Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz doorlopende reisverzekering € 1,58 per maand (20% korting)!

Allianz

De Allianz doorlopende reisverzekering is perfect als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Met deze permanente reisverzekering betaal je maar eenmaal poliskosten en hoef je niet meer te denken aan het afsluiten van een reisverzekering als je een weekendje weg of op vakantie gaat. Je kunt deze verzekering eventueel uitbreiden met een doorlopende annuleringsverzekering. Zo kun je altijd zonder zorgen op reis.

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt er alleen verzekerd wat echt nodig is. De basisdekking omvat altijd de ‘SOS hulpverlening‘ in combinatie met dekking voor rechtsbijstand en bagage. Jij bepaalt zelf de hoogte van de bagagedekking, omdat jij het beste de waarde van je bagage kent. Je kunt daarnaast kiezen voor extra dekkingen die aansluiten bij jouw reisgedrag. Zo stel je zelf eenvoudig een Allianz doorlopende reisverzekering samen die past bij jouw manier van reizen.

Je kunt hier een uitgebreide Allianz doorlopende reisverzekering afsluiten met korting tot 20%. Zo heb je al een doorlopende reisverzekering voor €1,58 per maand (Budget pakket). Hiermee ben je het hele jaar door uitstekend verzekerd voor al je reizen in Europa, inclusief SOS hulpverlening, bagage en rechtsbijstand.

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je maar voor één kind premie hoeft te betalen.

Allianz doorlopende reis verzekering
Allianz doorlopende reisverzekering

Premie: wat kost de verzekering?

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Wanneer is doorlopende reisverzekering voordeliger? Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,58€ 1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,30€ 3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,41
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,45
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Compleet€ 4,47
€ 4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Waarom een Allianz doorlopende reisverzekering?

Een Allianz doorlopende reisverzekering is de perfecte oplossing voor iedereen die meerdere keren per jaar op vakantie gaat en zich geen zorgen wil maken over onverwachte kosten. Of je nou op een zonvakantie gaat, een stedentrip maakt of een weekendje weg gaat, met deze verzekering ben jij het hele jaar door verzekerd voor bijvoorbeeld vermiste bagage of ongevallen. Bovendien kun je de verzekering ook nog eens uitbreiden met een doorlopende annuleringsverzekering, zodat je nog zorgelozer op reis gaat!

Waarom zou je kiezen voor een Allianz doorlopende reisverzekering? Nou, Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met meer dan 60 jaar ervaring. Ze zijn zelfs al twee keer uitgeroepen tot beste reisverzekeraar van Nederland op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Je kunt bij Allianz eenvoudig het pakket kiezen dat het beste bij je past. Wereldwijd hebben ze eigen alarmcentrales en kun je altijd gratis medisch advies krijgen in het Nederlands. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan krijg je ook nog eens korting. En het mooie is, je bent het hele jaar verzekerd voor privéreizen en weekendjes weg. Wil je je verzekering nog verder uitbreiden? Dan kun je gemakkelijk een doorlopende annuleringsverzekering toevoegen.

Wanneer is een Allianz doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende reisverzekering?

Als je regelmatig op vakantie gaat, kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn dan een kortlopende reisverzekering. Het omslagpunt ligt voor een alleenstaande bij twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel is dit ongeveer drie weken per jaar en voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar.

Behalve de financiële voordelen is het ook handig dat je met een doorlopende reisverzekering altijd verzekerd bent en je nooit vergeet om een reisverzekering af te sluiten.

Heeft Allianz de beste doorlopende reisverzekering?

Allianz biedt de beste doorlopende reisverzekering die er is. Dat blijkt wel uit de vele prijzen die zij hebben gewonnen! Zo heeft de Consumentenbond hen in 2011 en 2012 uitgeroepen tot “Beste koop”. Ook heeft Allianz Global Assistance de prestigieuze Reisrevue veer gewonnen voor Beste Reisverzekeraar tijdens de vakantiebeurs in Utrecht. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft MoneyView in 2016, 2018 en 2021 de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance beoordeeld met 5 sterren voor de beste kwaliteit. Je kunt er dus zeker van zijn dat je bij Allianz altijd de beste doorlopende reisverzekering vindt.

