Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verzekering voor toeristenvisum Nederland

Verzekering voor toeristenvisum Nederland

Heb je een verzekering voor een toeristenvisum nodig? Bijvoorbeeld voor een vriend, familie of een partner die naar Nederland komt? Die kan je hier snel en eenvoudig afsluiten. Je hebt al een uitgebreide verzekering voor buitenlandse toeristen vanaf € 2,- per dag. De buitenlandse toerist is dan onder andere verzekerd voor medische kosten, ziekenhuisopname, huisarts, tandartskosten bij een ongeval en hulpverlening.

Wanneer een toerist naar Nederland wil komen moet hij of zij, afhankelijk van de nationaliteit, een visum voor toeristisch bezoek aanvragen. Een dergelijk visum wordt meestal een Schengenvisum genoemd omdat je een visum krijgt die toegang geeft tot alle 26 landen van het Schengengebied. Om een dergelijk visum te kunnen aanvragen is een medische verzekering verplicht.

Die kan je hier afsluiten en deze verzekering heeft als naam: de Travel Risk Insurance. Dit is een zeer uitgebreide internationale medische reisverzekering voor toeristen uit het buitenland die Nederland willen bezoeken en wordt ook geaccepteerd op de Nederlandse ambassades voor de aanvraag van een toeristenvisum (Schengenvisum).

Verzekering toeristenvisum Nederland

De Travel Risk Insurance voor buitenlandse toeristen is erg uitgebreide verzekering. Zo is de internationale toerist niet alleen verzekerd voor medische kosten, maar ook voor repatriëring (terugbrengen naar het thuisland) en tevens is men verzekerd voor:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, ambulance, medicijnen, specialist en artsen).
 • Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde.
 • Overlijden van verzekerde en ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde.
 • Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot.
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument).
 • Vervangende kleding en/of toiletartikelen.
 • Schade aan logiesverblijven.
 • Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie.
 • Gedwongen oponthoud.
 • Wintersport en bijzondere sporten (optioneel).
 • Annuleringsverzekering (de annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt, optioneel).

Ook geschikt voor het aanvragen van een Schengenvisum

Heb je familie, vrienden of een partner in het buitenland en is die persoon visumplichtig voor Nederland? Sluit dan hier de Travel Risk Insurance af. Deze verzekering voldoet ruimschoots aan alle eisen voor een verzekering voor een toeristenvisum. De eisen waar de verzekering aan moet voldoen zijn:

 • De geldigheid van de verzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance wordt wereldwijd door alle ambassades geaccepteerd voor de aanvraag van een toeristisch visum voort Nederland. Jij mag deze verzekering afsluiten voor je buitenlandse gast en de polis naar de visumaanvrager e-mailen zodat hij of zij deze kan meenemen naar de Nederlandse ambassade voor het aanvragen van een toeristenvisum.

Premie-overzicht verzekering

Hieronder staan de premies voor de verzekering voor een toeristenvisum voor Nederland:

 • Verzekerde komt uit Europa: € 2,- per persoon per dag.
 • Verzekerde komt van buiten Europa: € 3,- per persoon per dag.
 • Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten: € 1,15  per persoon per dag.
 • Annuleringsverzekering: 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt.
 • Minimum premie: € 11,50
 • Kosten per verzekeringsbewijs: € 4,50

Verzekering afsluiten

Wil je een toeristenverzekering voor Nederland afsluiten? Dat kan hieronder:

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over de verzekering voor toeristenvisum Nederland of heb je vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 een e-mail sturen kan ook: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.