Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Hoe moet ik een reisverzekering vergelijken?

Hoe moet ik een reisverzekering vergelijken?

Een reisverzekering vergelijken? Dat klinkt leuk, maar waar moet je dan precies op letten? De prijs zegt namelijk niet alles, je wilt uiteindelijk ook goed verzekerd zijn. Wij helpen je op weg. 

Om te kunnen bepalen welke reisverzekering voor jou de beste voorwaarden en de gunstigste premie biedt, moet je van te voren bepalen wat je belangrijk vindt. Neem je veel dure spullen mee op reis? Ga je avontuurlijke dingen doen tijdens je reis? Hoe lang blijf je weg?

Om een reisverzekering te kunnen vergelijken moet je eerst weten welke reisverzekering het beste bij je reis past. Daarvoor zijn de volgende zaken bepalend:

  • Jouw persoonlijke situatie (alleenstaand, met partner of gezin?).
  • De duur van je reis (hoe lang blijf je weg?).
  • Wat voor soort reis (backpack, rondreis, werkvakantie, zakenreis, avontuur, sport, strand, etc.?)
  • Wat neem je mee (veel of weinig bagage, dure spullen?).

Om jou te helpen de juiste keuze te bepalen noemen we een aantal reisverzekeringen:

  • Kortlopende reisverzekering: Voor iedereen die af en toe op reis gaat en goed verzekerd wilt zijn.
  • Doorlopende reisverzekering: Ga je vaker per jaar op vakantie, met meerdere personen (gezin) of blijf je langer weg, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.
  • Zakenreisverzekering: De doorlopende zakenreisverzekering en de collectieve zakenreisverzekering is bedoeld voor werknemers, ondernemers, zakenmensen, commissarissen, directeuren en staffunctionarissen die voor hun bedrijf regelmatig naar het buitenland reizen.
  • Backpackers reisverzekering: De backpackers reisverzekering biedt dekking voor een langere periode dan een doorlopende reisverzekering. Je kunt hem afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Ook is het toegestaan om te werken tijdens je verblijf in het buitenland.
  • Adventure & Survival verzekering: Een reisverzekering voor bijzondere en extreme sporten. Ga jij bijvoorbeeld raften, parachutespringen, bergbeklimmen, kitesurfen of een weekend naar de Ardennen om outdoor te sporten? Dan is een outdoor reisverzekering van belang omdat ook reisongevallen en aansprakelijkheid zijn meeverzekert.
  • Reisverzekering voor lang verblijf en/of werken in het buitenland: Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat, moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten: de Globetrotter Verzekering is daarvoor het meest geschikt.

Hoe moet ik een reisverzekering vergelijken?

Stap 1. Kies de juiste reisverzekering – Allereerst bepaal je de reisverzekering die bij jouw reis past. Ga je twee weekjes op het strand liggen dan volstaat een kortlopende reisverzekering. Ga je weekje raften in Europa dan is de Adventure & Survial verzekering de beste keuze.

Stap 2. Vergelijk de voorwaarden – Ben je van plan om enkele verschillende reisverzekeringen naast elkaar te leggen en te vergelijken, zorg dan dat je vooral op de belangrijkste dekkingen let. Neem je veel bagage mee? Controleer dan de bagagedekking van verschillende verzekeraars en geldt er een eigen risico op bagageschade? Neem je contant geld mee? Kijk dan of dit onder de dekking valt. Kijk ook naar opsporings- en reddingskosten want dat kan flink in de papieren lopen. Moet je plotseling terug naar huis? Mag er dan ook een reisgenoot mee? Welke vergoedingen zijn er voor onvoorziene kosten zoals extra reis- en verblijfskosten? Is een annuleringsdekking mogelijk?

Stap 3. Premies vergelijken – Bij een premievergelijking moet je ook letten op de voorwaarden en je eigen risico. Een lage premie met slechte voorwaarden is natuurlijk niet de beste keuze.

Stap 4. Vergelijk de extra’s – Sommige reisverzekeraars geven iets extra zoals hulp en advies van een reisarts, gratis vaccinatie-advies en meer. Check ook of kinderen gratis meeverzekerd zijn? Krijg je ook extra korting op de premie (bijvoorbeeld pakketkorting, online korting, leeftijdskorting of jongerenkorting)?

Vragen?

Heb je vragen over reisverzekeringen vergelijken, premies of onze kortingen? Neem dan contact met ons op. Telefoon 055-5400409 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail: [email protected]

Categoriën: Reisverzekering

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.