Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zorgverzekering en werken in het buitenland – Globetrotter Verzekering

Zorgverzekering en werken in het buitenland
Zorgverzekering en werken in het buitenland

Ga je reizen en werken in het buitenland, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor je zorgverzekering. Maar ook wanneer je een Globetrotter Verzekering wilt afsluiten moet je van te voren weten of je jouw zorgverzekering in Nederland aanhoudt of opzegt.

Je kunt hier informatie lezen over je zorgverzekering, werken in het buitenland en de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance.

Werken in het buitenland: Globetrotter Verzekering

Ga je reis en/of werken? Dan wil je jezelf ook goed verzekeren. Daarvoor is de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance Assistance.

Globetrotter Verzekering al vanaf € 8,51 per maand

Je kunt hier een Globetrotter Verzekering afsluiten voor de laagste prijs. Vanaf slechts € 8,51 per maand ben je al in heel Europa gedekt voor SOS kosten. Je kunt de verzekering uitbreiden met dekkingen voor o.a. reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

Je mag met de Globetrotter Verzekering twee jaar onafgebroken in het buitenland verblijven. Kom je een keer terug naar Nederland dan ben je ook verzekerd. Je mag tijdens je verblijf in het buitenland betaalde of onbetaalde werkzaamheden verrichten. Normaal werk is standaard gedekt. Denk aan werken op kantoor of in een bar. Voor gevaarlijke beroepen betaal je een geringe premietoeslag. Medische kosten zijn volledig mee te verzekeren, ook als je in Nederland je basis zorgverzekering opzegt.

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je voor een langere tijd in verband met werk of stage naar het buitenland gaat, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Wil je meer weten over het verzekeren van medische kosten? Lees dan: Adviesschema, Medische kosten bij een Globetrotter Verzekering.

Premie berekenen en afsluiten

Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke reisverzekering is. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso.

Premies aanvullende dekkingen

De Globetrotter Verzekering is geheel naar eigen wens samen te stellen. In de onderstaande tabel kan je zien wat de uitbreidingen op de standaarddekking kosten.

Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 8,51
€ 8,91
.
€ 9,45
€ 9,90
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 16,20
€ 17,82
.
€ 18,00
€ 19,80
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,43
€ 4,86
€ 7,29
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,84
€ 5,67
€ 8,51
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 6,89
€ 23,90
.
€ 7,65
€ 26,55
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 8,10
€ 27,95
.
€ 9,00
€ 31,05
Ongevallen€ 2,23€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,03€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,43€ 2,70
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,23€ 2,48
SOS Autohulp (alleen Europa)€ 6,08€ 6,75
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Werken in het buitenland

Er zijn vele redenen denkbaar waarom je gaat werken in het buitenland. We noemen een aantal situaties:

  • Tijdens het backpacken ga je werken om je reis te bekostigen.
  • Je gaat naar het buitenland om vrijwilligerswerk of ontwikkelingswerk te doen.
  • Je wilt wat bijverdienen en gaat voor vakantiewerk naar het buitenland.
  • Na een studie ga je stage lopen in het buitenland.
  • Om een vreemde taal te leren ga je werken als Au Pair.
  • Je wordt naar het buitenland uitgezonden door je huidige werkgever in Nederland.

Werken in het buitenland: niet meer in Nederland verzekerd

Ga je werken in het buitenland dan geldt de volgende algemene regel: je moet je basis zorgverzekering in Nederland opzeggen en je bent niet meer in Nederland verzekerd.

Wanneer je woont en werkt in het buitenland dan draag je in dat land jouw sociale premies af. Je hebt daarom geen recht op de Nederlandse basisverzekering. Het maakt hierbij geen verschil of jouw inkomen uit Nederland of uit je woonland afkomstig is. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen onder andere voor werken in opdracht van de Nederlandse overheid en detachering. Informeer altijd bij de zorgverzekeraar welke regeling voor jou geldt.

Zorgverzekeringswet en werken in het buitenland

Op 1 januari 2006 is de Zorgverzekeringswet ingevoerd. In deze wet is opgenomen dat jouw zorgverzekering in Nederland blijft doorlopen, indien je korter dan een periode van 12 maanden naar het buitenland vertrekt. Ga je echter werken in het buitenland, dan vervalt in de meeste situaties jouw recht c.q. plicht om jouw Nederlandse zorgverzekering aan te houden.

Alleen wanneer je gaat studeren in het buitenland en niet ouder bent dan 30 jaar, moet je in Nederland verzekerd blijven, ook als je langer dan 12 maanden wegblijft.

Tijdelijk verblijf in het buitenland zonder werk

Omdat je verblijf in het buitenland van tijdelijke aard is, wordt je nog steeds beschouwd als inwoner van Nederland. Het maakt daarbij niet uit of je jezelf wel of niet laat uitschrijven bij de GemeentelijkeBasisadministratie (GBA). Volgens de regels ben je verplicht om je bij jouw gemeente uit te laten schrijven indien je langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. (je moet je uitschrijven als je verwacht dat je binnen een periode van 12 maanden minstens 8 maanden in het buitenland zal verblijven. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn. Je kunt je vanaf vijf dagen voor jouw vertrek uitschrijven, bij de gemeente waar je op dat moment woont).