Wat kost een Allianz doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance is goedkoper dan je denkt, mede dankzij onze kortingen op de premie die kunnen oplopen tot 20%. Je kunt zelf eenvoudig berekenen wat een doorlopende Allianz reisverzekering kost via onze website.

Een Allianz doorlopende reisverzekering met dekking voor SOS-hulpverlening, rechtsbijstand en bagage met Europadekking kost bij Allianz reisverzekeringen slechts €1,58 per maand als je jonger bent dan 27 jaar. Als je vaker dan een keer op vakantie gaat of voor een langere periode, dan is een doorlopende Allianz reisverzekering vaak voordeliger dan meerdere keren een kortlopende reisverzekering afsluiten. Meestal ben je met een doorlopende reisverzekering al goedkoper uit wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Dit geldt vooral voor gezinnen, omdat er dan meerdere personen verzekerd moeten worden en het voordeel dus al snel groter is.

Wanneer krijg ik korting op de prijs van een doorlopende reisverzekering?

Exclusief bij Reisverzekeringkorting.nl krijg je maar liefst 10% extra korting op de premie van een doorlopende reisverzekering van Allianz. En het beste is dat je deze verzekering heel gemakkelijk zelf online kunt afsluiten in slechts drie stappen. Na afloop ontvang je direct de polis per e-mail. Door onze korting heb je altijd de laagste prijs en ontvang je deze korting ieder jaar opnieuw zolang de polis actief is. Zo hoef jij je nooit zorgen te maken over te hoge kosten.

Maar dat is nog niet alles! Speciaal voor jongeren hebben wij de goedkoopste Allianz doorlopende reisverzekering met maar liefst 10% jongerenkorting. En als je via onze website jouw verzekering afsluit, krijg je ook nog eens 10% extra internetkorting. Dit betekent dat jouw korting op kan lopen tot wel 20%! Zo maken wij het wel heel goedkoop en makkelijk voor jou om verzekerd op reis te gaan.

Wat dekt een Allianz doorlopende reisverzekering?

Bij de Allianz doorlopende reisverzekering heb je keuze uit drie pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. Bij ieder pakket ben je verzekerd voor SOS hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand. Met Budget is je bagage verzekerd tot maximaal €1.500,-, met Uitgebreid tot €3.500,- en met Compleet zelfs tot €5.000,- per persoon per reis. Maar dat is nog niet alles! Je kunt namelijk ook nog verschillende extra dekkingen toevoegen aan je verzekering, afhankelijk van welk pakket je kiest. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af.

Met de juiste dekking op jouw reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken tijdens jouw reis. Zo biedt de SOS-kosten dekking voor noodgevallen tijdens je reis, zoals 24-uurs hulpverlening, het vinden en redden van mensen, extra kosten voor verblijf, het terugbrengen naar huis bij een noodgeval (inclusief ambulancevluchten of het transport van stoffelijke overschotten), en ook de kosten voor een begrafenis of crematie en de kosten van de komst van familieleden.

  • SOS-kosten: SOS-kosten zijn kosten die je verzekert voor noodgevallen tijdens je reis. Dit omvat bijvoorbeeld 24-uurs hulpverlening, het vinden en redden van mensen, extra kosten voor verblijf, het terugbrengen naar huis bij een noodgeval (inclusief ambulancevluchten of het transport van stoffelijke overschotten), en ook de kosten voor een begrafenis of crematie en de kosten van de komst van familieleden.
  • Medische kosten: dekking voor medische kosten die je maakt tijdens je reis, zoals kosten voor een dokter, ziekenhuisopname, of medicijnen.
  • Diefstal of verlies van bagage: dekking voor diefstal of verlies van bagage, inclusief persoonlijke bezittingen, geld en reisdocumenten.
  • Annulering van reizen: dekking voor kosten die ontstaan wanneer je onverwacht je reis moet annuleren, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van een familielid.
  • Ongevallen: dekking voor ongevallen die tijdens je reis kunnen gebeuren, zoals ongelukken met een gehuurde auto of tijdens het beoefenen van wintersport.

