Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz doorlopende reisverzekering voor studenten nu 20% korting extra voordelig!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Doorlopende reisverzekering met studentenkorting!

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Nu met een doorlopende korting van 10 tot 20%!

Doorlopende reisverzekering voor studenten
Doorlopende reisverzekering voor studenten

Een doorlopende reisverzekering voor studenten sluit je hier af met jaarlijks of maandelijks 20% korting op de premie en ook nog eens ‘Beste getest met 5 sterren’ volgens MoneyView.

Als student krijg je op deze site een extra korting van 10% op een doorlopende reisverzekering. Het enige wat je hoeft te doen is de verzekering zelf online regelen. Dit is zo gedaan in slechts drie eenvoudige stappen. Daarna krijg je meteen de verzekeringspapieren via de mail. Met onze korting ben je altijd verzekerd van de laagste prijs. En het mooiste is, je krijgt deze studentenkorting op je doorlopende reisverzekering elk jaar opnieuw, zolang de verzekering loopt. Zo blijf je genieten van de laagste premie.

Ben je jonger dan 27 jaar? Dan hebben we nog meer goed nieuws. Je krijgt bij ons een leeftijdskorting die kan variëren van 10% tot zelfs 20%, en dit komt bovenop de 10% online studentenkorting. Dus als student kun je wel heel voordelig uit zijn! En deze korting is niet eenmalig, maar blijft gelden!

Onze doorlopende reisverzekering is door MoneyView meerdere keren beoordeeld met een 5-sterren rating voor de beste kwaliteit. Dit is gedaan na het onderzoeken van 52 doorlopende reisverzekeringen op basis van hun flexibiliteit en voorwaarden.

Voor studenten die vaak op reis gaan of meer dan 18 dagen weg gaan, is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger. Dit komt sneller voor dan je denkt. Als je single bent, ben je met een Doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance al goedkoper uit als je 18 reisdagen per jaar maakt. Dit kan je jaarlijks tientallen euro’s besparen.

Al vanaf: €1,58 per maand (inclusief studenten- en jongerenkorting)!

Je hebt al een doorlopende reisverzekering voor studenten met Europadekking van Allianz Global Assistance vanaf: €1,58 per maand (inclusief studenten- en jongerenkorting)! Je kan deze verzekering uitbreiden met dekkingen die je zelf kan kiezen, bijvoorbeeld met een annuleringsdekking. Zo kan je gemakkelijk besparen op de premie, het studentenleven is al duur genoeg.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland. 

Beknopt dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz

DekkingenDetails dekkingen doorlopende reisverzekering
Soort verzekering:Doorlopende Reisverzekering van Allianz (eventueel met annuleringsdekking)
Wat is verzekerd:SOS-kosten: Je krijgt altijd hulp van de Allianz Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden Allianz vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
Medisch (optie):Je hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Allianz vergoedt ook het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
Bagage (optie):Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. De maximale vergoeding is afhankelijk van de gekozen variant.
Wintersport
en bijzondere
sporten (optie):
Je bent verzekerd voor hulpverlening of medische kosten als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening ervan. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.
Pech op
reis (optie):
Bij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Allianz regelt en vergoedt vervangend vervoer en zorgt voor vervoer van je defecte voertuig naar huis.
Ongevallen (optie):Bij een ongeval tijdens je reis waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, heb je recht op een eenmalige uitkering.
Doorlopende
annulerings
verzekering (optie):
Allianz vergoedt de kosten die de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering.
Annulerings-
dekking
zelf samen-
gestelde reis:
Bij uitval van een onderdeel van een zelf samengestelde reis vergoedt Allianz de extra kosten tot maximaal €500 p.p.
Rechts-
bijstand:
Je bent verzekerd van juridische hulp in het buitenland.
Dekkings-
gebied:
Keuze uit Europa of Wereld
Betaling:Je kunt je premie per maand of per jaar betalen. Betalen kan via automatische incasso of zelf overmaken.
Begindatum
en einddatum
dekking:
Je verzekering begint op de datum die op de polis staat. De dekking gaat in als jij of een andere verzekerde het huisadres verlaat voor een reis en eindigt bij terugkeer op het huisadres.
Dit overzicht geeft alleen een beknopte samenvatting van de doorlopende reisverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Belangrijkste voordelen doorlopende reisverzekering

 • Gunstige lage premie dankzij korting voor studenten, al vanaf €1,58 per maand.
 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken en keuze uit drie verschillende bagagedekkingen.
 • Leeftijdskorting tot 27 jaar.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering.

Studenten ontvangen doorlopend 10% extra korting op de premie

Op deze website krijg je als student 10% extra korting op de premie van een doorlopende reisverzekering. Je moet dan zelf online je reisverzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De studentenkorting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste premie.

Pak ook de 10% leeftijdskorting!

Ben je jonger dan 27 jaar? Dan krijg je bij ons een leeftijdskorting die kan oplopen van 10 tot 10%. Plus de 10% extra online studentenkorting. Jouw totale korting kan oplopen tot 20%! Zo maken we het voor studenten wel heel voordelig! Het goede nieuws is dat deze korting niet eenmalig is maar doorlopend!

Doorlopende reisverzekering: beste koop volgens Consumentenbond

De doorlopende reisverzekering (budgetvariant) is door de Consumentenbond al twee keer uitgeroepen tot beste koop en de premium variant heeft meerdere keren een 5-star rating gekregen van MoneyView voor de beste kwaliteit. Hierbij zijn 52 doorlopende reisverzekeringen onderzocht op flexibiliteit en voorwaarden.

Doorlopend vaak voordeliger

Een doorlopende reisverzekering voor studenten is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 18 reisdagen per jaar voordeliger uit met een Doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Dit scheelt al gauw tientallen euro´s per jaar.

Doorlopende reisverzekering 3 varianten

Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent drie varianten: Budget, Uitgebreid en Compleet:

 • Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
 • Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS-Autohulp.
 • Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS-Autohulp.
DekkingBudgetUitgebreidCompleet
SOS-hulp
verlening
Bagage
€1.500
dekking

€3.500
dekking

€5.000
dekking
Medische
kosten
X
OngevallenXOptie
Rechts
bijstand
Winter
sport/
Risico
sport
XOptieOptie
SOS-
autohulp
XOptieOptie
Uit te
breiden
NeeJaJa
Lees altijd de verzekeringsvoorwaarden voor verzekerde bedragen eventuele uitsluitingen.

Premie doorlopende reisverzekering

De premie voor een doorlopende reisverzekering met studentenkorting is bijzonder gunstig. Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,58€1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€3,30€3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,41
€0,48
€1,83
€3,43
€0,45
€0,52
€2,03
€3,43
Compleet€4,47
€4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,48
€1,83
€3,43
€0,52
€2,03
€3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekkingen die je zelf kunt kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage (Budget, Uitgebreid of Compleet) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij Werelddekking: De gehele wereld
 • Wintersport en bijzondere sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • SOS autohulp – Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
 • Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering – De Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Met de Dubbel-Zeker variant wordt bij eerdere terugkeer naar huis de volledige verzekerde reissom vergoed. Verder geldt dezelfde dekking als bij de standaard Doorlopende Annuleringsverzekering.
 • Samengestelde Reis – Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb  je daarvoor dekking met deze aanvulling op jouw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsdekking vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. De annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (1e,2e en 3e graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vragen?

Heb je vragen over een doorlopende reisverzekering voor studenten? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.