Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Groepsreis annuleringsverzekering nu 10% korting! | Allianz

Groepsreis annuleringsverzekering nu 10% korting!
Groepsreis annuleringsverzekering nu 10% korting!

Op reis met een groep, zoals familie of vrienden? Denk dan aan een groepsreis annuleringsverzekering. Mocht er iemand uit de groep ernstig ziek worden of te komen overlijden dan mag de hele groep annuleren en heb je geen bijkomende vervelende financiële gevolgen.

Wanneer je een groepsaccommodatie boekt voor een weekend of een week of met de familie op vakantie gaat dan bedragen de boekingskosten niet zelden vele duizenden euro’s. Een bedrag wat zo maar kwijt bent als je moet annuleren omdat er iets vervelends gebeurt met iemand uit de groep. Of wat als bij een families, opa plotseling in het ziekenhuis beland? Dan wil je de vakantie afblazen en eventueel later alsnog gaan. Maar mocht je geen groepreis annuleringsverzekering hebben dan ben je de betaalde reissom kwijt. En dat is een flinke financiële tegenvaller.

Als je met een vereniging, club, vriendengroep of familie een weekendje weg of op vakantie gaat, kan een groepsannuleringsverzekering jou dus veel financiële ellende besparen. Een groepsannuleringsverzekering is een kortlopende annuleringsverzekering voor groepsreizen van reisgezelschappen. De samenstelling van het reisgezelschap maakt niet uit, dat mogen collega’s, vrienden, familie, buren, een vereniging of andere groepen zijn. Het soort groepsreis maakt ook niet uit.

De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat iedereen die deel uitmaakt van de groep mag annuleren. De betaalde reissom is verzekerd en wordt uitgekeerd als er door omstandigheden iemand uit de groep niet mee kan en dat onder de dekking valt.

Ook dekking in geval van Corona besmetting

Als je met een groep of familie een groepsreis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De groep* mag annuleren als één van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve PCR testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

10% korting op de groepsreis annuleringsverzekering

Je wil goed verzekerd zijn maar natuurlijk niet teveel betalen. Je ontvangt uitsluitend bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van een groepsreis annuleringsverzekering. Dat is mooi meegenomen! Wil je weten hoeveel premie dat scheelt? Vraag een offerte aan. Wij vermelden de korting apart zodat je eenvoudig kan zien hoeveel je bespaart.

Groepsreizen en reisgezelschappen

Als je met een groep op reis gaat adviseren wij een groepsannuleringsverzekering af te sluiten. In dat geval sluiten de leden van de groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

  1. De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een reisgezelschap tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
  2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
  3. De kortlopende annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Vraag een offerte met 10% korting aan!

De laatste twee groepsreis annuleringsverzekeringen zijn maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Wil je een vrijblijvende premieopgave met 10% korting? Dat kan natuurlijk!

Groepreis en een kortlopende annuleringsverzekering

De meest uitgebreide dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde reisgenoot.
  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
  • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
  • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
  • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
  • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
  • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Bovenstaande opsomming is slechts een beknopt overzicht, bekijk voor alle vergoedingen in de voorwaarden.

Groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen en groepen

Bestaat jouw reisgezelschap niet uit maximaal 4 gezinnen + 3 reisgenoten of is deze groter dan 7 personen (plus eventueel 2 reisgenoten), dan kan je de annuleringsverzekering speciaal voor groepen afsluiten. De dekking hiervan is beperkt tot overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers aan de groepsreis binnen 4 weken voor vertrek.

Groepsreisverzekering ook mogelijk

Naast de groepsannuleringsverzekering, biedt Allianz Global Assistance ook een uitstekende groepsreisverzekering aan. Deze groepsreisverzekering is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen, denk daarbij aan verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Je hebt al een groepsreisverzekering vanaf € 0,23 per persoon per dag. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Meest gestelde vragen en antwoorden over groepsreis annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden over een groepsreis annuleringsverzekering.

Wat is een groepsreis annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering voor een groepreis is raadzaam als je met een groep op reis gaat en je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepsreizen zijn er zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor een groepsreis?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsreis annuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor een groepsreis worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over groepsreis annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon: 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.