Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op wintersport? Zorg voor de juiste reis- en annuleringsverzekering!

Op wintersport? Zorg voor de juiste reis- en annuleringsverzekering!
Op wintersport? Zorg voor de juiste reis- en annuleringsverzekering!

De komende maanden zoeken weer veel Nederlanders de sneeuw op. Denk er wel aan dat een wintersportvakantie meer risico’s met zich meebrengt dan een vakantie aan zee. Die extra risico’s worden niet altijd vergoed door je zorgverzekering.

Natuurlijk neem je bij een wintersportactiviteit ook extra bagage mee zoals je wintersportuitrusting. Een reden temeer om je goed te verzekeren bij Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

Wintersportdekking

Wintersport wordt gezien als een bijzondere sport. Daarom moet je altijd de dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’ afsluiten. Zonder deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport niet gedekt. De dekking vergoedt onder andere de ongebruikte huurkosten van de skipas, de skispullen en de skilessen mocht je door een ongeval of bijvoorbeeld een ziekenhuisopname niet meer kunnen skiën.

Ongevallen bijzondere sporten

Als je kiest voor extreme wintersporten, zoals heliskiën of ijsklimmen, dan kan je ervoor kiezen om naast de dekking ‘Ongevallen’, ook de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ af te sluiten. Mocht je door een ongeval blijvend invalide raken of overlijden, dan wordt éénmalig een bedrag uitgekeerd. Je kan deze dekking alleen afsluiten bij de doorlopende reisverzekering.

Dekking medische kosten belangrijk bij wintersport

Sommige wintersporters gaan er vanuit dat hun zorgverzekering alle zorgkosten in het buitenland vergoedt als er iets vervelends gebeurt. Dat is niet zo. Een reddingsactie van de piste of een gipsvlucht naar Nederland wordt niet altijd vergoed door je zorgverzekering.

Krijg je een ongeval of raak je gewond dan kom je vaak in een privé-kliniek terecht, vooral in Oostenrijk of Zwitserland. Deze zorg is vaak veel duurder dan in Nederland. De basisverzekering vergoedt alleen de kosten in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Wij adviseren om bij wintersport altijd te kiezen voor de dekking ‘Medische kosten’. Daarmee worden altijd alle noodzakelijk medische kosten voor 100% vergoed. Zelfs je verplicht eigen risico van je zorgverzekering hoef je dan niet te betalen.

Met de auto naar de wintersport

Ga je met de auto naar je wintersportbestemming, dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat als je pech met de auto krijgt. Je kan daarvoor een Pechhulp Verzekering (met Europadekking) nemen. Je kan ook de dekking SOS Autohulp aan je reisverzekering toevoegen.

Off piste ook verzekerd

Bij Allianz Global Assistance is off piste skiën of snowboarden ook verzekerd met de dekking bijzondere sporten. Voorwaarde is wel dat je het gevaar niet bewust opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Je bent niet verzekerd als je, ondanks een lawinewaarschuwing, toch besluit om toch buiten de pistes te gaan. Daarnaast ben je niet verzekerd als je de piste afgaat, terwijl de lokale autoriteiten aangeven dat dit niet veilig is. Ga daarom niet off piste in een onbekend gebied, doe dit altijd onder begeleiding van een (gediplomeerde) gids.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering met wintersportdekking? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 ( 09.00 uur tot 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.