Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering met online korting?

Allianz

Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering? En waarom geven jullie tot 20% korting op de premie van een doorlopende reisverzekering van Allianz? Dat gaan wij je vertellen.

De goedkoopste doorlopende reisverzekering met Europadekking van Allianz heb je al vanaf € 1,58 per maand (20% korting)! Maak vrijblijvend een premieberekening en zie hoeveel jij bespaart!

Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering belangrijk om goed beschermd te zijn. Maar moet je nu kiezen voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Dit hangt af van hoe vaak je op vakantie gaat en hoe groot je gezin is.

Wat het voordeel is van een doorlopende reisverzekering, hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Met een Allianz doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd, zelfs als je spontaan een weekendje weg gaat of last minute besluit om naar de zon te gaan. Dit is handig omdat veel mensen hun reisverzekering vergeten en zich niet meer kunnen verzekeren als ze eenmaal in het buitenland zijn.

Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering nog meer? Een doorlopende reisverzekering is ook ideaal als je vaak of lang reist, omdat je zo vaak als je wilt op vakantie kunt gaan en zelfs weekendjes weg binnen en buiten Nederland zijn verzekerd.

Doorlopend vaak goedkoper

Een doorlopende reisverzekering is vaak goedkoper dan een kortlopende. Zeker als je alleenstaand bent en 21 dagen of meer per jaar reist, of als je met twee volwassenen reist en 17 dagen of meer per jaar op vakantie gaat, of als je een gezin hebt met 2 kinderen en 11 dagen of meer per jaar op vakantie gaat.

Als je met je gezin op vakantie gaat, betaal je maar voor 1 kind premie voor de doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance. Grote gezinnen krijgen dus extra voordeel op hun reisverzekering bij Allianz.

Het voordeel van een doorlopende reisverzekering gaat nog verder. Je zit bij Allianz niet vast aan een langlopend contract omdat je je doorlopende reisverzekering na het eerste jaar dagelijks per direct kunt opzeggen met 1 maand opzegtermijn.

Rekenvoorbeeld doorlopende reisverzekering versus de kortlopende reisverzekering

Om een voorbeeld te geven over de gunstige premie van de doorlopende reisverzekering geven we een rekenvoorbeeld. Uitgangspunt: Familie Pieterse, bestaande uit Bert, Els en 3 kinderen. Ze gaan 25 dagen naar Indonesië op vakantie.

Kosten voor kortlopende reisverzekering Allianz: Basispremie, Reisongevallen en Medische Kosten: Totale eenmalige premie €309,98
Kosten voor doorlopende reisverzekering Allianz: Pakket Uitgebreid – SOS hulpverlening + Bagage (€3.500) + medische kosten + rechtsbijstand: Totale premie per jaar €121,68

Bovenstaande rekenvoorbeeld is inclusief assurantiebelasting en met aftrek van 10% korting die je alleen op deze website ontvangt.

Doorlopende reisverzekering afsluiten mét korting tot 20%!

Lees ik het goed? Ja, je leest het goed! Je kan alleen via deze website ieder jaar weer tot 20% besparen op de premie van je doorlopende reisverzekering bij Allianz. De korting die je exclusief van ons krijgt bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Iedereen ontvangt 10% online korting op de premie van de doorlopende reisverzekering (de korting is NIET eenmalig, zoals bij veel andere aanbieders, maar ontvang je zolang de polis actief is).
  2. Een extra leeftijdskorting van 10% ontvang je als je jonger bent dan 27 jaar. Deze jongerenkorting ontvang je ook ieder jaar totdat je 27 bent geworden. Je ontvangt dan nog wel de 10% online korting die alleen wij geven.

De korting die je van ons ontvangt gaat niet ten koste van de polisvoorwaarden of de dekking deze zijn voor 100% gelijk aan de doorlopende reisverzekering van Allianz. Er zijn geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras.

