Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Binnenkort op vakantie? Dit moet je weten over je reisverzekering!

Dit moet je weten over je reisverzekering! Als je op reis gaat, wil je met een gerust hart kunnen vertrekken. Een reisverzekering kan daarbij helpen. Als je één keer per jaar reist, kun je een kortlopende reisverzekering afsluiten. Maar als je vaker op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering voordeliger, omdat deze het hele jaar geldig is.

Een reisverzekering geeft je recht op hulp als je in een noodsituatie belandt, zoals een ongeluk of autopech in het buitenland of een val tijdens het skiën. De kosten die je dan maakt, worden vaak (grotendeels) vergoed. Overweeg of je een tijdelijke of doorlopende reisverzekering wilt afsluiten en kijk naar dekkingen zoals Europadekking of werelddekking en medische kosten in het buitenland.

Wat dekt een reisverzekering en waarom is dat belangrijk?

Een reisverzekering dekt een breed scala aan risico’s die je tijdens je vakantie of reis kunt tegenkomen. Het is een combinatie van verschillende soorten verzekeringen, zoals SOS hulpverlening, bagageverzekering en ongevallenverzekering. Bovendien biedt het ook dekking voor medische kosten als je plotseling ziek wordt, mits je dat meeverzekerd. Als je extra reiskosten maakt of langer moet blijven vanwege een ongeval of ziekte, dan wordt dit ook gedekt. Zelfs in het geval van overlijden door een ongeval of ziekte worden de kosten van het vervoer van je lichaam terug naar huis vergoed.

Het is daarom belangrijk om een reisverzekering af te sluiten, vooral als je naar het buitenland gaat omdat de risico’s in een onbekend land groter zijn. Zo kan je door verkeerd eten of drinken al erg ziek worden.

Als je in Nederland blijft, zijn de risico’s meestal minimaal en worden onverwachte kosten meestal gedekt door andere verzekeringen die je al hebt afgesloten, zoals je basiszorgverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. Echter, als je naar een land gaat waar de medische kosten veel hoger zijn dan in Nederland, dan is het zeker aan te raden om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Hoe kan een reisverzekering mij helpen?

Een reisverzekering biedt bescherming tegen schade die kan optreden tijdens je vakantie of reis. Dit omvat zowel materiële schade, zoals verlies of diefstal van bagage, als persoonlijke schade, zoals ziekte of letsel door een ongeval. Dankzij je reisverzekering kun je rekenen op hulp en ondersteuning van de reisverzekeraar in geval van onverwachte situaties tijdens je vakantie. Je krijgt hulp in het land waar je op dat moment bent en indien nodig wordt er voor gezorgd dat je veilig terugkeert naar Nederland. Bovendien kan een reisverzekering vaak worden gecombineerd met een annuleringsverzekering, die dekking biedt voor annuleringskosten als je vakantie onverwachts niet doorgaat. Door het afsluiten van een reisverzekering kun je met een gerust hart op vakantie gaan.

Dit moet je weten over je reisverzekering!

Bij de meeste verzekeraars kun je een reisverzekering helemaal naar eigen wens samenstellen. De basisdekking kun je uitbreiden met aanvullende modules, zoals wintersport, annuleringsverzekering en dekkingsgebied.

Autopech en vervangend vervoer?
Als je op reis autopech of een ongeluk krijgt, wil je natuurlijk verder reizen. Bekijk wat je verzekeraar op dit punt regelt.

Beoefen je een “gevaarlijke” sport?
Controleer of wintersport, (diepzee)duiken en parachutespringen verzekerd zijn en pas de verzekering indien nodig aan.

Annuleringsverzekering
De annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je reis onverwacht niet doorgaat, of als je je reis moet afbreken. Controleer wanneer jouw verzekeraar uitkeert en wanneer niet. Overweeg of je een doorlopende of tijdelijke annuleringsverzekering wilt afsluiten en bekijk of een samengestelde reis ook verzekerd is.

Nee, je bent niet dubbel verzekerd!

Ook dit moet je weten over je reisverzekering! Een veelvoorkomend misverstand is dat je met een reisverzekering dubbel verzekerd bent voor zorgkosten, omdat deze ook op de ziektekostenpolis zijn gedekt. Dit is niet helemaal waar. In sommige landen zijn de medische kosten hoger dan in Nederland en de Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen kosten volgens Nederlandse normen. Het is daarom verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten.

Soms kan de nood zo hoog zijn dat je niet zelfstandig naar huis kunt en gerepatrieerd moet worden. De kosten van een medische repatriëring kunnen hoog oplopen. Als je geen reisverzekering hebt, draai je zelf voor die kosten op.

Dekkingsgebied

Let erop dat een reisverzekering meestal alleen geldig is in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Als je verder weg gaat, neem dan een werelddekking. Bovendien zijn niet alle activiteiten standaard gedekt, bijvoorbeeld bij het bergbeklimmen of diepzeeduiken.

Dit moet je weten over je reisverzekering!
Dit moet je weten over je reisverzekering!

Tips

Als je een bagageclaim wilt indienen, bijvoorbeeld omdat je koffers zijn gestolen, doe dan altijd eerst aangifte bij de politie. Je moet de diefstal namelijk aantonen bij je verzekeraar.

Zorg dat je voordat je op reis gaat het nummer van de alarmcentrale hebt genoteerd.

Sluit je verzekering op tijd af!
Een reisverzekering kun je het hele jaar door afsluiten. Bij een (tijdelijke) annuleringsverzekering moet je binnen 1 week na het boeken van je reis afsluiten.