De Wet Uitschrijving GBA sluit in dat opzicht niet aan bij de Zorgverzekeringswet. Hierdoor wordt er vaak ten onrechte vanuit gegaan dat je jouw zorgverzekering kunt stopzetten wanneer je jezelf uitschrijft bij de gemeente. Verblijf je niet langer dan 1 jaar buiten Nederland, dan ben je verplicht je zorgverzekering aan te houden. Echter deze regel vervalt indien je gaat werken in het buitenland (er moet wel sprake zijn van belastbaar inkomen).

Tijdelijk verblijf in het buitenland met werk

Wanneer je naar het buitenland vertrekt om er te gaan werken, vervalt in principe jouw recht c.q. plicht op een Nederlandse zorgverzekering. De regeling kent wel wat bijzonderheden. Zo maakt het ook verschil of je in een EU-/ EER-/ Verdragsland gaat werken of daarbuiten:

Ga je werken in een EU-/EER-/ Verdragsland* dan vervalt je recht/plicht op je Nederlandse zorgverzekering vanaf de eerste dag van je werkzaamheden.

In andere dan bovengenoemde landen vervalt je recht/plicht op een Nederlandse zorgverzekering vanaf de eerste dag van de werkzaamheden, als die werkzaamheden aaneengesloten en gedurende tenminste drie maanden plaatsvinden.

*Verdragslanden buiten Europa zijn bijvoorbeeld Australië, Canada, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten van Amerika. Voor een volledige opsomming van deze landen en meer informatie over je zorgverzekering in het buitenland verwijzen we je naar Zorginstituut Nederland.

Mocht je in (een of meerdere) EU-/ EER-/ verdragslanden gaan reizen en werken kan er een bijzondere situatie ontstaan: in de periode(s) dat je werkt ben je niet verzekeringsplichtig in Nederland en in de periode(s) dat je niet werkt ben je wel verzekeringsplichtig in Nederland.

Er kan in dat geval sprake zijn van twee verschillende situaties:

Situatie 1
Je weet vooraf in welke periode je in het buitenland zult werken en je hebt hiervan ook een bewijs zoals een arbeidscontract. In dit geval kun je jouw zorgverzekering al vóór je vertrek uit Nederland beëindigen. Dat kan vanaf de eerste dag van je werkzaamheden in het buitenland. Vanaf de eerste dag je daarmee stopt ben je weer verzekeringsplichtig in Nederland. Je hebt uiterlijk vier maanden de tijd om je weer bij een Nederlandse zorgverzekeraar aan te melden. Als ingangsdatum voor je basis zorgverzekering wordt dan de eerste dag aangehouden dat je gestopt bent met werken in het buitenland.

Situatie 2
Je weet dat je gaat werken in het buitenland, maar niet precies wanneer en voor hoe lang. In dat geval kan je jezelf pas afmelden bij jouw zorgverzekeraar als je weet wanneer je voor het eerst gaat werken in het buitenland. Zodra je werkzaamheden eindigen, dien je jezelf weer bij een Nederlandse zorgverzekeraar aan te melden. Veel zorgverzekeraars hanteren echter ook de regel dat je jezelf alleen vanuit het buitenland hoeft af te melden wanneer je werkzaamheden langer dan 3 maanden aaneengesloten duren. Ga je korter werken, dan is het meestal mogelijk om je zorgverzekering door te laten lopen. Je kunt dan achteraf (bij terugkomst in Nederland) premierestitutie aanvragen over de periodes waarin je gewerkt hebt. Dit maakt de administratieve afwikkeling eenvoudiger, zowel voor jou als voor je zorgverzekeraar.

Voor het achteraf terugvragen van je zorgpremie dien je bewijzen te overleggen van de periodes waarin je gewerkt hebt. Dat kan door middel van contracten en/of salarisstroken. Soms wordt ook gevraagd om een kopie van je werkvisum. Let op: Bij sommige zorgverzekeraars is het niet mogelijk om achteraf restitutie aan te vragen. In dat geval dien je jezelf tijdens je reis steeds aan- en af te melden.

Informeer bij je zorgverzekeraar

De bovenstaande informatie is slechts een beknopte weergave over het wel of niet aanhouden van je zorgverzekering. Het belangrijkste is, dat je altijd contact opneemt met je zorgverzekeraar om jouw situatie voor te leggen. Je hoort dan van je zorgverzekeraar wat wel of niet mogelijk is en of je jouw verzekering kunt aanhouden of moet opzeggen.

Verzekering voor werken in het buitenland

Of je nu wel of niet je zorgverzekering aanhoudt, het is altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten wanneer je gaat reizen en werken. Ook als je niet gaat reizen maar in het buitenland gaat werken, hebben wij een prima ziektekostenverzekering voor jou.

Denk er ook aan dat het op een normale (doorlopende) reisverzekering niet is toegestaan om te werken in het buitenland. Kom je dan in het ziekenhuis terecht dan kan je dat duizenden euro’s gaan kosten.

Speciaal voor jongeren, tot 10% jongerenkorting

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar? Dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering. Hiermee bespaar je al snel enkele tientallen euro’s.

Sluit de verzekering nu af en ontvang 10% extra korting!

Bij Reisverzekeringkorting.nl krijgt iedereen ook nog eens 10% extra korting wanneer je de Globetrotter Verzekering hier afsluit. Je betaalt bij ons de laagste premie. Daarom geven wij ook de laagste premie garantie. Bereken hier de premie, onderaan zie je hoeveel korting je extra ontvangt. Let op, deze korting ontvang je alleen wanneer je de verzekering op deze website afsluit.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons e-mailen: [email protected] of bellen tijdens kantooruren: 055-5400409.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.