Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Doorlopende reisverzekering en veel gestelde vragen – Allianz Global Assistance

Allianz

Hier lees je over de doorlopende reisverzekering van Allianz en de veel gestelde vragen over deze verzekering.

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die je voor een heel jaar afsluit. Met de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor meerdere reizen die je binnen dat jaar maakt. Dit is anders dan bij een kortlopende reisverzekering, waarbij je voor elke reis apart een verzekering moet afsluiten.

Veel gestelde vragen over een doorlopende reisverzekering zijn bijvoorbeeld:

 • Wat is een doorlopende reisverzekering?
 • Wat zijn de voordelen van een doorlopende reisverzekering?
 • Wat is er gedekt door een doorlopende reisverzekering?
 • Kan ik op elk moment een doorlopende reisverzekering afsluiten of wijzigen?
 • Wat zijn de nadelen van een doorlopende reisverzekering?

Deze en nog andere veelgestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz gaan we voor je beantwoorden. Scroll of swipe daarvoor verder naar beneden.

Bij ons kun je een goedkope doorlopende reisverzekering afsluiten, vooral als je jong bent (maar ook als je niet jong bent). We geven namelijk een korting van 10% voor jongeren en nog eens 10% extra korting als je het online regelt. Dat betekent dat je tot wel 20% korting kunt krijgen! Zo kun je goedkoop verzekerd op reis.

Premie

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Wanneer is doorlopende reisverzekering voordeliger? Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,58€ 1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,30€ 3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,41
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,45
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Compleet€ 4,47
€ 4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die je voor een heel jaar afsluit en waarmee je gedurende dat jaar verzekerd bent voor alle reizen die je maakt. Het bespaart je tijd en moeite als je meerdere keren per jaar reist en je hoeft niet bang te zijn dat je vergeet om een reisverzekering af te sluiten, want als je eenmaal vertrokken bent, dan kan het niet meer.

Wat zijn de voordelen van een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je met deze verzekering gedurende een heel jaar verzekerd bent voor meerdere reizen die je maakt. Je betaalt minder geld voor de verzekering en je hoeft niet elke keer opnieuw een reisverzekering af te sluiten voor elke reis die je maakt. Hierdoor vergeet je nooit een reisverzekering af te sluiten. Bij Allianz Global Assistance kun je ook een doorlopende annuleringsdekking afsluiten, dit is goedkoper dan elke keer een losse annuleringsverzekering af te sluiten. Lees hieronder verder over de doorlopende reisverzekering en veel gestelde vragen.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Of een doorlopende verzekering voordeliger is, hangt af van jouw situatie. Eerst, jouw gezinssamenstelling, zoals alleenstaand, stel of gezin. Dan, hoe vaak je op vakantie of reis gaat. Als je vaak korte tripjes maakt, kunnen de kosten voor een kortlopende reisverzekering snel oplopen. Als laatste, de duur van je vakantie. Als je langer dan drie weken op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger. Als je twijfelt, kun je hier vrijblijvend een premieberekening maken.

Doorlopende reisverzekering en veel gestelde vragen
Nick is erg tevreden over zijn doorlopende reisverzekering bij Allianz

Nick is een 25-jarige avonturier die graag de wereld verkent. Hij gaat minstens twee keer per jaar op reis en probeert altijd nieuwe bestemmingen uit. Omdat hij veel reist, besloot hij om een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij Allianz Global Assistance.

Nick is erg tevreden met zijn verzekering. Hij vindt het gemakkelijk dat hij niet elke keer een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten voor zijn reizen. Dit bespaart hem tijd en moeite. Bovendien heeft hij hierdoor altijd dekking tijdens zijn reizen en hoeft hij zich geen zorgen te maken over onverwachte gebeurtenissen, zoals verlies van bagage of onverwachte medische kosten. Als laatste was Nick blij verrast toen bleek dat hij 20% korting kreeg op de premie van de doorlopende reisverzekering, toen hij hier op deze website zijn doorlopende reisverzekering afsloot.

Op zijn laatste reis maakte Nick gebruik van de annuleringsdekking van zijn doorlopende reisverzekering. Door omstandigheden kon hij helaas niet op reis gaan en moest hij zijn reis annuleren. Gelukkig was hij verzekerd en kreeg hij al zijn kosten terug.

Nick waardeert het ook dat hij bij Allianz Global Assistance altijd hulp kan krijgen als er iets misgaat. Hij weet dat hij 24/7 contact kan opnemen met de alarmcentrale als hij in de problemen komt. Dit geeft hem een gerust gevoel als hij ver weg is van huis. Voor Nick is de doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance dus een onmisbare verzekering geworden. Hij kan nu met een gerust hart op reis gaan, wetende dat hij goed verzekerd is. Lees hieronder verder over de doorlopende reisverzekering en veel gestelde vragen.


