Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wel of geen reisverzekering afsluiten? Lees hier de tips

reisverzekering afsluiten wel of niet

Wel of geen reisverzekering afsluiten? Voor een aantal vakantiegangers komt deze vraag weer boven met de zomervakantie in het vooruitzicht.

Wel of geen reisverzekering afsluiten?

De keuze voor een reisverzekering is een persoonlijke keuze. Maar om inzicht te geven in deze vraag, is het goed om eerst te kijken wat een reisverzekering nu eigenlijk allemaal dekt. In dit artikel lees je een korte uitleg daarover. Je kan hierdoor gemakkelijker beslissen of een reisverzekering wel of niet een goede keuze is.

Reizen naar het buitenland

Een reisverzekering is vooral belangrijk wanneer je naar het buitenland reist. Blijf je in Nederland dan zijn de risico’s minimaal. Onverwachtse kosten die je in Nederland maakt worden meestal gedekt door andere verzekeringen die je al hebt afgesloten.

Zo heeft iedereen in Nederland een basiszorgverzekering en de meerderheid heeft ook nog een aanvullende verzekering. Hierdoor zijn ziektekosten in buitenland meestal wel goed verzekerd. Alleen als je naar landen gaat waar de kosten voor medische zorg veel hoger liggen moet je daar goed op letten. Voorbeelden van dat soort landen zijn Amerika, Canada en Zwitserland. In sommige landen wordt je al snel naar een dure privé-kliniek gebracht zoals in Brazilië. Het is dan zeker aan te raden om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Waar dient een reisverzekering voor?

Met een reisverzekering is diefstal, verlies of beschadiging van je bagage verzekert. Dit kan belangrijk zijn als je veel of kostbare bagage meeneemt tijdens je reis. Denk aan een laptop, smartphone en digitale camera. Ga je bijzondere of gevaarlijke sporten uitoefenen? Dan is een reisverzekering zeker belangrijk. Dat geldt ook voor wintersport. De vraag wel of geen reisverzekering afsluiten, kan je met ‘ja’ beantwoorden als je gevaarlijk sporten gaat beoefenen.

Annuleringsverzekering

Je kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten zodat je tegen annuleringskosten verzekerd bent. Daar krijg je mee te maken wanneer je plotseling niet op reis kunt, bijvoorbeeld omdat je vader ernstig ziek is geworden.

Ben ik niet dubbel verzekerd met een reisverzekering?

Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen in één pakket. Dit noemt men ook wel rubrieken. Meestal kan je zelf kiezen welke rubriek je wel of niet wilt verzekeren. Hierdoor kun je overlappingen met bestaande verzekeringen voorkomen.

Wat dekt een reisverzekering?

Of je wel of geen reisverzekering moet afsluiten hangt af van wat je wilt verzekeren. Een reisverzekering bestaat uit rubrieken die je zelf samenstelt. We noemen er een aantal:

 • ongevallen;
 • bagage;
 • geneeskundige kosten.

Een belangrijke rubriek zijn de buitengewone kosten (SOS kosten), zoals:

 • de kosten van een gedwongen langer hotelverblijf;
 • de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland;
 • de kosten van opsporings- en/of reddingsacties;
 • telecommunicatiekosten;
 • reisdocumenten.

Een reisverzekering van Allianz biedt ook concrete hulp. Zo kun je 24 uur per dag de Alarmcentrale bellen. Je bent daarnaast gedekt voor de kosten als je onverwachts terug naar huis moet. Dat heet repatriëring. Redenen voor een repatriëring zijn bijvoorbeeld:

 • een naast familielid komt te overlijden;
 • je breekt een been tijdens het skiën;
 • je komt zelf te overlijden.

Aanvullende rubrieken

Meestal is het mogelijk om je reisverzekering uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen. Je kunt je meestal extra verzekeren voor:

 • annulering;
 • reisrechtsbijstand;
 • autohulppakket;
 • extra sportuitrusting, zoals duikuitrusting of golfuitrusting.

Wat niet meeverzekeren op een reisverzekering?

Eventuele dubbele dekkingen door een reisverzekering heeft geen zin. Daarom kun je ook rubrieken op een reisverzekering uitsluiten:

 • Heb je een volledige auto- of cascoverzekering, dan is autohulp in het buitenland vaak al verzekerd. Niet verzekerd zijn de kosten van de huur van een vervangende auto. Dit is wel gedekt op een reisverzekering.
 • Je zorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland, maar slechts op basis van de Nederlandse tarieven. Medische kosten in het buitenland kunnen hoger uitvallen. Daar moet je wel rekening mee houden.

Sommige kosten zijn alleen op een reisverzekering gedekt

Er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering, dan een reisverzekering worden gedekt. Dat zijn onvoorziene kosten die ook wel SOS kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar de rekening. Dat is maar goed ook want dat kan oplopen tot duizenden euro’s. Wel of geen reisverzekering afsluiten? Wij zeggen: wel doen! Vooral om de dekking onvoorziene kosten (SOS kosten)!

Kies ik een doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat je dan niet vergeet om een reisverzekering af te sluiten. Het omslagpunt ligt ongeveer bij drie weken vakantie per jaar. Natuurlijk kun je ook met Reisverzekeringkorting bellen of e-mailen, dan rekenen wij dat voor je uit.

Wat kost een reisverzekering?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering van Allianz voor € 1,30 per dag. Dit bedrag is inclusief de 10% extra korting die je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl. Je bent dan in geheel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse zee.

10% extra korting bij het afsluiten van je verzekering

Op de website van Reisverzekeringkorting.nl ontvang je 10% extra korting op je Allianz reisverzekering. Hierdoor ben je altijd voordeliger uit. Een reisverzekering afsluiten bij Reisverzekeringkorting.nl is geld besparen!

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

Een Allianz reisverzekering afsluiten kan hier. Voordelig en snel geregeld. In slechts drie stappen. Een reisverzekering afsluiten was nog nooit zo gemakkelijk. Kies voor de zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Bereken de premie

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat

Europadekking of Werelddekking?

Bij het afsluiten van deze reisverzekering heb je de keuze uit Europadekking of Werelddekking. Met de Europadekking ben je verzekerd in alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden.

Kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd

Indien je kinderen op de ingangsdatum van de reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar, kun je ze gratis meeverzekeren.

Allianz, de beste keuze

Wanneer je een reisverzekering afsluit wil je graag de zekerheid van de beste en grootste reisverzekeraar ter wereld. Met eigen alarmcentrales in achtentwintig landen wereldwijd, plus een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners ben je verzekerd van de beste hulp. Ook is het prettig om te weten dat je altijd in het Nederlands word geholpen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

De voordelen van een Allianz Global Assistance reisverzekering:

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • De grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met ruim 60 jaar ervaring.
 • Een reisverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
 • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Hulp en advies van een Reisarts.
 • Jongerenkorting op de doorlopende reisverzekeringen.

Vragen over een reisverzekering?

Wel of geen reisverzekering afsluiten? Waar houdt de dekking van je bestaande verzekering op en waar begint de dekking van de reisverzekering? Het kan lastig zijn om dat precies te bepalen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Reisverzekeringkorting.nl

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.