Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is wel en wat is niet verzekerd op de doorlopende reisverzekering van Allianz?

Allianz

Hier lees je over de doorlopende reisverzekering wat er wel en wat is niet verzekerd? Als je een doorlopende reisverzekering van Allianz gaat afsluiten wil je natuurlijk weten wat wel of niet onder de dekking valt. Zo voorkom je eventuele teleurstellingen. Wij gaan het in dit artikel toelichten.

Hier kun je een uitgebreide Allianz doorlopende reisverzekering afsluiten met een korting tot wel 20%. Zo heb je bijvoorbeeld al een doorlopende reisverzekering vanaf €1,58 per maand (met het Budget pakket). Met deze verzekering ben je het hele jaar door uitstekend verzekerd voor al je reizen in Europa, inclusief hulpverlening bij noodgevallen, bagage en rechtsbijstand. Zo kun je met een gerust hart op reis, wetende dat je verzekerd bent tegen onverwachte gebeurtenissen.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Deze verzekering helpt je als er iets vervelends gebeurt tijdens je reis, zoals ziekte, een ongeval of als iemand in je gezin thuis overlijdt. De verzekering kan worden aangepast aan jouw reisgedrag en je kunt extra opties toevoegen om ervoor te zorgen dat je dekking hebt voor dingen die jij belangrijk vindt.

Een doorlopende reisverzekering is vooral nuttig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Met deze verzekering hoef je niet steeds opnieuw een verzekering af te sluiten voor elke reis die je maakt, waardoor je gemak en financieel voordeel hebt. Het is vooral handig als je vaak op vakantie gaat of voor een lange tijd weggaat. Een doorlopende reisverzekering is meestal goedkoper dan een kortlopende reisverzekering als je vaak op vakantie gaat. Met een doorlopende reisverzekering kan je onbeperkt op vakantie gaan gedurende een bepaalde periode, maar er zit wel een limiet aan de lengte van elke reis die je maakt. Dit kan je vaak wel tegen betaling verlengen. Wat is wel en wat is niet verzekerd op de doorlopende reisverzekering, lees je verderop in het artikel.

Een doorlopende reisverzekering afsluiten

Premie: wat kost de verzekering?

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Wanneer is doorlopende reisverzekering voordeliger? Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,58€ 1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,30€ 3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,41
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,45
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Compleet€ 4,47
€ 4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,48
€ 1,83
€ 3,43
€ 0,52
€ 2,03
€ 3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Wat is wel verzekerd op een doorlopende reisverzekering?

De onderstaande dekking zijn verzekerd op de doorlopende reisverzekering van Allianz. Sommige dekkingen zijn een keuze. Dus dan ben je alleen verzekerd als je voor deze dekking hebt gekozen en de premie hebt betaald. Wat is wel verzekerd op de doorlopende reisverzekering:

 • SOS-kosten en hulpverlening: Als er iets gebeurt tijdens je reis, zoals een ongeval of ziekte, kan je altijd rekenen op de Alarmcentrale van Allianz om je te helpen. We regelen dan het vervoer naar huis en hulp voor jou en je familie, bijvoorbeeld bij overlijden. Als je door COVID-19 tijdens je reis gedwongen in quarantaine moet blijven, vergoeden wij de extra kosten voor je terugreis en eventueel noodzakelijk verblijf.
 • Bagage: Met deze dekking hoef je je geen zorgen te maken over beschadigde, vermiste of gestolen bagage tijdens je reis. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de pakketvariant van de verzekering die je hebt gekozen. Het Budget pakket verzekert je bagage tot maximaal € 1.500,-, het Uitgebreid pakket tot € 3.500,- en het Compleet pakket zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis.
 • Rechtsbijstand: Met deze dekking krijg je hulp van een advocaat als je in het buitenland juridische problemen hebt. Als het probleem binnen Europa plaatsvindt, is er geen limiet aan de kosten die Allianz zal vergoeden. Als het probleem buiten Europa plaatsvindt, dan vergoeden ze tot € 50.000.
 • Ongevallendekking: Als je tijdens je reis een ongeluk krijgt waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, krijg je één keer een geldbedrag uitgekeerd.
 • Wintersport en bijzonder sporten: Als je op wintersport gaat of een andere bijzondere sport beoefent, ben je gedekt voor hulp en medische kosten als je een ongeluk krijgt tijdens het sporten. Het is wel belangrijk dat je de dekking voor Medische Kosten ook hebt afgesloten. Daarnaast is schade aan je eigen of gehuurde sportuitrusting ook verzekerd. Op deze lijst kun je zien welke (winter)sporten als bijzonder worden beschouwd: https://bit.ly/bijzsport.
 • Pech op reis: Als je pech of een ongeluk krijgt met je eigen vervoer, zorgt Allianz voor hulp. Als het nodig is, regelen en betalen zij voor vervangend vervoer. Ze zorgen ook voor het vervoer van je kapotte voertuig naar huis. Het is belangrijk om te weten dat schade aan of diefstal van je vervoermiddel niet verzekerd is. Deze dekking is alleen geldig in de landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van je voertuig staan.
 • Doorlopende annuleringsverzekering: Als je een reis moet annuleren, zal Allianz de kosten vergoeden die de reisorganisatie jou in rekening brengt. Als je een reis moet afbreken of als er een vertraging is van meer dan 8 uur op de heenreis, ontvang je ook een vergoeding. Zelf samengestelde reizen vallen ook onder de annuleringsdekking.
wat wel wat niet verzekerd doorlopende reisverzekering
Wat is wel en wat is niet verzekerd doorlopende reisverzekering van Allianz?

