Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

10-20% korting: Reisverzekering werelddekking medische kosten

Reisverzekering werelddekking medische kosten
Reisverzekering werelddekking medische kosten

Reis je naar een bestemming buiten Europa dan is een goede reisverzekering met wereldwijde dekking voor medische kosten belangrijk.

Je kan hier snel en voordelig een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten met medische kosten en werelddekking. De polis ontvang je direct per email. De premie voor de reisverzekering inclusief werelddekking en medische kosten is gunstig dankzij onze extra 10-20% online korting.

Je bent dan in de gehele wereld verzekerd voor kosten zoals artsen, medicijnen, onderzoek, ambulance en ziekenhuis. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en heeft diverse prijzen gewonnen waaronder die van ‘Beste Reisverzekeraar’.

De reisverzekering van Allianz Global Assistance bestaat uit een basisdekking, dat zijn de zogenaamde SOS-kosten zoals hulpverlening, repatriëring en extra verblijfskosten. Je kunt deze reisverzekering op maat samenstellen door de basisdekking aan te vullen met dekkingen die je zelf belangrijk vindt, zoals een werelddekking en medische kosten.

Korting op je reisverzekering

Dankzij onze extra premiekorting van 10-20%, ben goed en voordelig verzekerd tijdens jouw reis. Waar ook ter wereld en tegen vrijwel alle denkbare medische kosten. Moet je gerepatrieerd worden naar Nederland? Dat is ook verzekerd.

Premie reisverzekering

Wil je geen gezeur in het buitenland of een financiële tegenslag na je vakantie. Sluit dan altijd een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. De extra premie hiervoor is relatief laag. Waarom dan risico lopen?

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering kan je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail:

Of als je vaker op vakantie gaat

Allianz Global Assistance reisverzekeringen

Je kunt bij ons online de volgende reisverzekeringen afsluiten:

Wat kan ik verzekeren op een reisverzekering?

Om de juiste keuze reisverzekering samen te stellen, is het belangrijk dat je bedenkt wat je precies gaat doen tijdens je vakantie. Ga je aan bijzondere sporten doen? Dan is een sportdekking erg belangrijk. Maar bedenk ook welke andere verzekeringen je al hebt, dit voorkomt overlappingen.

Om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent of je premie moet betalen voor iets wat je niet gebruikt is een reisverzekering opgebouwd uit afzonderlijk te kiezen dekkingen. Door te bepalen wat je nodig hebt en alleen dat te verzekeren, betaal je niet teveel premie. Je hebt bij een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit:

  • Werelddekking: Ga je naar landen buiten Europa dan is deze dekking belangrijk. Let op: reisverzekeraars beschouwen de landen rondom de Middellandse zee ook als Europa.
  • Reisongevallen: Geeft een financiële uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de vakantie.
  • Medische kosten: Deze dekking zorgt ervoor dat je nooit met medische kosten geconfronteerd wordt.
  • Geld en reischeques: Neem je contant geld of reischeques mee? Dan is deze dekking nuttig.
  • Automobilistenhulpverzekering: Dit onderdeel biedt dekking voor de kosten onderweg – en eventueel de terugkeer naar Nederland – na een ongeval of pech onderweg.
  • Bijzondere (winter)sporten: Een reisverzekering is ook geldig tijdens het uitoefenen van een sport (geen wedstrijdverband), tenzij het een gevaarlijke sport is. Deze moet je apart verzekeren.
  • Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering biedt o.a. een uitkering als de reis door ernstige ziekte of overlijden van naasten niet kan doorgaan.

Medische kosten altijd meeverzekeren

Wij adviseren jou om altijd medische kosten mee te verzekeren op een reisverzekering. Er zijn veel landen in de wereld waar medische kosten veel hoger zijn dan in Nederland. Het verschil moet je soms zelf bijbetalen indien je alleen een basiszorgverzekering hebt. Dat bedrag kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Zo is een ziekenhuisopname in Canada, Australië en Amerika al veel duurder dan in Nederland.

In de Verenigde Staten bijvoorbeeld kunnen de kosten oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost ongeveer € 1.400, terwijl dit in Nederland slechts € 25 kost. In de populaire vakantiebestemming de Dominicaanse Republiek betaal je voor een gebroken arm € 9.200 voor de behandeling, € 8.600 voor de ziekenhuiskosten en voor de arts bijna € 600 (totaal € 18.400). Een enorm hoog totaalbedrag als je dit vergelijkt met het Nederlandse tarief van totaal ongeveer € 3.900*.

Een reisverzekering met dekking voor medische kosten is in dit soort situaties zeker van belang, omdat het verschil anders voor rekening komt van de reiziger.

Allianz Global Assistance vergoedt ook volledig het eigen risico van jouw zorgverzekering. Zowel het verplichte als een eventueel vrijwillig eigen risico. Nog een reden om medische kosten altijd mee te verzekeren.

Reisverzekering vergoedt werkelijke kosten

Mocht je in het buitenland duurder uit zijn voor een medische behandeling dan in Nederland, dan kan je zorgverzekeraar weigeren het complete bedrag te vergoeden. In dat geval betaalt de reisverzekeraar de kosten. Een reisverzekering bevat de dekking voor de werkelijk gemaakte medische kosten. Bij het afsluiten van je reisverzekering moet je dan wel deze rubriek meeverzekeren.
Het is raadzaam om van tevoren je reisverzekeraar te informeren over een medische ingreep. Allianz Global Assistance heeft hiervoor een noodnummer.

Je belt dan met de alarmcentrale en bespreekt de situatie. De alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar. Het voordeel hiervan is dat je altijd in je eigen taal kunt uitleggen wat er precies aan de hand is. Er zijn op de alarmcentrale artsen en medisch geschoold personeel werkzaam die je een goed advies kunnen geven. Een telefoontje kan zo veel ongemak voorkomen. Belangrijk: bewaar altijd al je rekeningen, voorschriften en kwitanties. Bij terugkomst in Nederland dien je deze te overleggen aan Allianz Global Assistance of je zorgverzekeraar.

Waarom Allianz Global Assistance?

Een reisverzekering afsluiten van Allianz Global Assistance is een goede keuze, want:

√ Allianz Global is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
√ Allianz Global Assistance heeft een wereldwijd netwerk van hulpverleners en eigen alarmcentrales.
√ Je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan ook door de eigen reisarts van Allianz Global Assistance .
√ Allianz Global Assistance heeft een gratis handige App voor smartphones.
√  Allianz Global Assistance geeft jongerenkorting op de doorlopende reisverzekeringen.
√ De Consumentenbond heeft de doorlopende reisverzekering uitgeroepen tot ‘Beste Keuze’.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen met dekking voor medische kosten? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of e-mailen: [email protected]

*De Nederlandse tarieven zoals hierboven aangegeven zijn een DBC (een Diagnose Behandel Combinatie) en staan voor wat deze behandelingen in Nederland zouden kosten. Zorgverzekeraars en alarmcentrales gebruiken dit tarief om te bepalen hoeveel ze moeten vergoeden.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.