Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Allianz

Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering? Op deze en andere vragen lees je hier het antwoord.

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die automatisch jaarlijks verlengd wordt, tenzij de verzekerde de reisverzekering opzegt. Dit soort reisverzekeringen wordt meestal gekozen door mensen die vaak reizen en niet telkens een kortlopende reisverzekering willen afsluiten. Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering? Wel, een doorlopende reisverzekering kent meerdere dekkingen, zoals:

 • medische kosten;
 • repatriëring;
 • vervangende vervoer;
 • verlies of diefstal van bagage;
 • annulering of vervanging van reizen;
 • bijstand bij noodsituaties.

Een doorlopende reisverzekering is niet alleen handig maar ook bijna altijd goedkoper indien je vaker dan 1 keer op reis gaat of een lange reis gaat maken. Een doorlopende reisverzekering kan ook voordeliger zijn als je een gezin hebt waarvan de gezinsleden vaak reizen, omdat je dan maar één verzekering hoeft af te sluiten voor het hele gezin in plaats van voor elk gezinslid afzonderlijk.

Dankzij onze jongeren- en internetkorting van 10-20% heb je hier al een Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz v.a. slechts € 1,58 per maand (Europadekking).

Nu 10% extra online korting

Alleen hier krijg je 10% extra korting op de premie van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz. Je moet dan zelf online de verzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De korting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste premie.

Jongerenkorting voor jongeren tot 27 jaar

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar.

Doorlopende reisverzekering vaak voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger, dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland met een betaalde overnachting. Tevens heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Zie onderstaande premietabel:

Premie doorlopende reisverzekering

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,58€ 1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,30€ 3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,41
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,45
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Compleet€ 4,47
€ 4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

De nieuwe doorlopende reisverzekeringen van Allianz

Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering? Allianz biedt altijd minimaal twee basisdekkingen op de doorlopende reisverzekering. Dat zijn SOS-hulpverlening en Bagagedekking. Rechtsbijstand is nu altijd een vast onderdeel van de dekking SOS-hulpverlening. Voor Bagage kan je kiezen voor verschillende verzekerde bedragen (€ 1.500, € 3.500 en € 5.000) afhankelijk van het pakket.

Extra dekkingen zelf toevoegen

Naast de basisdekkingen, kan je kiezen voor aanvullende dekkingen. Of een aanvullende dekking afgesloten kan worden, is afhankelijk van de keuze die je maakt voor de basisdekking. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een dekking Medische kosten af te sluiten als je een wintersportdekking wilt. Ook een annuleringsverzekering is alleen mogelijk in combinatie met Medische kosten. 

 Algemene dekkingen Optionele dekkingen* Annuleringsverzekering
Basis pakket
SOS hulpverlening, incl. Rechtsbijstand
Bagage € 1.500
Exclusief Medische kosten
Niet mogelijk Niet mogelijk**
Uitgebreid pakket
SOS hulpverlening, incl. Rechtsbijstand
Bagage € 3.500 
Inclusief Medische kosten
Ongevallen
Wintersport en Risicosporten
Autohulp
 Annulering € 1.500 of
 € 3.000 per persoon per reis**
Compleet pakket
SOS hulpverlening, incl. Rechtsbijstand
Ongevallen
Bagage € 5.000
Inclusief Medische kosten
Wintersport en Risicosporten
Autohulp
 Annulering € 1.500 of
 € 3.000 per persoon per reis**
  

* Uitbreiding naar 180 dagen en de keuze tussen werelddekking of Europadekking blijft altijd mogelijk, bij welke dekking dan ook.
** Een annuleringsverzekering i.c.m. een reisverzekering is alleen mogelijk als de dekking Medische kosten is meeverzekerd.

Rechtsbijstand altijd onderdeel van de reisverzekering

De dekking rechtsbijstand vormt altijd een vast onderdeel van de doorlopende reisverzekering. Hulp bij juridische problemen en de kosten van juridische bijstand worden dus vergoed. De reden hiervoor is dat veel rechtsbijstandsverzekeringen in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking bieden. De hulpverlening die Allianz via DAS biedt aan verzekerden, is een belangrijk onderdeel van een professionele hulpverlening.

wat valt er onder doorlopende reisverzekering?
Wat valt er onder doorlopende reisverzekering van Allianz?

Wat valt er onder de doorlopende reisverzekering van Allianz?

