Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tot 20% korting op je Allianz backpackers reisverzekering voor Australië!

Tot 20% korting op je Allianz backpackers reisverzekering voor Australië!

Reisverzekering voor backpacken in Australië? Begin je backpackers reis naar Australië goed en bespaar tot 20% op de premie voor Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Met deze Backpackers reisverzekering mag je werken in Australië en kan je tevens aansprakelijkheid meeverzekeren.

Al vanaf € 8,51 per maand (incl. jongeren- en online korting) ben je in heel Europa gedekt voor SOS kosten. Je kunt de verzekering uitbreiden met dekkingen voor o.a. reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Voor een reis naar Australië moet je werelddekking meeverzekeren.

Ben je ouder dan 27 jaar? Dan krijg je bij ons altijd 10% korting op de premie.

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is een reisverzekering bedoeld voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan, bijvoorbeeld om te backpacken in Australië. Bijvoorbeeld voor een studie, stage, (vrijwilligers)werk, backpacken of een andere langdurige reis. Deze verzekering zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De verzekering sluit je af voor de duur van je reis. Bij de Globetrotter Verzekering is dat tussen de 1 en 24 maanden.

Voor wie is de verzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is geschikt voor iedereen die:

 • een reisverzekering voor backpacken in Australië.
 • Voor langere tijd naar het buitenland gaat (1 tot 24 maanden).
 • Vrijwilligerswerk gaat doen.
 • Gaat studeren in het buitenland.
 • Stage gaat lopen.
 • Een rondreis of wereldreis gaat maken.
 • Een lange periode gaat backpacken.
 • Gaat werken in het buitenland.
 • Als au pair naar het buitenland gaat.

Backpacken in Australië

Bij Australië denk je direct aan Sydney, met haar welbekende Opera House. Sydney is de oudste en grootste stad van het land, en dus zeker waard om te bezoeken. Of bezoek Melbourne, waar je de Victoriaanse gebouwen kan bezichtigen, de markten af kan struinen en vervolgens in één van de parken kan relaxen. Helemaal gaaf is duiken bij het Great Barrier Reef om de prachtige koraalriffen en het bijzondere onderwaterleven te beleven. Bezoek Kakadu National Park in het noorden om onder andere natuurlijk kangoeroes te spotten, hier vindt je ook veel getuigenissen van de cultuur van de Aboriginals, zoals imposante muurschilderingen.

Voor de mensen die in de buurt van de zee willen blijven is er de Great Ocean Road, waar je onder andere langs de rotsformaties van de Twaalf Apostelen en het gebied van Shipwreck Coast met haar vele grotten, stranden en kliffen komt. Voor de surfliefhebbers heb je op deze route Bells Beach, en natuurlijk Surfers Paradise aan de Gold Coast. Kortom begin met een reisverzekering om te backpacken in Australië.

Reisverzekering backpacken Australië
Reisverzekering backpacken Australië

Visum Australië

Als je een onvergetelijk avontuur in Australië, ofwel ‘the land down under’, hebt gepland, dan heb je naast je reisverzekering ook een visum nodig. Check eerst je paspoort, deze moet bij aankomst in Australië nog minstens 6 maanden geldig zijn. Je hebt de keuze uit een toeristisch visum of een werkvisum. Als je van plan bent te gaan werken in Australië dien je eerst een werkvisum aan te vragen, zie voor meer informatie: www.border.gov.au/Trav/Visa-1

Reisverzekering voor Australië: Globetrotter Verzekering

Je kunt een Globetrotter Verzekering voor Australië hier afsluiten voor de laagste prijs. Je betaalt slechts € 0,26 per dag (inclusief jongeren- en online korting) ben je in heel Europa gedekt voor SOS kosten. Je kunt de verzekering uitbreiden met dekkingen voor o.a. reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Voor Australie moet je ook kiezen voor werelddekking.

Je mag met de Globetrotter Verzekering twee jaar onafgebroken in het buitenland verblijven. Kom je een keer terug naar Nederland dan ben je ook verzekerd. Je mag tijdens je verblijf in het buitenland betaalde of onbetaalde werkzaamheden verrichten. Normaal werk is standaard gedekt. Denk aan werken op kantoor of in een bar. Voor gevaarlijke beroepen betaal je een geringe premietoeslag. Medische kosten zijn volledig mee te verzekeren, ook als je in Nederland je basis zorgverzekering opzegt.

Speciaal voor jongeren: tot 10% jongerenkorting

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar? Dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering. Hiermee bespaar je al snel enkele tientallen euro’s.

Ontvang direct 10% extra korting!

Alleen bij Reisverzekeringkorting.nl krijgt iedereen ook nog eens 10% extra korting wanneer je de Globetrotter Verzekering hier afsluit. Je betaalt bij ons de laagste premie. Daarom geven wij ook de laagste premie garantie. Bereken hier de premie, onderaan zie je hoeveel korting je extra ontvangt. Let op, deze korting ontvang je alleen wanneer je de verzekering op deze website afsluit.

Premie berekenen van reisverzekering backpacken Australië

Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke Backpackerverzekering is. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso.

Heb je nog geen reisverzekering voor backpacken in Australië? Sluit hem hieronder af:

Backpacken en werken

Ga je backpacken en wil je ook gaan werken in Australië? Dan kan dat niet op een doorlopende reisverzekering. Het maakt niet uit of het om betaald of onbetaald werk gaat (vrijwilligerswerk). Ook moet je in veel gevallen je zorgverzekering opzeggen. De Globetrotter Verzekering is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere tijd naar het buitenland gaan om te backpacken. Je bent gewoon verzekerd als je tussentijds een bijbaantje neemt om wat geld bij te verdienen.

Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€8,51
€8,91
.
€9,45
€9,90
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€16,20
€17,82
.
€18,00
€19,80
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,43
€4,86
€7,29
.
€2,70
€5,40
€8,10
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,84
€5,67
€8,51
.
€3,15
€6,30
€9,45
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€6,89
€23,90
.
€7,65
€26,55
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€8,10
€27,95
.
€9,00
€31,05
Ongevallen€2,23€2,48
Rechtsbijstand€2,03€2,25
Aansprakelijkheid€2,43€2,70
Wintersport en bijzondere sporten€2,23€2,48
SOS Autohulp (alleen Europa)€6,08€6,75
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Standaard werk meeverzekerd

De Globetrotter Verzekering is de ideale verzekering als je gaat werken in het buitenland zoals in Australië. Je bent uitstekend gedekt als je ‘standaard’ werk gaat doen tijdens je backpackreis. Met standaard werk kun je denken aan kantoorwerk of een baantje in de horeca. Ga je meer risicovol werk doen, dan is Allianz Global Assistance de enige verzekeraar bij wie je terecht kunt. Hiervoor betaal je dan wel een toeslagpremie. Wil je weten of voor jouw werk ook een toeslagpremie geldt? Kijk dan hier: Toeslag voor niet-standaard werk

Let op: Ga je risicovol werk doen en is de toeslagpremie voor jou van toepassing? Dan kun je de verzekering alleen telefonisch afsluiten. Neem dan contact op met Reisverzekeringkorting.nl via 055 – 5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Aansprakelijkheid tijdens werk

Als je betaald werk of een stage gaat doen in het buitenland, is je werkgever verplicht een aansprakelijkheidsverzekering voor je af te sluiten voor tijdens je werkzaamheden. Wil je ook naast je werkzaamheden verzekerd zijn voor aansprakelijkheid, dan kies je voor de dekking ‘Aansprakelijkheid’. Tijdens werkzaamheden geldt deze dekking dus nooit. Enige uitzondering hierop is als je vrijwilligerswerk gaat doen, in dat geval ben je ook tijdens de werkzaamheden gedekt voor aansprakelijkheid als je de dekking ‘Aansprakelijkheid’ meeverzekerd. Dan ben je dus ook tijdens vrijwilligerswerk gedekt voor aansprakelijkheid.

Voordelen Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering biedt veel voordelen voor iedereen die lang op reis gaat en eventueel gaat werken:

 • Kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.
 • Bepaal zelf je dekking en betaal nooit teveel.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Keuze uit Europa- of werelddekking.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
 • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Tot 10% jongerenkorting.

Reisverzekering backpacken Australië: verzekering zelf samenstellen

Het bijzondere van de Globetrotter Verzekering voor backpackers is, dat je deze helemaal op maat kunt samenstellen. Jij kiest zelf waar je voor verzekerd wilt zijn. Zo voorkom je dubbele dekkingen en bespaar je op de premie. Wil je graag advies over ‘wat wel en wat niet’ meeverzekeren, neem dan contact met ons op.

Standaard geldt voor deze verzekering Europdekking en dekking voor SOS-kosten (Hulpverlening van de alarmcentrale, repatriëring, extra verblijfskosten, etc.). Dit kan je uitbreiden met de volgende dekkingen:

 • Ongevallen
 • Bagage
 • Medische Kosten (volledig of aanvullend)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid
 • Werelddekking
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • S.O.S. Autohulp
 • Assistant Services (SMS Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant, Life Assistant)

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat om te backpacken en te werken, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Wil je meer weten over het verzekeren van medische kosten? Lees dan: Adviesschema, Medische kosten bij een Globetrotter Verzekering.

Gratis service: Persoonlijke Reisassistent en Geld Service

Bij een Gobetrotter Verzekering ontvang je gratis twee diensten die handig zijn voor iedere backpacker:

 • Persoonlijke Reisassistent
 • Geld Service

Persoonlijke Reisassistent
Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. Belde je vroeger je reisverzekeraar alleen in geval van nood, de Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen. Waar is hier het dichtstbijzijnde vliegveld? Waar vind ik de Nederlandse ambassade? Welk nummer moet ik bellen om mijn bankpas te blokkeren? Mag ik de verzekering tijdens de reis wijzigen? De Persoonlijke Reisassistent maakt onderdeel uit van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en helpt 24/7 antwoord te vinden op dit soort vragen.

Geld Service
Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en stelt contant geld beschikbaar bij één van de 400.000 kantoren van Western Union. Zo heb je direct de beschikking over cash geld. Wel zo handig. Deze service is onderdeel van de dekking Bagage en uniek in Nederland.

Reisverzekering backpacken Australië: Wat is er verzekerd?

Hieronder zie je een beknopt overzicht van de belangrijkste vergoedingen van de Globetrotter Verzekering.

Globetrotter verzekekering Allianz
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. €50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. €75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. €75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. €100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard €25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard €75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. €1.500,-
Max. €3.500,-
Max. €5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. €250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. €250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. €1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. €25.000,-
Eigen risico:Max. €100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. €5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. €1.000.000,-
Max. €1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Vragen?

Heb je nog vragen over backpacken in Australië en de beste reisverzekering? Neem dan contact met ons op per e-mail [email protected] Je kunt ons ook bellen tijdens kantooruren: 055-5400409

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.