor de verzekering. Heb je vragen over premierestitutie of wil je aanspraak maken op deze regeling? Neem dan gerust contact met Allianz op. Zij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat jij alleen betaalt voor de periode waarin jij daadwerkelijk verzekerd bent geweest.

Vragen?

Heb je vragen over de voordelen van de Globetrotter verzekering voor backpackers? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel tijdens kantooruren op werkdagen): telefoon 055 540 04 09. Wij zitten voor je klaar om je te helpen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.