Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor backpacken

Reisverzekering voor backpacken
Reisverzekering voor backpacken

Ga je backpacken en ben je op zoek naar de juiste reisverzekering? Wij hebben voor jou de Globetrotter Verzekering met kortingen tot 20%! Zo heb je een uitstekende backpackers verzekering tegen een scherpe premie!

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance de ideale reisverzekering voor backpackers. Altijd verzekerd op de beste manier, zonder dat je er omkijken naar hebt. Of je nu gaat backpacken, studeren of werken in het buitenland. Met de Globetrotter reisverzekering ben je tot maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd tegen veel problemen die je als backpacker kunt tegenkomen.

Je hebt al een Globetrotter Verzekering met Europadekking vanaf € 8,51 per maand.

Dit houdt de Globetrotter Verzekering in:

 • Speciaal ontwikkeld voor backpackers, studenten en wereldreizen.
 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval door Allianz Global Assistance, de grootste alarmcentrale ter wereld.
 • Medische kosten zijn aanvullend of volledig mee te verzekeren, afhankelijk van je huidige zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies of diefstal van je bagage.
 • Altijd betrouwbaar medisch advies, gratis en in het Nederlands, door Nederlandse artsen die kennis hebben van de situatie ter plekke.
 • Professioneel inentingsadvies voor vertrek.
 • Mogelijkheid om risicovolle sporten mee te verzekeren.
 • Gunstige premie dankzij onze online korting en jongerenkorting.

Reisverzekering voor backpackers

Allianz Global Assistance heeft een speciale reisverzekering voor backpackers: de Globetrotter Verzekering. Deze reisverzekering kun je voor een langere periode afsluiten. Tot maximaal 24 maanden. Maar er zijn nog meer verschillen ten opzichte van een standaard reisverzekering. Zo is het toegestaan om tijdens je reis te werken. Wij geven je nog een aantal voordelen:

 • Ga je bijzondere sporten uitoefenen, dan is dit mee te verzekeren tegen een premietoeslag.
 • Wanneer je in Nederland je zorgverzekering beëindigt, dan moet je vervolgens een backpacker reisverzekering afsluiten met een volledige dekking voor medische kosten in het buitenland, daarin voorziet de Globetrotter Verzekering.
 • Indien je in Nederland wel verzekerd blijft voor ziektekosten, check dan de dekking en voorwaarden van je zorgverzekeraar. Let er hierbij op of je een onbeperkte werelddekking hebt. Is dat niet het geval, dan kan je dit aanvullend meeverzekeren op Globetrotter Verzekering voor backpackers.
 • Wanneer je van plan bent om te gaan werken tijdens je reis dan is dit toegestaan. Je moet dit vooraf wel melden bij het aanvragen van de verzekering. Afhankelijk van het soort werk, kan er sprake zijn van een premietoeslag. Commercieel en administratie werk is zonder toeslag meeverzekerd.
 • Mocht je van te voren niet exact weten hoe lang je bacpackreis gaat duren, dan kun je de Globetrotter Verzekering tussentijds verlengen (tot maximaal 24 maanden).
 • Ga je eerder dan gepland naar huis, dan kan je premierestitutie aanvragen.
 • Veel backpackers zeggen de zorgverzekering in Nederland op als ze voor langere tijd naar het buitenland gaan, want dat scheelt je geld. Maar wanneer je een reis onderbreekt om tussentijds naar Nederland te gaan, moet je wel verzekerd zijn tegen ziektekosten. Met de Globetrotter Verzekering is dat goed geregeld.

Voordeel voor backpackers: Globetrotter Verzekering tot 20% korting!

Alleen op deze website ontvangen backpackers altijd 10% korting op de premie van de Globetrotter Verzekering. Ben je jonger dan 27 jaar, dan ontvang je daarnaast ook nog eens 10% jongerenkorting. Je kan eenvoudig zelf de premie berekenen en zien hoeveel je bespaart bij ons.

De Globetrotter Verzekering is in alle bovenstaande situaties altijd de beste keuze. Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is gewoon meeverzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s.

Premies aanvullende dekkingen

De Globetrotter Verzekering is geheel naar eigen wens samen te stellen. In de onderstaande tabel kan je zien wat de uitbreidingen op de standaarddekking kosten.

Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 8,51
€ 8,91
.
€ 9,45
€ 9,90
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 16,20
€ 17,82
.
€ 18,00
€ 19,80
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,43
€ 4,86
€ 7,29
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,84
€ 5,67
€ 8,51
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 6,89
€ 23,90
.
€ 7,65
€ 26,55
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 8,10
€ 27,95
.
€ 9,00
€ 31,05
Ongevallen€ 2,23€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,03€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,43€ 2,70
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,23€ 2,48
SOS Autohulp (alleen Europa)€ 6,08€ 6,75
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Gemakkelijk medische kosten meeverzekeren

Gemakkelijk medische kosten tijdens je backpackvakantie meeverzekeren. Een bezoek aan een arts of ziekenhuis kan flink in de papieren lopen. Vooral in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander, meestal hoger, tarief. Met de Globetrotter Reisverzekering kun je medische kosten op twee manieren meeverzekeren:

 • Aanvullend op je huidige zorgverzekering.
 • Volledig.

1. Medische Kosten Aanvullend
Houd je gedurende je reis een Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan vul je deze aan met Medische Kosten Aanvullend. Mocht er dan sprake zijn van medische kosten in het buitenland, dan vergoedt de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance, datgene wat je zorgverzekeraar niet vergoedt. Met als voordeel dat je zo nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

2. Medische Kosten Volledig
Houd je gedurende je verblijf in het buitenland geen Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Kies dan voor Medische Kosten Volledig. Want dan ben je echt volledig verzekerd voor alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Mocht je tussentijds een bezoekje aan Nederland brengen, dan loopt je verzekering gewoon door (maximaal 21 dagen).

Raadpleeg ons adviesschema om te bepalen wat het beste bij jouw situatie aansluit: Adviesschema Backpacker reisverzekering (PDF)

Gratis medisch advies voor backpackers

In het buitenland loop je ook de kans om ziek te worden. Ziek worden tijdens het backpacken is natuurlijk extra vervelend. Dat hoeft niet per se ernstig te zijn, maar dat kan natuurlijk ook. Je huisarts bellen midden in de nacht (tijdsverschil) is geen optie. Maar wat als je wel behoefte hebt aan een deskundig medisch advies? Wat doe je dan? Heel simpel je belt de Reisarts van Allianz Global Assistance. Waar ter wereld je ook bent! Hij staat je telefonisch te woord met advies en hulp. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je ook doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis bij jou in de buurt. Want hij kent de situatie ter plekke. Ook vóór je backpack reis helpt Allianz Global Assistance je graag met een professioneel inentingsadvies. Een prettig idee dat er altijd een medisch deskundige voor je klaar staat tijdens je backpackers avontuur.

Tussentijds naar huis
Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er altijd de kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte/overlijden van familie) naar huis wilt of moet. Dan is het een prettige gedachte dat je met de S.O.S. dekking standaard hiervoor verzekerd bent. En dat Allianz Global Assistance je helpt en de terugvlucht regelt. Als je verzekering nog 1 maand of langer doorloopt, zorgen zij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de Globetrotter Verzekering af samen met je vriend/vriendin of andere reisgenoten, dan mag je maximaal 1 persoon meenemen voor wie dit ook geldt. Je bent tijdens een kort verblijf in Nederland ook verzekerd op je Globetrotter Verzekering.

Persoonlijke reisassistent
Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. Belde je vroeger je reisverzekeraar alleen in geval van nood, de Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen. Waar is hier het dichtstbijzijnde vliegveld? Waar vind ik de Nederlandse ambassade? Welk nummer moet ik bellen om mijn bankpas te blokkeren? Mag ik de verzekering tijdens de reis wijzigen? De Persoonlijke Reisassistent maakt onderdeel uit van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en helpt 24/7 antwoord te vinden op dit soort vragen.

Geld Service
De Geld Service is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd.

Let op: je kunt alleen van de unieke ´Geld Service´ gebruik maken als je de dekking ´Reisbagage´ hebt afgesloten.

Globetrotter verzekekering Allianz
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter reisverzekering voor backpackers? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.