Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Ja, maar wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende? Dat hangt vooral af van je gezinssamenstelling en je reisfrequentie. Op de premie van een doorlopende reisverzekering kan je hier zelfs nog meer besparen omdat wij ook nog eens tot 20% korting geven. Zo heb je hier al een doorlopende reisverzekering met Europadekking voor slechts € 1,58 per maand!

Is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

De keuze voor een doorlopende reisverzekering heeft niet alleen met het premievoordeel te maken. De doorlopende reisverzekering biedt vooral gemak. Zo ben je het hele jaar door verzekerd, ook als je in Nederland op vakantie gaat (er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting). Een weekendje in de Ardennen, een paar dagen naar Winterberg, je hoeft niet steeds een eenmalige reisverzekering af te sluiten en je bespaart ook nog eens op de poliskosten. Is een doorlopende reisverzekering dus voordeliger dan kortlopende? Jazeker!

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Of een doorlopende reisverzekering ook voor jou voordeliger is, hangt af van je gezinssamenstelling en het aantal vakanties per jaar. Voor een alleenstaande is een doorlopende reisverzekering al voordeliger bij ten minste twee vakanties per jaar. Bij een gezin met kinderen is men al na twee vakantieweken per jaar voordeliger uit dan bij een kortlopende reisverzekering. Bij een stelletje ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken. Maar als je vaker korte vakanties boekt dan is het niet alleen voordeliger maar ook gemakkelijk om voor de doorlopende te kiezen.

De doorlopende reisverzekering van Allianz die wij hier aanbieden is al snel voordeliger omdat wij ook nog eens tot 20% korting geven op de premie. De korting bestaat uit twee onderdelen:

  1. 10% doorlopende internetkorting voor iedereen (mits je de doorlopende reisverzekering op deze website afsluit);
  2. tot 10% jongerenkorting voor iedereen tot 27 jaar.
Is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?
Is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

10% extra online korting

Op deze website ontvang je 10% extra korting op de premie van een Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering. Je moet dan zelf online je reisverzekering afsluiten. Dat gaat heel eenvoudig in slechts drie stappen. Je ontvangt daarna direct de polis per e-mail. Dankzij onze korting heb je altijd de laagste prijs. De korting op je doorlopende reisverzekering ontvang je ieder jaar weer zolang de polis loopt. Zo blijf je profiteren van de laagste en meest voordelige premie.

Met 10% jongerenkorting is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting. De doorlopende reisverzekering is dus extra voordelig voor jongeren.

Welke voordelen heeft een doorlopende reisverzekering nog meer?

Naast een premievoordeel is gemak een andere belangrijke reden om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Omdat je doorlopend verzekerd bent kan je nooit vergeten een reisverzekering af te sluiten. Het is ook mogelijk bij Allianz Global Assistance om een doorlopende annuleringsdekking mee te verzekeren en dat is zeker veel goedkoper dan een kortlopende annuleringsverzekering.

Heb je nog geen voordelige doorlopende reisverzekering? Je kan hem hieronder afsluiten.

Zijn er ook nadelen?

Een doorlopende reisverzekering kent een maximum aantal vakantiedagen per jaar. Ga je langdurig op reis? Controleer je polisvoorwaarden en kijk naar het maximale aantal dagen dat je gedekt bent. Bij Allianz Global Assistance is dat standaard 60 dagen. Dit kan je eventueel uitbreiden naar 180 dagen. Overschrijd je de maximum toegestane reisduur, dan heb je tijdens je vakantie geen dekking.

Daarnaast moet je niet vergeten om je doorlopende reisverzekering zeker 1x per jaar te controleren, ook voor je op vakantie gaat. Stel je hebt Europadekking en je gaat naar Indonesie, dan ben je met alleen Europadekking niet verzekerd.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering (Uitgebreid)

Doorlopende reisverzekering Allianz

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz (Uitgebreid)*
SOS HULPVERLENING
Opsporing en reddingsactiesKostprijs
Repatriëring Kostprijs
Extra reiskosten bij ziekte, ongeval, overlijdenKostprijs
Extra verblijfskosten bij ziekte, ongeval, overlijden€ 100,- per dag (max. 5 dagen)
Extra reiskosten bij overlijden/levensgevaar
familie
Kostprijs
Telecommunicatiekosten alarmcentrale Kostprijs
Telecommunicatiekosten overig€ 150,-
BAGAGE
Max. totaal verzekerd bedrag€ 3.500,-
Max. digitale/elektrische apparatuur € 1.750.-
Max. overige bagage€ 500,-
Max. tijdens reis aangeschafte goederen,
per item
€ 350,-
Schade aan logies/verblijf€ 500,-
Eigen risico bagage€ 50,-
MEDISCHE KOSTEN
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Tandheelkundige kosten buitenland€ 750,-
Dokters- en ziekenhuiskosten NederlandMax. € 1.000,-
Telefonische advies van Nederlandse ReisartsGratis
RECHTSBIJSTAND
Binnen EuropaKostprijs
Buiten EuropaMax. € 50.000,- met een maximum van € 5.000,- voor contractuele verschillen.
*Alle bedragen in deze dekking zijn per persoon, per reis.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verzekeraar bepaalt of je voor vergoeding in aanmerking komt. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Vragen over de doorlopende reisverzekering?

Heb je vragen over de voordelige doorlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons, telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.