Je wilt graag weten wat er valt onder de doorlopende reisverzekering? Hieronder volgt een opsomming van de dekkingen die onder de doorlopende reisverzekering van Allianz valt.

Algemene dekkingen

SOS hulpverlening
SOS hulpverlening is valt standaard onder de doorlopende reisverzekering van Allianz. Dit houdt in dat de noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten worden vergoed bij een ongeval, ziekte of overlijden van de verzekerde zelf of van naaste familieleden. Ook de kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte of een ongeval van de verzekerde in het buitenland, opsporings- of reddingskosten en telecommunicatiekosten vallen onder deze dekking. Het enige wat jij of jouw familieleden hoeven te doen, is contact op te nemen met de Allianz alarmcentrale. Vervolgens regelen zij alles voor de verzekerde en bieden zij hulp aan het gezin.

Medische kosten
Reizigersdiarree, oorontsteking of een botbreuk. Het is niet alleen vervelend, het kan ook nog eens veel geld kosten. Het is dan ook verstandig om medische kosten bij te verzekeren op de doorlopende reisverzekering van Allianz. Als de dekking medische kosten is meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering, dan worden de kosten van medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland volledig en tegen kostprijs vergoed. Dus ook de kosten die niet onder de Nederlandse zorgverzekering vallen. Daarnaast biedt deze dekking ook een vergoeding voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering (let op: het vrijwillig eigen risico valt daar niet onder). Op alle varianten van de doorlopende reisverzekering worden medische kosten volledig vergoed. Het verschil zit in de maximale vergoedingen voor tandartskosten en medische hulpmiddelen.

Bagage
Met deze dekking ben je verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van reisbagage. Hieronder verstaan we alles je voor jou persoonlijk gebruik meeneemt op reis, met uitzondering van voer- en vaartuigen. Afhankelijk van welke variant van de doorlopende reisverzekering je kiest (Budget, Uitgebreid of Compleet), is je bagage verzekerd voor € 1.500,-, € 3.500,- of € 5.000,-

Ongevallen
Met de dekking ongevallen op de doorlopende reisverzekering kan je aanspraak maken op een éénmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens de reis. De mate van invaliditeit wordt door een arts vastgesteld en bepaalt de hoogte van de uitkering. Ook is overlijden of blijvende invaliditeit door motor-, quad- of scooterrijden verzekerd op deze dekking.

Rechtsbijstand
Met deze dekking op de Allianz doorlopende reisverzekering ben je verzekerd van juridische ondersteuning door DAS bij:

 • Het verhalen van schade aan jou persoonlijk of aan je eigendommen (behalve aan voertuigen);
 • Een strafzaak, maar niet als het strafbaar feit met (voorwaardelijke) opzet of willens en wetens is begaan;
 • Geschillen uit contracten die je rechtstreeks in verband met de reis hebt gesloten.

Juridische hulp binnen Europa wordt volledig vergoed. Buiten Europa is dit beperkt tot maximaal € 50.000,-.

Aanvullende dekkingen

Wereld- of Europadekking
Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering? Naast de vijf algemene dekkingen kan je ook kiezen voor aanvullende dekkingen op de doorlopende reisverzekering. Welke aanvullende dekkingen het beste bij jou passen, is afhankelijk van je reisgedrag. Zo kan de verzekering geheel op maat worden afgesloten, wel zo handig!

Een voorbeeld van zo’n aanvullende dekking is de optie werelddekking. Ga je buiten Europa op reis? Sluit dan deze extra module af. Zo ga je goed verzekerd op reis en kan je onbezorgd van de vakantie genieten.

Wintersport en bijzondere sporten
Met deze dekking verzeker je het beoefenen van bijzonder sporten. Elke van sneeuw en/of ijs afhankelijke sport (skiën, snowboarden en husky tochten), maar ook diepzeeduiken, hiking, abseilen, bungee jumpen etc., vallen onder deze dekking.

Uitbreiding 180 dagen
Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd. Standaard is dat 60 dagen.

SOS autohulp
SOS autohulp is hulp aan de bestuurder en het voertuig, zoals hulp bij uitvallen motorrijtuig, waaronder noodreparatie, toezending onderdelen, repatriëring en vervangend vervoer.

Wat valt er onder een doorlopende annuleringsverzekering?