Reisverzekering afsluiten bij Allianz

Dit moet je weten over je reisverzekering als je deze bij Allianz wilt afsluiten:

  • Kies de juiste dekking: zorg dat je een reisverzekering kiest die past bij jouw reisplannen en behoeften. Bekijk goed welke risico’s je wilt dekken.
  • Lees de voorwaarden: lees de voorwaarden van de reisverzekering zorgvuldig door om te weten wat wel en niet is gedekt.
  • Controleer de uitsluitingen: controleer of er uitsluitingen zijn die van toepassing zijn op je reis en jouw situatie.
  • Bekijk de maximale verzekerde bedragen: bekijk deze bedragen goed en zorg ervoor dat ze voldoende zijn voor jouw reis en jouw behoeften.
  • Bewaar de polis: bewaar de polis van je reisverzekering zorgvuldig en neem deze mee op reis.

Het is belangrijk om de verzekeringskaart, verzekeringsvoorwaarden en dekkingen goed te begrijpen voordat je een reisverzekering afsluit. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekering kiest en goed verzekerd bent tijdens jouw reis met Allianz.

Reisverzekering: kortlopend of doorlopend?

Dit moet je weten over de doorlopende of kortlopende reisverzekering! Als je een reisverzekering wilt afsluiten, heb je de keuze tussen een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen tijdens de periode van je vakantie. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd, wat voordeliger kan zijn als je langer op reis gaat of meerdere malen per jaar gaat. Meestal is een doorlopende reisverzekering voordeliger als je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat.

Let erop dat er een maximum aantal aaneengesloten vakantiedagen per jaar is gedekt bij een doorlopende reisverzekering. Controleer daarom de polisvoorwaarden om te zien hoeveel dagen gedekt zijn en of dit past bij jouw reisplannen. Dit maximum verschilt sterk per verzekeraar, meestal van 60 tot 180 dagen. Als je het maximum overschrijdt, ben je tijdens je vakantie niet verzekerd.

Hoe sluit ik een kortlopende reisverzekering af?

Je kunt hier zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Je ontvangt dan ook nog eens 10-20% korting op de premie! Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat: doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Maak je reisverzekering compleet met een annuleringsdekking

Zowel bij kortlopende als doorlopende reisverzekeringen kun je ervoor kiezen om een annuleringsdekking toe te voegen. Met een annuleringsverzekering ben je gedekt in het geval dat je vakantie niet door kan gaan of voortijdig afgebroken moet worden vanwege bepaalde omstandigheden. Deze omstandigheden kunnen bijvoorbeeld ziekte of overlijden van een familielid zijn, maar ook onvrijwillige werkloosheid, ernstige ziekte van je huisdier of een echtscheiding kunnen redenen zijn voor vergoeding. Als dit gebeurt, ontvang je geheel of gedeeltelijk je betaalde reissom terug.

Dekking medische kosten belangrijk ook al heb je een goede zorgverzekering

Wij adviseren je om, ongeacht of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering kiest, tevens de aanvullende dekking medische kosten buitenland te selecteren. De kosten voor medische hulp in het buitenland kunnen namelijk hoog oplopen (soms word je zelfs in een privékliniek opgenomen). Je zorgverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende medische hulp tot het Nederlandse prijsniveau. Allianz Global Assistance daarentegen vergoedt alle medische kosten, zelfs als deze hoger zijn dan in Nederland. Bovendien vergoeden ze ook het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.

Meest gestelde vragen over wat je moet weten over je reisverzekering!(FAQ)

Dit moet je weten over je reisverzekering! Lees vragen en antwoorden.

Wat is voordeliger, een reisverzekering kortlopend of de doorlopend?

In veel gevallen is de doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer poliskosten hoeft te betalen. Het omslagpunt is van vier situaties afhankelijk:
– Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin).
– Hoeveel korting je krijgt. Ben je jonger dan 27 jaar dan kan je bij ons 10% extra korting op de premie van een doorlopende reisverzekering krijgen.
– Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen.
– De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Krijg ik bij jullie 10-20% korting op de premie?

Ja, de doorlopende reisverzekering is extra voordelig dankzij de korting van 10-20% die je alleen bij ons doorlopend ontvangt. In 2021 heeft MoneyView de doorlopende reisverzekering beoordeeld met 5 sterren, voor de beste kwaliteit.

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

De premie voor de doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een doorlopende reisverzekering met Europadekking vanaf € 1,58 per maand (inclusief 10% extra korting en 10% jongerenkorting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Wat is de standaarddekking van de doorlopende reisverzekering?

Je bent standaard verzekerd voor SOS hulpverlening. Dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Je kan de dekking uitbreiden naar eigen keuze, zoals met werelddekking, maar bijvoorbeeld ook met een bagagedekking en een annuleringsdekking.

Hebben jullie ook een dekking voor bijzondere sporten en wintersport?

Jazeker. Wintersport en bijzondere sporten kan je apart meeverzekeren. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.

Kan ik ook een annuleringsdekking afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Moet ik de dekking medische kosten meeverzekeren?

Beter van wel. Als je alleen een basis zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd één van de varianten van de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland.

Vragen?

Binnenkort op vakantie? Hierboven staat wat je moet over je reisverzekering! Heb je vragen? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel tijdens kantooruren op werkdagen): telefoon 055 540 04 09. Wij zitten voor je klaar om je te helpen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.