Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor lang verblijf: nu tot 20% korting op de premie!

Reisverzekering voor lang verblijf
Reisverzekering voor lang verblijf

Ga je voor een langer verblijf naar het buitenland (1 – 24 maanden) dan is de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze! Uniek is ook dat je alleen op deze website tot 20% korting op de premie ontvangt, zo ben je al v.a € 8,51 per maand in heel Europa verzekerd voor SOS kosten (hulpverlening, opsporing- en reddingsacties, repatriëring, extra reis- en verblijfskosten door ongeval, oponthoud, natuurgeweld of staking). 

Ga je bijvoorbeeld backpacken, een wereldreis maken, studeren of werken in het buitenland? Je mag met de Globetrotter Verzekering twee jaar onafgebroken in het buitenland verblijven en ook werken (betaald of vrijwilligerswerk). Kom je tussentijds een keer terug naar Nederland dan ben je ook verzekerd. Medische kosten zijn volledig mee te verzekeren, ook als je in Nederland je basis zorgverzekering opzegt.

Je kunt de verzekering uitbreiden met dekkingen voor o.a. reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

 – Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, heeft meer dan 50 jaar ervaring en 13.000 deskundige medewerkers. –

Speciaal voor jongeren: tot 10% jongerenkorting!

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar? Dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering. Hiermee bespaar je al snel enkele tientallen euro’s.

Ontvang hier 10% extra korting!

Op deze website krijgt iedereen ook nog eens 10% extra korting. Je betaalt bij ons de laagste premie. Daarom geven wij ook de laagste premie garantie. Bereken hier de premie, onderaan zie je hoeveel korting je extra ontvangt. Let op, deze korting ontvang je alleen wanneer je de verzekering op deze website afsluit.

Heb je nog geen Globetrotter Verzekering voor een lang verblijf in het buitenland? Sluit hem hieronder af:
(maximaal 21 dagen).

Voor wie is de Globetrotter Verzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die lang op reis gaan. De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance kan je afsluiten voor maximaal 24 maanden. Je hebt de keuze uit Europadekking of werelddekking.

Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug (indien je geen schade hebt gehad).

De Globetrotter Verzekering is geschikt voor iedereen die:

 • Voor langere tijd naar het buitenland gaat (1 tot 24 maanden).
 • Vrijwilligerswerk gaat doen.
 • Gaat studeren in het buitenland.
 • Stage gaat lopen.
 • Een rondreis of wereldreis gaat maken.
 • Een lange periode gaat Backpacken.
 • Gaat werken in het buitenland.
 • Als au pair naar het buitenland gaat.

De Globetrotter Verzekering is in alle bovenstaande situaties altijd de beste keuze. Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is gewoon meeverzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s.

Voordelen Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering biedt veel voordelen voor iedereen die lang op reis gaat en eventueel gaat werken:

 • Kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.
 • Bepaal zelf je dekking en betaal nooit teveel.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Keuze uit Europa- of werelddekking.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
 • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Op deze website 10% online korting en tot 10% jongerenkorting.

De verzekering zelf samenstellen

Het bijzondere van de Globetrotter Verzekering is, dat je deze helemaal op maat kunt samenstellen. Jij kiest zelf waar je voor verzekerd wilt zijn. Zo voorkom je dubbele dekkingen en bespaar je op de premie. Wil je graag advies over ‘wat wel en wat niet’ meeverzekeren, neem dan contact met ons op.

Standaard geldt voor deze verzekering Europdekking en dekking voor SOS-kosten (Hulpverlening van de alarmcentrale, repatriëring, extra verblijfskosten, etc.). Dit kan je uitbreiden met de volgende dekkingen:

 • Ongevallen
 • Bagage
 • Medische Kosten (volledig of aanvullend)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid
 • Werelddekking
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • S.O.S. Autohulp
 • Assistant Services (SMS Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant, Life Assistant)

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je voor een langere tijd in verband met werk of stage naar het buitenland gaat, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Wil je meer weten over het verzekeren van medische kosten? Lees dan: Adviesschema, Medische kosten bij een Globetrotter Verzekering.

