Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kortlopende reisverzekering – direct online geregeld: 10% korting op je premie

Kortlopende reisverzekering
Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is hier direct online geregeld. Je ontvangt ook nog eens 10% extra online korting wanneer je hier een reisverzekering afsluit.

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je af en toe op vakantie gaat. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om deze reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

Kortlopende reisverzekering: direct online geregeld

Je hebt hier al een Allianz Global Assistance kortlopende reisverzekering met Europadekking vanaf € 1,26 per persoon per dag (inclusief 10% korting). Deze kan je desnoods vijf minuten voor je vertrek online afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Gunstige premie

De premie voor een kortlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel. >

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,26
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,23
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Automobilistenhulpverlening€12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,07
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,66
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Een kortlopende reisverzekering afsluiten

Bereken eerst de premie voor jouw persoonlijke situatie die aansluit bij jouw reisgedrag. Je sluit daarna in drie simpele stappen de reisverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail:

Kortlopende reisverzekering toegelicht

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je op maat samenstellen. Zo ben je alleen verzekerd voor zaken die jij belangrijk vindt.

Met deze tijdelijke reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa (EU-dekking).

De basisdekking van een kortlopende reisverzekering bestaat onder andere uit:

 • Reisbagage: verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Uitbreidingen kortlopende reisverzekering

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De kortlopende reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de kortlopende (Dubbel-Zeker) annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. Je kunt een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance uitbreiden met:

 • Werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Tip: Wij adviseren altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle ziektekosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen medische kosten en wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

De voordelen van Allianz Global Assistance

Een tijdelijke reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen:

 • Geheel op maat samen te stellen.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
 • Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Bijzondere sporten en wintersport mee te verzekeren.
 • Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Kortlopende reisverzekering of aflopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering wordt ook wel een aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd. Het gaat namelijk om een verzekering die je voor een bepaalde periode afsluit. Je betaalt per dag. De verzekering loopt automatisch af op de einddatum. Ga je bijvoorbeeld twee weken naar Italië op vakantie, dan sluit je een kortlopende reisverzekering af voor deze periode.

Kortlopend of doorlopend?

Een reisverzekering dekt de schade opgelopen tijdens vakantie. Naast de kortlopende reisverzekering, kennen we ook de doorlopende reisverzekering (ook wel permanente reisverzekering genaamd). Een doorlopende reisverzekering geeft het hele jaar door dekking en hoeft slechts eenmaal te worden afgesloten. Meer informatie over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance: Doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering soms goedkoper

Vaak wordt gedacht dat het goedkoper is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, maar dat is niet per definitie zo. Ben je alleenstaand en ga je maar twee keer per jaar op vakantie dan is een kortlopende reisverzekering meestal goedkoper. Zeker als je deze goed afstemt op je reis en wat je gaat doen tijdens je vakantie.

Waarvoor heb ik een reisverzekering nodig?

Een reisverzekering is een verzekering die tijdens je reis of vakantie een aantal garanties biedt bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Een reisverzekering geeft in hoofdlijnen dekking voor drie belangrijke onderdelen:

 • Financiële vergoeding bij onder ander verlies of diefstal van bagage, noodzakelijk langer verblijf of versnelde terugkeer naar huis.
 • Verzekering van medische kosten en hulpverlening bij o.a. ziekte, ongeval en natuurrampen.
 • 24-uurs hulpverlening van de Allianz Global Assistance alarmcentrale.

Wanneer is een tijdelijke reisverzekering nuttig?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een kortlopende reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste zijn; onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
 • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
 • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
 • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
 • Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kunt niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Check voor je een reisverzekering wilt afsluiten ook de voorwaarden van je ziektekostenverzekering. Stel dat je een cruise gaat maken. Hoe is het dan geregeld met je dekking tijdens het verblijf op internationale wateren? Of biedt je ziektekostenverzekering wel dekking tegen medische repatriëring uit het buitenland?

SOS kosten en hulpverlening

Dit is de belangrijkste dekking van een kortlopende reisverzekering. Hieronder vallen vele vormen van hulpverlening zoals:

 • Extra reis- of verblijfskosten in verband met ongeval of ziekte, inclusief medische begeleiding en vervoer naar Nederland.
 • Reis- en verblijfskosten van een familielid, voor zover noodzakelijk ter ondersteuning van een verzekerde.
 • Vervoer stoffelijk overschot naar Nederland (of het woonland), dan wel de kosten van de begrafenis of crematie ter plaatse, inclusief de reis- en verblijfskosten van overgekomen familieleden.
 • Opsporing, redding- en bergingskosten door de bevoegde instantie.
 • Extra kosten langer verblijf, bijvoorbeeld door staking of natuurrampen.
 • Extra kosten voor verblijf en extra reiskosten.
 • Bij terugroeping de extra reiskosten naar Nederland, evenals de terugreiskosten naar de oorspronkelijke bestemming.
 • De telecommunicatiekosten, vaak tot een maximum.
 • Verzendkosten van medicijnen en hulpmiddelen.

Medische kosten buitenland en reisverzekering

Medische kosten worden niet standaard meeverzekerd op een reisverzekering. Het is verstandig om deze dekking toch af te sluiten, omdat een basiszorgverzekering niet alle medische kosten vergoedt. Bijvoorbeeld als de kosten voor een ingreep in het vakantieland duurder uitvallen dan in Nederland. In dat geval zal de reisverzekering deze extra kosten vergoeden. Ook de kosten voor bijvoorbeeld medicijnen en vervoer zijn gedekt met deze aanvullende verzekering voor medische kosten.

Het gezin mag mee

Stel je krijgt een ongeluk en je moet zo snel mogelijk naar Nederland. De zorgverzekering dekt dan niet altijd de kosten van terugkeer naar Nederland en meestal niet van meereizende gezinsleden. Met een kortlopende reisverzekering hoef je niet alleen te reizen. Je partner en kinderen kunnen gewoon met je mee. Kosteloos, daar zorgt Allianz Global Assistance voor.

Allianz Global Assistance Alarmcentrale

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar, met alarmcentrales in 28 landen. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar jij je ook bevindt, als je belt met Allianz Global Assistance word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Reisverzekering en woonachtig in België of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar in België of Duitsland en wil je ook een kortlopende- of  doorlopende reisverzekering afsluiten? Geen probleem. Je ontvangt ook onze extra korting! De volgende groepen kunnen bij ons ook reisverzekeringen afsluiten:

 • Nederlanders die in België wonen.
 • Nederlanders die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).
 • Belgen (heel België).
 • Duitsers (die niet verder dan 100 km van de grens met Nederland wonen).

Stuur een email naar [email protected] en vraag naar het aanvraag formulier voor een reisverzekering over de grens. Of bel ons in Nederland: 0031 (0)55 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Wil je een premie-indicatie? Je kunt zelf een premieberekening maken op onze website. Wil je een andere reis- of annuleringsverzekering afsluiten, ook geen probleem. Neem daarvoor contact met ons op.

Vragen over reisverzekeringen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.