Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tijdelijke reisverzekering nu 10% extra korting

Tijdelijke reisverzekering nu 10% extra korting
10% korting op de premie!

Een tijdelijke reisverzekering is prima geschikt voor iedereen die af en toe op vakantie gaat. De tijdelijke reisverzekering wordt ook wel kortlopende of aflopende reisverzekering genoemd.

Bij Allianz Global Assistance sluit je al een tijdelijke reisverzekering af v.a. slechts: € 1,26 per dag (excl. assurantiebelasting).

Deze superscherpe premie is inclusief 10% korting die je krijgt als je nu hier een tijdelijke reisverzekering afsluit.

Tijdelijke reisverzekering Allianz Global Assistance

Een tijdelijke reisverzekering geeft jou tijdens je reis of vakantie een aantal garanties bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Een reisverzekering geeft dekking voor drie belangrijke onderdelen:

 • Financiële vergoeding bij onder ander verlies of diefstal van bagage, noodzakelijk langer verblijf of versnelde terugkeer naar huis.
 • Verzekering van medische kosten en hulpverlening bij o.a. ziekte, ongeval en natuurrampen.
 • 24-uurs hulpverlening van een Alarmcentrale.

Lage premie, uitstekende voorwaarden

De uiteindelijke premie van je tijdelijke reisverzekering hangt af van het aantal personen, de duur van de reis of de bestemming en eventuele uitbreidingen. Bij Reisverzekeringkorting ontvang je 10% extra korting. Daarom sluit je hier al een Mondial Assistance reisverzekering af, vanaf slechts € 1,26 per dag.

Premie berekenen en afsluiten

Op deze website kun je zelf gemakkelijk de premie berekenen en direct de gewenste reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

 • Eerst bereken je de premie.
 • Vul jouw persoonsgegevens in.
 • Als laatste stap, betaal je de tijdelijke reisverzekering.

De polis van de kortlopende reisverzekering ontvang je direct in je mailbox! Je kunt een reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Waarom moet ik eigenlijk een reisverzekering afsluiten?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste zijn:

 • onbezorgd op vakantie;
 • hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen;
 • en het voorkomen van hoge kosten.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
 • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
 • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
 • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
 • Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kunt niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Basisdekking tijdelijke reisverzekering

Een tijdelijke reisverzekering afsluiten met uitsluitend basisdekking kan natuurlijk. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid een aantal aanvullende dekkingen mee te verzekeren zoals:

 • Reisongevallen
 • Reisrechtbijstand
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten

Tip: verzeker ook medische kosten

Iedere Nederlander is verplicht verzekerd voor medisch kosten via de basisverzekering. Echter, een basiszorgverzekering dekt niet alle medische kosten in het buitenland. Bijvoorbeeld de kosten van een privékliniek. Ook repatriëring wordt niet vergoedt vanuit de basisverzekering. Repatriëren betekent het organiseren en betalen van terugkeer naar Nederland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon is overleden of ernstig ziek is. Maar bijvoorbeeld ook indien iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt.

Europa of werelddekking?

Bij het afsluiten van een tijdelijke reisverzekering bij Mondial Assistance heb je de keuze uit Europadekking of Werelddekking. Met de Europadekking ben je verzekerd in alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Voor alle overige landen kies je werelddekking.

Waar op letten bij het afsluiten?

Een tijdelijke reisverzekering dien je af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Denk daarbij aan je gezinssamenstelling. Neem je veel of kostbare bagage mee? Kijk dan naar de hoogte van de vergoedingen bij diefstal of verlies. Ga je sporten op vakantie en neem je een sportuitrusting mee? Dan is het raadzaam om die apart bij te verzekeren.

Verschil tijdelijke reisverzekering en doorlopende reisverzekering

Het verschil tussen een tijdelijke- en een doorlopende reisverzekering zit vooral in de tijdsduur van de verzekering. Een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten voor de duur van je vakantie, terwijl je met een doorlopende reisverzekering het hele jaar door verzekerd bent. Een doorlopende reisverzekering verlengt jaarlijks, terwijl een kortlopende reisverzekering voor elke vakantie opnieuw moet worden afgesloten.

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan kan het soms voordeliger zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar met meerdere personen of een een gezin op vakantie gaat. Meer informatie over een doorlopende reisverzekering lees je hier: Mondial Assistance doorlopende reisverzekering »

Reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

Sluit je tijdelijke reisverzekering af bij Allianz Global Assistance en profiteer direct van de volgende voordelen:

 • Uitstekende polisvoorwaarden en ruime dekking.
 • De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
 • Een reisverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen en 11.000 medewerkers wereldwijd.
 • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Hulp en advies van een Reisarts.
 • Een gratis handige Help Me App voor smartphones.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over een tijdelijke reisverzekering? Neem dan contact met ons op. Bel 055-540 04 09 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.