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Zie onderstaande premietabel:

Premie doorlopende reisverzekering

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,58€ 1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,30€ 3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,41
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,45
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Compleet€ 4,47
€ 4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Hoogste waardering van MoneyView

MoneyView is een organisatie die elk jaar de prijs en kwaliteit van reisverzekeringen onderzoekt. Dit jaar heeft de Allianz doorlopende reisverzekering opnieuw de hoogste score gekregen met vijf sterren. Er werden in totaal 38 verzekeraars onderzocht.

Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering van Allianz?

De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft drie soorten pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. Bij elk pakket zijn SOS hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand inbegrepen. Met het Budget-pakket is je bagage verzekerd tot maximaal €1.500,- per persoon per reis, met het Uitgebreid-pakket tot €3.500,- en met het Compleet-pakket zelfs tot €5.000,- per persoon per reis. Je kunt dan nog extra dekkingen kiezen, afhankelijk van welk pakket je hebt gekozen. Als je bijvoorbeeld op wintersport gaat, kun je gemakkelijk de wintersportdekking toevoegen.

Op deze manier bepaal je zelf welke dekkingen je wilt hebben op je doorlopende reisverzekering. Met als voordeel dat je nooit te veel betaalt en je altijd een doorlopende reisverzekering hebt die past bij jouw manier van reizen!

voordelen doorlopende reisverzekering
Voordelen doorlopende reisverzekering Allianz

Welk voordeel hebben de pakketten van de doorlopende reisverzekering?

Allianz biedt een doorlopende reisverzekering met algemene dekkingen die voor iedereen gelden, zoals SOS hulpverlening, medische kosten, bagageverzekering, ongevallendekking en rechtsbijstand.

Met de SOS hulpverlening krijg je vergoeding voor de noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten bij een ongeval, ziekte of overlijden van de verzekerde zelf of van naaste familieleden. De medische kosten worden volledig vergoed voor behandelingen in het buitenland, inclusief kosten die niet onder de Nederlandse zorgverzekering vallen (en zelfs jouw verplicht eigen risico wordt vergoed).

De bagageverzekering dekt schade, vermissing of diefstal van jouw persoonlijke reisbagage tot €1.500,-, €3.500,- of €5.000,-, afhankelijk van de gekozen variant. De ongevallendekking geeft eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens de reis. De rechtsbijstand biedt juridische ondersteuning voor het verhalen van schade aan jouw persoonlijk eigendom of bij een geschil uit een reiscontract.

Naast de algemene dekkingen kan je ook kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals een wereld- of Europadekking voor reizen buiten Europa en dekking voor wintersport en andere bijzondere sporten. De dekking kan ook worden uitgebreid tot maximaal 180 dagen aaneengesloten. Ten slotte is er ook SOS autohulp beschikbaar voor hulp bij autopech.

Extra dekkingen zelf toevoegen

Bij de doorlopende reisverzekering kan je naast de standaard dekkingen ook extra dekkingen kiezen. Welke extra dekkingen je kan kiezen, hangt af van de standaard dekkingen die je al hebt gekozen. Bijvoorbeeld, als je een wintersportdekking wilt, moet je ook de dekking Medische kosten kiezen. En als je een annuleringsverzekering wilt, moet je ook Medische kosten hebben gekozen.

 Algemene dekkingen Optionele dekkingen* Annuleringsverzekering
Basis pakket
SOS hulpverlening, incl. Rechtsbijstand
Bagage € 1.500
Exclusief Medische kosten
Niet mogelijk Niet mogelijk**
Uitgebreid pakket
SOS hulpverlening, incl. Rechtsbijstand
Bagage € 3.500 
Inclusief Medische kosten
Ongevallen
Wintersport en Risicosporten
Autohulp
 Annulering € 1.500 of
 € 3.000 per persoon per reis**
Compleet pakket
SOS hulpverlening, incl. Rechtsbijstand
Ongevallen
Bagage € 5.000
Inclusief Medische kosten
Wintersport en Risicosporten
Autohulp
 Annulering € 1.500 of
 € 3.000 per persoon per reis**
  

