Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zeven voordelen van een doorlopende reisverzekering van Allianz

Allianz

Een doorlopende reisverzekering heeft verschillende voordelen ten opzichte van een losse, eenmalige reisverzekering. Wij noemen de 7 belangrijkste voordelen van de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Als frequente reiziger is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Een doorlopende reisverzekering kan een prima optie zijn om te overwegen. Maar wat houdt een doorlopende reisverzekering eigenlijk in?

Een doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar door dekking, ongeacht hoe vaak je op reis gaat. Het kan je geld besparen omdat je niet elke keer een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten. In plaats daarvan betaal je één keer per jaar (of per maand) een premie.

De premie voor de doorlopende reisverzekering van Allianz is bijzonder gunstig. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met Europadekking vanaf € 1,58 per maand (inclusief 10% extra korting en 10% jongerenkorting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

1. Voordeel van de doorlopende reisverzekering: Kostenbesparing!

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan? Dan is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Er zijn twee soorten reisverzekeringen: de kortlopende en de doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is bedoeld voor een specifieke reis. Het is een verzekering die je afsluit voor de duur van je vakantie. Een doorlopende reisverzekering daarentegen, biedt het hele jaar door dekking voor al je reizen. Een groot voordeel van een doorlopende reisverzekering is de kostenbesparing. Als je meerdere keren per jaar op reis gaat, ben je vaak voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de voordeligste optie tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Als alleenstaande is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger vanaf ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is het al na twee vakantieweken per jaar voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de duur en frequentie van je reizen bij het bepalen van de meest voordelige optie tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

2. Voordeel van de doorlopende reisverzekering: Online korting en jongerenkorting!

Bij ons krijg je 10% extra korting op de premie van een Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering. Het enige wat je hoeft te doen, is zelf online je reisverzekering afsluiten. Dit is heel eenvoudig en gaat in slechts drie stappen. Zodra je dit hebt gedaan, ontvang je de polis direct per e-mail. Zo ben je snel en gemakkelijk verzekerd van de beste reisverzekering.

Dankzij onze korting betaal je altijd de laagste prijs. Bovendien ontvang je deze korting ieder jaar opnieuw, zolang de polis loopt. Op die manier blijf je profiteren van de laagste premie.

Maar dat is nog niet alles! Speciaal voor jongeren hebben wij de goedkoopste doorlopende reisverzekering. Bij ons krijg je namelijk een jongerenkorting van maar liefst 10%. En als je via onze website afsluit, ontvang je daarbovenop ook nog eens 10% extra internetkorting. Zo kan jouw korting oplopen tot wel 20%! Zo maken wij het wel heel erg voordelig voor jou.

3. Voordeel van de doorlopende reisverzekering: Continu dekking!

Met een doorlopende reisverzekering ben jij het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je op reis gaat. Dit betekent dat je altijd verzekerd bent, zelfs als je last minute besluit om een weekendje weg te gaan.

Voordelen doorlopende reisverzekering
Voordelen doorlopende reisverzekering van Allianz

4. Voordeel van de doorlopende reisverzekering: Voor slechts 1 kind premie betalen!

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Heb je een gezin met meer kinderen, dan hoef je maar voor 1 kind premie te betalen. Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders.

5. Voordeel van de doorlopende reisverzekering: Nooit meer een reisverzekering vergeten!

Met een doorlopende reisverzekering hoef jij niet steeds opnieuw een aanvraag in te dienen voor elke reis die je maakt. Dit bespaart jou tijd en moeite en zorgt ervoor dat je zorgeloos op vakantie kunt gaan, zonder je druk te hoeven maken over het afsluiten van een tijdelijke verzekering.

Het vernieuwen van jouw polis hoef je slechts één keer per jaar te doen en dan ben je het hele jaar door verzekerd tijdens al jouw reizen. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar ook voordelig.

Dus als je vaak op reis gaat, dan is een doorlopende reisverzekering zeker de moeite waard. Het geeft je de vrijheid om spontaan te reizen en altijd verzekerd te zijn, zonder dat je je druk hoeft te maken over het afsluiten van een tijdelijke verzekering.

6. Voordeel van de doorlopende reisverzekering: Annuleringsdekking meeverzekeren!

Het is ook mogelijk bij Allianz Global Assistance om een doorlopende annuleringsdekking mee te verzekeren en dat is zeker een stuk goedkoper dan een kortlopende annuleringsverzekering.

7. Voordeel van de doorlopende reisverzekering: Op elk moment af te sluiten en maar 1 keer poliskosten!

Een van de voordelen van een doorlopende reisverzekering is dat je deze op elk moment kunt afsluiten. Je hoeft dus niet te wachten tot je op reis gaat zoals bij een kortlopende reisverzekering. Een ander voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je slechts één keer poliskosten hoeft te betalen. Dit is het bedrag dat je betaalt voor het afsluiten van de verzekering. Bij een tijdelijke verzekering betaal je deze kosten per keer dat je de verzekering afsluit. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je deze kosten slechts één keer per jaar. Dit kan op de lange termijn veel geld besparen.

