Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Aantal toeristen uit België en Duitsland gestegen

Deze zomer hebben meer buitenlandse toeristen een vakantie in Nederland doorgebracht dan vorig jaar. Het aantal zomervakanties in eigen land is gelijk gebleven, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Ondanks het wisselvallige weer en het wisselende beeld is de toeristische sector redelijk tevreden over het verloop van de zomer.

Meer Belgen en Duitsers

Deze zomer zijn er iets meer buitenlandse toeristen naar Nederland gekomen. Opvallend was de stijging van het aantal toeristen uit de buurlanden België en Duitsland, vooral aan de kust en in Noord-Brabant. Door de economisch onzekere tijden, blijven Belgen en Duitsers dichter bij huis en bezoeken Nederland.

Voor wat betreft de binnenlandse vakanties kwam de zomer laat op gang. Het mooie weer van de afgelopen weken zorgde voor een run op last minute boekingen en was een stimulans om er in de nazomer nog op uit te trekken. De accommodaties laten een wisselend beeld zien: de campings hebben ‘overall’ minder vakantiegangers ontvangen en de bungalowparken hebben, ondanks regionale verschillen, een redelijke zomer achter de rug. De hotels lieten een lichte groei zien. Vergeleken met vorig jaar is het aantal zomervakanties in eigen land gelijk gebleven.

Buitenlandse toeristen

Het NBTC stelt de jaarverwachting voor 2012 voor wat betreft het inkomend toerisme positief bij. In 2012 zullen in totaal ongeveer 11,7 miljoen buitenlandse toeristen ons land bezoeken (+4%). Dat komt vooral omdat de groei uit Europa positiever uitvalt dan eerder verwacht. Europeanen blijven, ondanks de economische crisis, internationaal reizen.

De bestemming Nederland is sterk afhankelijk van de Europese herkomstmarkten. Zo’n 80% van al het internationale bezoek komt uit Europa. Net als vorig jaar zet de groei uit de buurlanden door. België is al jaren een groeimarkt en ook de groei van onze belangrijkste herkomstmarkt Duitsland zet door.

Opvallend is ook dat het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië het beter doen dan eerder verwacht. Voor de verdere Europese landen geldt dat de groei van het aantal vliegverbindingen een positief effect heeft op het buitenlands bezoek aan Nederland.

In Azië groeit de economie nog steeds stevig en dat resulteert in een aanhoudende groei van het aantal intercontinentale bezoekers. Voor de binnenlandse vakanties verwacht het NBTC een stabilisatie van het aantal vakanties in eigen land.

N.b. Nederlanders die in België of Duitsland wonen, kunnen hier een doorlopende reisverzekering van Mondial Assistance afsluiten. Je bent dan ook tijdens je vakantie in Nederland verzekerd, mits er sprake is van (betaalde) overnachtingen. Meer informatie? Klik hier: Reisverzekering voor Nederlanders woonachtig in België en Duitland.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.