* Uitbreiding naar 180 dagen en de keuze tussen werelddekking of Europadekking blijft altijd mogelijk, bij welke dekking dan ook.
** Een annuleringsverzekering i.c.m. een reisverzekering is alleen mogelijk als de dekking Medische kosten is meeverzekerd.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Bagagedekking Doorlopende Reisverzekering
Max. verzekerd p.p
BudgetVerzekerd bedrag:€ 1.000,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel) computer-
apparatuur, mobiele telefoons, PDA’s en
andere digitale/elektrische apparatuur:
€ 500,-
Vergoeding overige items excl. electronica (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, opblaasboten, zonnebrillen, etc.) per item:€ 350,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item€ 200,-
Vergoeding schade aan logies/verblijf per gebeurtenis:€ 350,-
Eigen risico:€ 75,-
UitgebreidVerzekerd bedrag:€ 3.500,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel) computer-
apparatuur, mobiele telefoons, PDA’s en
andere digitale/elektrische apparatuur:
€ 1.750,-
Vergoeding overige items excl. electronica (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, opblaasboten, zonnebrillen, etc.) per item:€ 500,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item:€ 350,-
Vergoeding schade aan logies/verblijf per gebeurtenis:€ 500,-
Eigen risico:€ 50,-
CompleetVerzekerd bedrag:€ 5.000,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel) computer-
apparatuur, mobiele telefoons, PDA’s en
andere digitale/elektrische apparatuur:
€ 3.500,-
Vergoeding overige items excl. electronica (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, opblaasboten, zonnebrillen, etc.) per item:€ 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item:€ 500,-
Vergoeding schade aan logies/verblijf per gebeurtenis:€ 1.000,-
Eigen risico:Geen

Wat is het voordeel van een doorlopende annuleringsverzekering?

Bij Allianz Global Assistance kun je naast een doorlopende reisverzekering ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten op 1 polis. Met deze verzekering krijg je je annuleringskosten vergoed als je voor vertrek moet annuleren, tot € 1.500 per persoon per reis, of € 7.500 per jaar voor de hele polis. Als je reis duurder is, kun je het verzekerd bedrag verhogen tot € 3.000 per persoon per reis, of € 15.000 per jaar voor de hele polis. Als je tijdens de reis onverwacht moet terugkeren, worden de niet-gebruikte dagen vergoed.

De doorlopende annuleringsverzekering dekt ook een “samengestelde reis”, waarbij je verschillende onderdelen van je reis (zoals vlucht, hotel en huurauto) apart boekt. Als je niet kunt annuleren maar wel extra kosten moet maken om de reis toch door te laten gaan, worden de noodzakelijke extra verblijfkosten vergoed voor maximaal vijf dagen, tot € 75 per persoon per dag. Ook worden de noodzakelijke extra reiskosten vergoed tot € 500 per persoon, evenals annuleringskosten voor gemiste onderdelen van de reis, tot € 500 per persoon.

De doorlopende annuleringsverzekering bevat een standaard dekking voor ‘Terreuraanslagen & Natuurrampen’. Als je binnen een bepaalde periode na een aanslag of ramp naar een gebied vertrekt waar dit is gebeurd, dan vergoeden wij de kosten van je reis. De periode waarin je recht hebt op dekking staat vermeld op www.allianz-assistance.nl/tnn.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de voordelen van de doorlopende reisverzekering van Allianz (FAQ)

Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering en andere vragen en antwoorden lees je hieronder.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die je het hele jaar door beschermt tegen eventuele schade of problemen tijdens je reis. Het verschil met een kortlopende reisverzekering is dat je niet elke keer opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten als je op vakantie gaat.

Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering heeft als voordeel dat je het hele jaar door verzekerd bent voor verschillende risico’s tijdens het reizen. Je hoeft dus niet voor elke reis apart een nieuwe verzekering af te sluiten. Bovendien kan je met een doorlopende reisverzekering zelf kiezen welke dekkingen je wilt afsluiten, zoals medische kosten, bagageverzekering, annuleringsdekking en ongevallendekking. Zo kan je de verzekering precies afstemmen op jouw reisgedrag en behoeften. Het kan daarbij ook voordeliger zijn dan steeds opnieuw losse reisverzekeringen afsluiten.