Wat is niet verzekerd op een doorlopende reisverzekering?

Er zijn situaties waarin je geen recht hebt op dekking met de doorlopende reisverzekering. Deze situaties staan vermeld als de belangrijkste uitsluitingen, maar er zijn ook andere situaties waarin je geen dekking hebt, zoals wanneer er sprake is van opzettelijk gedrag of gebruik van verdovende middelen. Je kunt een volledige lijst van alle uitsluitingen vinden in de voorwaarden van de verzekering.

Wat is niet verzekerd op een doorlopende reisverzekering:

 • Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen per land met behulp van kleuren. Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan ben je tijdens de reis alleen verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan de reden van dit negatief reisadvies.
 • Als je opzettelijk schade veroorzaakt of roekeloos gedrag vertoont, dan zal de verzekeraar de schade niet vergoeden.
 • Als je deelneemt aan bijzondere of gevaarlijke sporten en je hebt geen specifieke dekking voor deze sporten afgesloten, dan is de kans groot dat de verzekeraar de schade niet vergoedt.
 • Er is geen dekking als je reis te maken heeft met je beroep of werk, ook als stagiair.
 • Als je tijdens je reis verantwoordelijk bent voor schade aan mensen of eigendommen, dan wordt deze schade niet gedekt door je Allianz doorlopende reisverzekering. Alleen als je aansprakelijk bent voor schade aan je vakantieverblijf, bied Allianz dekking voor deze schade tot het bedrag dat in de voorwaarden van de verzekering wordt vermeld. Het is belangrijk om verantwoordelijk en voorzichtig te zijn tijdens je reis om te voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan.
 • Gebeurt er iets en heb je hulp nodig? Bel dan altijd eerst de alarmcentrale van Allianz. Als je dit niet doet, dan krijg je mogelijk niet alle kosten vergoed.
 • Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van sommige sporten (zoals gevechtssporten) ben je niet verzekerd.
 • Verzekeraars verwachten dat verzekerden zorgvuldig omgaan met hun spullen tijdens een reis en zich houden aan de geldende veiligheidsvoorschriften en regels. Als je je spullen bijvoorbeeld onbeheerd achterlaat in een auto of op het strand, kan dit als nalatigheid worden gezien en kan de verzekeraar de schade mogelijk niet vergoeden.
 • Om een schade te kunnen claimen, moet je de premie voor de doorlopende reisverzekering hebben betaald. Dit betekent dat je up-to-date moet zijn met je betalingen voordat je een claim kunt indienen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je op tijd betaalt om ervoor te zorgen dat je dekking hebt wanneer je deze nodig hebt.
 • Als er schade optreedt, is het belangrijk om zoveel mogelijk te doen om deze te voorkomen en te beperken. Als er een noodgeval is, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de alarmcentrale. Als er sprake is van verlies, diefstal of vermissing van bagage, moet je aangifte doen bij de politie. Bovendien moet je in staat zijn om de schade aan te tonen, bijvoorbeeld door middel van foto’s of bonnetjes. Het is belangrijk om de schade zo snel mogelijk bij Allianz te melden. In de voorwaarden van de verzekering staat aangegeven binnen welke termijn je de schade moet melden en wat de andere verplichtingen zijn in geval van schade.

Vragen?

Heb je vragen over het onderwerp: Wat is wel en wat is niet verzekerd op de doorlopende reisverzekering? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel tijdens kantooruren op werkdagen): telefoon 055 540 04 09. Wij zitten voor je klaar om je te helpen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.