In conclusie, een doorlopende reisverzekering biedt vele voordelen. Het is een flexibele en voordelige verzekering die het hele jaar door geldt en waarmee je meerdere reizen kunt verzekeren. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is daarom zeker het overwegen waard.

Wil jij ook profiteren van de voordelen van een doorlopende reisverzekering?

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om jouw reizen te verzekeren? Overweeg dan een doorlopende reisverzekering. Deze verzekering biedt vele voordelen en kan jou veel tijd en geld besparen. Het is een flexibele, voordelige en zekere verzekering die het hele jaar door geldt en waarmee je meerdere reizen kunt verzekeren. Dus wil jij ook profiteren van de voordelen van een doorlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Premie

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Waar moet je aan denken? Zie de onderstaande premietabel. Maak vrijblijvend een premieberekening en zie hoeveel jij kan besparen!

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,58€ 1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,30€ 3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,41
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,45
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Compleet€ 4,47
€ 4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Dekkingen doorlopende reisverzekering Allianz

Als grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld heeft Allianz gekozen voor een aantal vaste dekkingen in hun doorlopende reisverzekering. Hierdoor kun jij als klant makkelijker en sneller de juiste keuze maken. De doorlopende reisverzekering van Allianz bestaat uit drie vaste dekkingen: SOS-hulpverlening, rechtsbijstand en bagage.

Daarnaast heb jij de keuze uit 3 pakketten. Het Budget pakket biedt SOS-hulpverlening, Bagage (€1.500) en rechtsbijstand. Dit pakket kun je niet uitbreiden, maar het geeft wel inzicht in wanneer een doorlopende reisverzekering van Allianz voordeliger is. Het Uitgebreid pakket biedt SOS-hulpverlening, Bagage (€3.500), medische kosten en rechtsbijstand. Je kunt dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Het Compleet pakket biedt SOS-hulpverlening, Bagage (€5.000), medische kosten, ongevallen en rechtsbijstand. Ook hier kun je optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp. Het is belangrijk om te weten dat deze optionele dekkingen niet inbegrepen zijn in de standaardpakketten.

SOS-kosten zijn bijvoorbeeld verplicht en betreffen 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (bijvoorbeeld ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot), maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Daarnaast biedt Allianz dekking voor beschadiging, verlies of diefstal van jouw reisbagage, inclusief je smartphone, laptop, tablet of camera. Tot slot biedt Allianz rechtsbijstand in het buitenland, waaronder hulp van juristen en advocaten bij geschillen. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener, en de kosten worden ook door hen vergoed.

Aanvullende dekkingen

 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij Werelddekking: De gehele wereld
 • Wintersport en bijzondere sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten met meer gevaar.
 • SOS autohulp – Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen en is voor een doorlopende reisverzekering van Allianz dan ook voordeliger.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende annuleringsverzekering (met samengestelde reizen) – Overweeg je een doorlopende annuleringsverzekering? Dit is een verzekering die annuleringskosten vergoedt vóór de reis en ook een vergoeding biedt voor niet-gebruikte vakantiedagen als je eerder terug moet naar huis. Een samengestelde reis bestaat uit los geboekte onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto. Met deze aanvulling op jouw doorlopende annuleringsverzekering heb je dekking wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt. Zo worden de annulerings- of omboekkosten vergoed en heb je toch de mogelijkheid om jouw reis voort te zetten.

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week noodhulp van de alarmcentrale beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp altijd in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen. Ook wanneer je op zoek bent naar een doorlopende reisverzekering met veel voordelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de voordelen van een doorlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over de voordelen van de doorlopende reisverzekering van Allianz?

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Krijg ik bij jullie 10-20% voordeel korting op de doorlopende reisverzekering?

Ja, de doorlopende reisverzekering is extra voordelig dankzij de korting van 10-20% die je alleen bij ons doorlopend ontvangt. In 2021 heeft MoneyView de Doorlopende Reisverzekering beoordeeld met 5 sterren, voor de beste kwaliteit.

Wat kost een doorlopende reisverzekering met extra voordeel korting?

De premie voor de doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met Europadekking vanaf € 1,58 per maand (inclusief 10% extra korting en 10% jongerenkorting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Wat is de standaarddekking van de Allianz doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz bestaat uit drie vaste dekkingen: SOS-hulpverlening, rechtsbijstand en bagage. Je hebt daarnaast de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Kan ik ook een aanvullende annuleringsdekking afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ben ik dan ook in Nederland verzekerd?

Jazeker, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Hebben jullie ook een dekking voor bijzondere sporten en wintersport?

Jazeker. Wintersport en bijzondere sporten kan je apart meeverzekeren. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.

Moet ik de dekking medische kosten meeverzekeren?

Als je alleen een basis zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd één van de varianten van de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland.

Vragen?

Heb je nog andere vragen over de voordelen van de doorlopende reisverzekering van Allianz? Stuur een e-mail: [email protected]ngkorting.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.