Werken en de Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering is de ideale verzekering als je gaat werken in het buitenland. Sommige werkzaamheden zijn gratis meeverzekerd bijvoorbeeld kantoorwerk of een baan in de horeca (bediening). Ook meer risicovol werk is mee te verzekeren tegen een premietoeslag. Allianz Global Assistance is zelfs de enige verzekeraar bij wie je dan terecht kunt. Lees hier meer over beroepsrisico’s.

Premie Globetrotter Verzekering

Hieronder kan je de premies zien voor de verschillende dekkingen. Wil je exact weten wat je betaalt? Maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 8,51
€ 8,91
.
€ 9,45
€ 9,90
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 16,20
€ 17,82
.
€ 18,00
€ 19,80
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,43
€ 4,86
€ 7,29
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,84
€ 5,67
€ 8,51
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 6,89
€ 23,90
.
€ 7,65
€ 26,55
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 8,10
€ 27,95
.
€ 9,00
€ 31,05
Ongevallen€ 2,23€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,03€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,43€ 2,70
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,23€ 2,48
SOS Autohulp (alleen Europa)€ 6,08€ 6,75
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Meer informatie over de Globetrotter Verzekering

Waar ben je verzekerd?
Je kiest een dekking voor het gebied Europa of wereld. Tot het gebied Europa worden ook alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko gerekend. Voor de dekking Autohulp is alleen dekkingsgebied Europa mogelijk.

Wat is er verzekerd?
Je krijgt hulp van de Allianz Global Assistance alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Zij regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen doen zij dat ook als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Dekking van je reisbagage
Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot een dagwaarde van maximaal € 5.000 per persoon. Bij Budget en Uitgebreid geldt een eigen risico van € 50 per gebeurtenis. Contant geld en bankpassen zijn verzekerd tot max € 500,- (dekking Compleet). De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. De verzekeraar keert nooit meer uit dan de dagwaarde.

Wintersport en bijzondere sporten
Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van je sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.

Pech op reis
Met de dekking SOS autohulp (alleen in Europa) krijg je hulp van de Alarmcentrale bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor. Allianz Global Assistance vergoedt vervangend vervoer of de terugreis naar Nederland. Je kunt ook wachten tot het vervoermiddel is gerepareerd. In dat geval vergoedt de verzekeraar de kosten voor overnachting. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallen
Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Aansprakelijkheid
Tijdens een langer verblijf in het buitenland kun je schade toebrengen aan andere mensen. Als je aansprakelijk bent voor die schade, dan kan het soms over forse bedragen gaan. De Globetrotter Verzekering heeft een dekking, die dat bedrag voor jou vergoedt. Deze dekking vergoedt maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis. Schade die je door je werk of beroep veroorzaakt valt niet onder deze dekking.

Afsluiten, wijzigen van de verzekering
De begin- en einddatum van de verzekering geef je op bij de aanvraag. Ga je langer op reis, dan kan je de einddatum van de verzekering verschuiven. Keer je eerder terug, dan kan je de verzekering stopzetten. Heb je geen schade geclaimd, dan krijg je een deel van de premie terug.

Voordelen van de Globetrotter Verzekering
De voordelen van de Globetrotter Verzekering nog even op een rijtje:

 • Studeren, reizen en werken; kies zelf je dekkingen.
 • Advies op maat ook mogelijk.
 • Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
 • Medische kosten meeverzekeren.
 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Unieke diensten, zoals Geldservice.

Wat is er verzekerd bij een reisverzekering voor lang verblijf?

Hieronder zie je een beknopt overzicht van de belangrijkste vergoedingen van de Globetrotter Verzekering voor een lang verblijf in het buitenland.

Globetrotter verzekekering Allianz
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter Verzekering voor een lang verblijf in het buitenland? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.