Hoe werkt een doorlopende reisverzekering?

Bij een doorlopende reisverzekering sluit je één keer een verzekering af en ben je het hele jaar door verzekerd voor al je reizen. Je betaalt maandelijks of jaarlijks een premie voor deze verzekering.

Kan ik een doorlopende reisverzekering van Allianz op elk moment afsluiten?

Ja, je kunt een doorlopende reisverzekering op elk moment afsluiten. Het is niet verplicht om meteen bij het boeken van de vakantie een reisverzekering af te sluiten. Je kunt tot een dag voor vertrek nog een reisverzekering afsluiten. Als je een annuleringsverzekering wilt, moet je dat wel binnen 7 dagen na het boeken van de vakantie doen.

Kan ik mijn dekking bij een doorlopende reisverzekering aanpassen?

Ja, je kunt de dekking van je doorlopende reisverzekering aanpassen, bijvoorbeeld door aanvullende dekkingen zoals annuleringsverzekering of medische kosten toe te voegen of te wijzigen.

Waar ben ik verzekerd?

Als je naar Europa op vakantie gaat, zijn landen als de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en andere landen langs de Middellandse Zee ook inbegrepen bij de Europadekking. Ook Rusland, de Oeral en de Kaukasus zijn meeverzekerd. Als je met de boot vaart tussen deze gebieden, is dit ook verzekerd. Als je verder weg gaat, naar landen buiten Europa, zoals Cuba of Indonesië, dan moet je kiezen voor werelddekking.

Wat als ik mijn reis moet annuleren met een doorlopende reisverzekering?

Als je je reis moet annuleren met een doorlopende reisverzekering, kun je een beroep doen op je annuleringsdekking (mits je die als extra dekking hebt gekozen).

Hoelang zit ik vast aan een doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is flexibel. Je kan de verzekering na de jaarverlenging, elke maand stopzetten. Je zit nergens aan vast. Het verhogen van de dekking, bijvoorbeeld van Europa naar de hele wereld, is makkelijk te doen en kan op elk moment gebeuren.

Is een weekendje of dagje weg in Nederland ook verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, je verblijf voor een korte periode, zoals een weekend of een dag in Nederland, is verzekerd als je betaalt hebt voor een nacht. Je moet dus kunnen laten zien dat je een verblijf hebt geboekt. Een dagje uit in Nederland zonder betaalt verblijf is niet gedekt onder de doorlopende reisverzekering. Maar als je een dagtrip maakt in het buitenland, ben je altijd verzekerd, ook als je geen bewijs van verblijf hebt.

Hoelang kan ik aaneengesloten op reis met de doorlopende reisverzekering?

Met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor 60 dagen aangesloten verblijf of aangesloten reizen in het buitenland. Dit kan je uitbreiden naar 180 dagen.

Moet ik medische kosten ook meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering?

Het is slim om medische kosten te verzekeren als je op reis gaat. Dan ben je verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld ontstaan door reizigersziekte, oorontsteking of een breuk. Als de medische kosten zijn meeverzekerd, dan worden de kosten van medische behandelingen in het buitenland gewoon vergoed. Ook de kosten die niet vergoed worden door de Nederlandse zorgverzekering. Daarnaast ben je ook verzekerd voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering.

Wat gebeurt er als ik ziek wordt of een ongeluk krijgt in het buitenland?

Als je in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt, heb je hulp nodig. Gelukkig heb je daarvoor Allianz Global Assistance. Als je de doorlopende reisverzekering hebt, dan worden de noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten vergoed. Bijvoorbeeld als jij of een familielid ziek wordt, ongeluk krijgt of overlijdt. Het enige wat jij of je familieleden hoeven te doen, is contact opnemen met Allianz. Zij zorgen dat jij of je familie verder geholpen wordt en dat alles geregeld wordt.

Meer vragen?

Heb je meer vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.