Wat is de doorlopende annuleringsdekking die ik kan meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de Allianz doorlopende reisverzekering ben je goed verzekerd voor annuleringen, vertragingen en reisonderbrekingen. Stel je zelf jouw reis samen door losse vliegtickets, hotels en huurauto’s te boeken? Geen probleem, want ook dan ben je verzekerd met de ‘Samengestelde reis’ optie.

Annuleringskosten zijn wel het laatste waar je aan wilt denken wanneer je jouw vakantie moet annuleren. Helaas kan het gebeuren dat je buiten jouw schuld om niet op reis kunt en dan moet je vaak toch een deel of zelfs het gehele bedrag betalen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Met de extra annuleringsverzekering op de Allianz doorlopende reisverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd bij overlijden, ziekte of ongeval van jouzelf of familieleden. Maar ook bij verlies of diefstal van reisdocumenten op de dag van vertrek.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz doorlopende reisverzekering (FAQ)

Heb je nog vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz? Geen zorgen, we hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet:

Wat voor doorlopende reisverzekering heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Als je op reis bent, kan het voorkomen dat je in een juridisch geschil terechtkomt, bijvoorbeeld met een verhuurder van een vakantiehuisje. Het is belangrijk om te weten dat veel rechtsbijstandsverzekeringen in het buitenland geen volledige dekking bieden. Gelukkig biedt Allianz Global Assistance als reisverzekeraar en hulpverlener wel uitgebreide dekking bij juridische geschillen in het buitenland. Mochten er onverhoopt kosten gemaakt moeten worden, dan vergoedt Allianz deze kosten.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Als je regelmatig op reis gaat, dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld voor een alleenstaande geldt dat dit voordeliger is bij minimaal twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Voor een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar en voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering voordeliger. Dit kan per persoon verschillen, dus het is handig om goed te kijken naar wat voor jouw situatie het meest voordelig is. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd en hoef je niet steeds een nieuwe verzekering af te sluiten voor iedere vakantie.

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Bij ons kan je al een doorlopende reisverzekering voor Europa afsluiten vanaf slechts € 1,58 per maand. De premie die je betaalt hangt af van de dekkingen die je kiest, maar je kan altijd vrijblijvend een premieberekening maken om te kijken wat jouw verzekering zou kosten. Zo kan je zelf kiezen welke dekkingen je wilt en betaal je nooit te veel.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar die tot 10% korting biedt op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Ben je de hoofdverzekerde en jonger dan 27 jaar, of ben je de hoofdverzekerde samen met een partner zonder kinderen en zijn jullie beiden jonger dan 27 jaar? Dan profiteer je van deze korting. Let op: voor kinderen op de polis van de ouders geldt deze jongerenkorting niet.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je maar voor één kind premie hoeft te betalen.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Moet ik medische kosten meeverzekeren ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je naar het buitenland gaat en alleen een zorgverzekering hebt, is het verstandig om medische kosten mee te verzekeren. Anders ben je mogelijk niet volledig gedekt voor de kosten. Kies je voor werelddekking? Dan raden we aan om altijd de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Repatriëringskosten zijn bijvoorbeeld niet gedekt op een zorgverzekering. Daarnaast zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, waardoor je het verschil zelf moet bijbetalen. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Is een corona besmetting meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, mits je ‘medische kosten’ hebt meeverzekerd. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt ben je verzekerd voor medische kosten (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens.

Wat is de opzegtermijn van de Allianz reisverzekering?

De doorlopende verzekering is na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Vragen?

Heb je vragen over de Allianz doorlopende reisverzekering? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel tijdens kantooruren op werkdagen): telefoon 055 540 04 09. Wij zitten voor je klaar om je te helpen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.