Wat valt er onder een doorlopende annuleringsverzekering? Aanvullend op de doorlopende reisverzekering kan de doorlopende annuleringsverzekering worden afgesloten. Met de doorlopende annuleringsverzekering krijgt je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- per persoon per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerde bedrag te verhogen tot € 3.000,- per persoon per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar). Wordt de reis onverwachts afgebroken? Dan krijgt je een vergoeding voor de niet-gebruikte dagen.

De annuleringsverzekering van Allianz biedt bescherming omdat deze bij onverwachte situaties de volgende kosten vergoedt:

 • annulering van de reis;
 • het af- en onderbreken van de reis;
 • de niet gebruikte dagen van je reis door ziekenhuisopname;
 • vertreksvertraging.

Een annuleringsverzekering van Allianz dekt meerdere gebeurtenissen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

Zorg

 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van verzekerde.
 • Zorgplicht voor een familielid in de 1e graad bij ongeval of plotselinge ziekte en niemand anders dan verzekerde kan deze zorg verlenen.
 • Operatie in verband met transplantatie van donororgaan.
 • Zwangerschap.
 • Als verzekerde om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.

Familie

 • Overlijden, levensgevaarlijke ziekte of levensgevaarlijk ongevalsletsel van familie in 1e, 2e of 3e graad.
 • Medisch noodzakelijke operatie van niet meereizend gezinslid van verzekerde. Behalve wanneer diegene op een wachtlijst stond.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van in het buitenland woonachtige familie of vrienden, waardoor het voorgenomen verblijf bij deze personen niet mogelijk is.

Werk/Studie

 • Onvrijwillige werkloosheid na dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Dienstbetrekking voor minimaal 20 uur per week voor minimaal 6 maanden of onbepaalde tijd. Datum indiensttreding moet binnen 90 dagen vóór vertrek liggen.
 • Verplicht herexamen ter afronding van meerjarige schoolopleiding en uitstel is niet mogelijk.

Eigendom

 • Beschadiging van eigendom van verzekerde (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend is vereist.
 • Binnen 30 dagen voor vertrek uitvallen vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt.
 • Onverwacht huurwoning toegewezen krijgen met ingang huurperiode tijdens de reis of 30 dagen voor vertrek.

Reis

 • Schade aan verblijf en onbewoonbaar door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • Onverwacht niet verkrijgen van noodzakelijk visum.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.
 • Vertraging openbaar vervoer op de heenreis (boot, bus, trein of vliegtuig) waarmee reis naar bestemming wordt gemaakt.

Overig

 • Echtscheiding of definitieve ontbinding van de samenlevingsovereenkomst.
 • Overlijden, levensgevaarlijke ziekte of levensgevaarlijk ongevalsletsel van huisdier (hond, kat, paard) van verzekerde.

Toelichting op familiebanden

Naast een persoonlijke dekking voor de verzekerde zelf, geldt de annuleringsverzekering ook wanneer er sprake is van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van directe familieleden. Let op, dit geldt alleen voor familieleden in de 1e, 2e en 3e graad:

 • 1e graad: Partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen, alsmede pleeg en/of stiefouders en -kinderen.
 • 2e graad: Broers, zwagers, (schoon)zusters, pleeg- en/of stiefbroers en -zusters, grootouders en kleinkinderen.
 • 3e graad: Overgrootouders, achterkleinkind, neven en nichten (kinderen van broers of zussen) en ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).

Niet gebuikte vakantiedagen door een ziekenhuisopname tijdens je vakantie

Kom je tijdens je vakantie in een ziekenhuis terecht? Dan kan je een beroep doen op je annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Je ontvangt dan een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen.

Een ziekenhuisopname tijdens je vakantie is erg vervelend. Je kan niet van je welverdiende vakantie genieten en je hebt financiële schade omdat je jouw ticket en hotel reeds betaalt hebt. Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt uitkomst. Moet je namelijk langer dan 8 uur aaneengesloten in het ziekenhuis verblijven, dan ontvang je een verhoudingsgewijze vergoeding over het aantal niet gebruikte vakantiedagen op basis van het verzekerde bedrag en de voorgenomen reisduur.

Vergoeding bij afbreking van je vakantie

Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen bij een annuleringsverzekering vind je in de voorwaarden.

Vergoeding bij vertraagd vertrek

Heb je te maken met vertraging of annulering van je vlucht? De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft een vergoeding bij vertraagd vertrek (pakketreizen). Als bij een reis van langer dan 3 dagen vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

 • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
 • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vertrek vanaf een luchthaven binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens wordt gelijkgesteld met vertrek uit Nederland.