Wat is er gedekt door een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering biedt over het algemeen dekking voor verschillende situaties die zich tijdens je reis kunnen voordoen, zoals:

 1. SOS-kosten: SOS-kosten zijn kosten die je verzekert voor noodgevallen tijdens je reis. Dit omvat bijvoorbeeld 24-uurs hulpverlening, het vinden en redden van mensen, extra kosten voor verblijf, het terugbrengen naar huis bij een noodgeval (inclusief ambulancevluchten of het transport van stoffelijke overschotten), en ook de kosten voor een begrafenis of crematie en de kosten van de komst van familieleden.
 2. Medische kosten: dekking voor medische kosten die je maakt tijdens je reis, zoals kosten voor een dokter, ziekenhuisopname, of medicijnen.
 3. Diefstal of verlies van bagage: dekking voor diefstal of verlies van bagage, inclusief persoonlijke bezittingen, geld en reisdocumenten.
 4. Annulering van reizen: dekking voor kosten die ontstaan wanneer je onverwacht je reis moet annuleren, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van een familielid.
 5. Ongevallen: dekking voor ongevallen die tijdens je reis kunnen gebeuren, zoals ongelukken met een gehuurde auto of tijdens het beoefenen van wintersport.

Omdat je bij Allianz Global Assistance kan kiezen uit pakketten en en aanvullende dekking kan je zelf de doorlopende reisverzekering naar wens samenstellen. De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft drie vaste dekkingen: SOS-hulpverlening, rechtsbijstand en bagage. Daarnaast kun je kiezen uit drie verschillende pakketten.

 • Het Budget-pakket bevat SOS-hulpverlening, bagage (tot €1.500) en rechtsbijstand. Dit pakket kan niet worden uitgebreid.
 • Het Uitgebreid-pakket bevat SOS-hulpverlening, bagage (tot €3.500), medische kosten en rechtsbijstand. Je kunt dit pakket optioneel uitbreiden met ongevallendekking, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
 • Het Compleet-pakket bevat SOS-hulpverlening, bagage (tot €5.000), medische kosten, ongevallen en rechtsbijstand. Ook bij dit pakket kun je kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Krijg ik bij jullie een korting op de premie?

Ja. De doorlopende reisverzekering is extra goedkoop, omdat je alleen bij ons een korting van 10-20% krijgt. In 2022 heeft MoneyView de doorlopende reisverzekering van Allianz beoordeeld met 5 sterren, wat betekent dat ze de beste kwaliteit bieden.

Wat kost een Allianz doorlopende reisverzekering per maand?

De kosten voor een doorlopende reisverzekering bij Allianz zijn laag. Voor slechts €1,58 per maand kun je al een doorlopende reisverzekering met dekking voor Europa krijgen (inclusief 10% extra korting en 10% korting voor jongeren). Als je meer wilt weten over de premies, kun je op deze website een gratis berekening maken zonder dat je ergens aan vast zit. Let op: Je krijgt alleen 10% extra korting al je op deze website een reisverzekering van Allianz afsluit!

Kan ik op elk moment de verzekering afsluiten of wijzigen?

Je kan op deze website op elk moment een doorlopende reisverzekering van Allianz met korting afsluiten. Het wijzigen van een bestaande polis is ook mogelijk, bijvoorbeeld als jij je reisverzekering wilt uitbreiden met extra dekkingen of als je persoonlijke gegevens wilt wijzigen, zoals je adres of gezinssamenstelling. Het uitbreiden van de verzekering is eenvoudig en kan op elk moment gebeuren, bijvoorbeeld als je van plan bent buiten Europa te reizen.

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Moet ik de dekking medische kosten meeverzekeren?

Als je alleen een standaard zorgverzekering hebt en naar het buitenland reist, is het belangrijk om ook een aanvullende verzekering voor medische kosten af te sluiten. Anders ben je mogelijk niet volledig verzekerd voor medische kosten die je in het buitenland maakt. Als je kiest voor dekking buiten Europa, is het altijd aan te raden om ook een aanvullende verzekering voor medische kosten af te sluiten, omdat medische kosten buiten Europa vaak hoger zijn dan in Nederland. Je verplicht eigen risico van de zorgverzekering is ook meeverzekerd, dus die hoef je niet te betalen als je medische kosten maakt.

Kan ik ook een extra annuleringsdekking afsluiten?

Ja, naast de doorlopende reisverzekering kun je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Hiermee kun je de kosten van annulering voor je reis vergoed krijgen, tot een maximum van €1.500,- per persoon per reis (maximaal €7.500 per verzekering per jaar). Als je reis uit verschillende onderdelen bestaat, zoals een vlucht, hotel en huurauto, wordt dit standaard gedekt.

Hoelang zit ik vast aan deze doorlopende verzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft flexibele regels. Nadat je de verzekering voor een jaar hebt afgesloten, kun je deze maandelijks opzeggen, dus je bent niet verplicht om langere tijd verzekerd te zijn.

Vragen?

Over de doorlopende reisverzekering en veel gestelde vragen heb je al veel kunnen lezen. Heb je nog andere vragen? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.