Terreuraanslagen en natuurrampen standaard verzekerd

De dekking Terreuraanslagen en natuurrampen is standaard meeverzekerd bij de doorlopende annuleringsverzekering. Dus vertrekt je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of natuurramp plaatsvond? Dan vergoedt Allianz de kosten van annulering.

Module Zaakwaarnemer ook standaard verzekerd

Het is niet meer nodig om de module Zaakwaarnemer toe te voegen aan de annuleringsverzekering. Deze is standaard meeverzekerd. Je hoeft hier geen extra premie voor te betalen. Je hoeft ook geen naam op te geven van de zaakwaarnemer. Verzekerden moeten uiteraard wel kunnen aantonen dat er sprake is van een (zaak)waarnemer die is uitgevallen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval.

Samengestelde reis

De dekking samengestelde reis is nu ook standaard opgenomen in de dekking. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met jouw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering (Uitgebreid)

Doorlopende reisverzekering Allianz

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz (Uitgebreid)*
SOS HULPVERLENING
Opsporing en reddingsactiesKostprijs
Repatriëring Kostprijs
Extra reiskosten bij ziekte, ongeval, overlijdenKostprijs
Extra verblijfskosten bij ziekte, ongeval, overlijden€ 100,- per dag (max. 5 dagen)
Extra reiskosten bij overlijden/levensgevaar
familie
Kostprijs
Telecommunicatiekosten alarmcentrale Kostprijs
Telecommunicatiekosten overig€ 150,-
BAGAGE
Max. totaal verzekerd bedrag€ 3.500,-
Max. digitale/elektrische apparatuur € 1.750.-
Max. overige bagage€ 500,-
Max. tijdens reis aangeschafte goederen,
per item
€ 350,-
Schade aan logies/verblijf€ 500,-
Eigen risico bagage€ 50,-
MEDISCHE KOSTEN
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Tandheelkundige kosten buitenland€ 750,-
Dokters- en ziekenhuiskosten NederlandMax. € 1.000,-
Telefonische advies van Nederlandse ReisartsGratis
RECHTSBIJSTAND
Binnen EuropaKostprijs
Buiten EuropaMax. € 50.000,- met een maximum van € 5.000,- voor contractuele verschillen.
*Alle bedragen in deze dekking zijn per persoon, per reis.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verzekeraar bepaalt of je voor vergoeding in aanmerking komt. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Dit betekent Allianz Global Assistance voor jou:

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar;
 • eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd;
 • meer dan 60 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening;
 • professionele hulp in het Nederlands;
 • snelle en goede schadebehandeling;
 • het inschakelen van artsen of ziekenhuizen ter plaatse.

Vaak gestelde vragen en antwoorden over: wat valt er onder een doorlopende reisverzekering?

Hieronder staan nog andere vragen en antwoorden over wat valt er onder een doorlopende reisverzekering

Wat voor doorlopende reisverzekeringen heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Wie is er verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Heb je een gezin met meer kinderen, dan hoef je maar voor 1 kind premie te betalen.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je maar voor één kind premie hoeft te betalen.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Is er een limiet op het aantal reizen dat gedekt is?

Nee, je kan zo vaak op reis gaan als je wilt, wel is er sprake van een maximale aaneengesloten reisduur. De doorlopende reisverzekering heeft standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kan je tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kan je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. Ga je op reis buiten de genoemde gebieden, bijvoorbeeld naar Brazilië of Thailand? Kies dan voor werelddekking.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Moet ik medische kosten meeverzekeren ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je alleen een zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd om de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld repatriëringskosten niet verzekerd op een zorgverzekering. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, het verschil moet je dan zelf bijbetalen. wil je dat niet, kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Is een corona besmetting meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, mits je ‘medische kosten’ hebt meeverzekerd. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt ben je verzekerd voor medische kosten (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat houdt Reisarts van Allianz in?

Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz kunnen tijdens hun reis of vakantie bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. De artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Is er 24/7 hulp bij nood of ongeval?

Jazeker. De Alarmcentrale van Allianz is 24 uur perd en 7 dagen per week bereikbaar. Je wordt altijd geholpen in de Nederlandse taal. Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 37 landen, en een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens.

Wat is de opzegtermijn van de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende verzekering is na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Vragen?

Na het afsluiten van de doorlopende reisverzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen over: wat valt er onder een doorlopende reisverzekering? Neem dan contact met ons op: 055-5400409 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.