Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering wereldwijd van Allianz nu 10% extra premiekorting!

Allianz

Allianz
Reisverzekering wereldwijd

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €2,07 per dag!

Zoek jij een reisverzekering wereldwijd? Een voordelige reisverzekering met wereldwijde dekking? Met de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je voor € 2,07 per dag in de hele wereld verzekerd.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor jouw reisverzekering met dekking voor de gehele wereld!

Reisverzekering wereldwijd

Een wereldwijde reisverzekering zorgt er voor dat je reisverzekering geldig is in de gehele wereld. De meeste reisverzekeringen hebben standaard een Europadekking. Wanneer jij ook verre vakanties boekt, bijvoorbeeld naar Thailand, Amerika of Indonesië. Dan moet je kiezen voor reisverzekering met wereldwijde dekking.

Dekkingsoverzicht kortlopende reisverzekering wereld

OnderwerpBeschrijving dekking kortlopende reisverzekering wereld
Soort verzekeringDeze verzekering van Allianz zorgt ervoor dat je wereldwijd hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Je sluit deze verzekering af voor een bepaalde periode.
Wat is er verzekerd?SOS-kosten: Je krijgt altijd, waar ook ter wereld, hulp van de Allianz Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
Keuze: medischJe hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoedt Allianz het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
BagageJe bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. Er gelden maximale vergoedingen. Voor de vergoeding maakt Allianz gebruik van een afschrijvingstabel.
Keuze: bijzondere sportenGa je op wintersport of beoefen je een bijzondere sport? En heb je medische kosten en bagage meeverzekerd? Dan vergoedt Allianz medische kosten bij een ongeluk. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.
Keuze: pech op reisBij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Als het nodig is, regelen en vergoeden ze vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd.
Keuze: ongevallenKrijg je tijdens je reis een ongeval waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.
Keuze: kortlopende annuleringsverzekeringAllianz vergoedt de kosten die de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken of bij een vertraging van het openbaar vervoer op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.
VerzekeringsgebiedenJe kunt kiezen uit vier verzekeringsgebieden: 1. Europa, 2. Wereld excl. VS en Canada en 3. Wereld incl. VS en Canada, 4. Nederland. Tot Europa rekent Allianz ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
BetalingJe betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL of machtiging.
DekkingsperiodeDe dekking begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis zoals vermeld op het polisblad. Loop je vertraging op met het openbaar vervoer of beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.
Deze tabel geeft alleen een beknopte samenvatting van de reisverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Verschil Europadekking en werelddekking

Je kunt de kortlopende reisverzekering afsluiten voor reizen binnen Europa. Verder kan je kiezen uit werelddekking exclusief Canada en de Verenigde Staten of wereld inclusief Canada en de Verenigde Staten. Welk gebied voor jou van toepassing is, hangt niet alleen af van je eindbestemming, maar ook hoe je daar komt. Als je bijvoorbeeld andere landen bezoekt voordat je op je eindbestemming aankomt, dan is het belangrijk dat je ook voor deze landen de juiste dekking hebt.

Wat kost een reisverzekering wereldwijd?

Je kunt eenvoudig zelf de premie berekenen en je Allianz reisverzekering met werelddekking afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Je hebt al een reisverzekering vanaf slechts € 2,07 per dag (SOS Hulpverlening en reisbagage). Je kunt de reisverzekering uitbreiden met de rubrieken die jij belangrijk vindt.

Reisverzekering wereldwijd
Reisverzekering wereldwijd

Nu 10% korting op een reisverzekering met werelddekking

Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% korting op de premie van een Allianz Global Assistance reisverzekering voor de gehele wereld. Dat is mooi meegenomen!

Hoe sluit ik een kortlopende reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering wereldwijd afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Premie kortlopende reisverzekering wereldwijd

De premie voor de kortlopende reisverzekering wereldwijd van Allianz Global Assistance, is erg gunstig. Daarnaast kan je zelf kiezen waarvoor je verzekerd wilt zijn. In de onderstaande tabel staan de premies:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,26
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,23
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Automobilistenhulpverlening€12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,07
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,66
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Kortlopende reisverzekering ook geldig buiten Europa

Ga je slechts af en toe op vakantie, of maak je een korte reis? Dan is de Kortlopende Reisverzekering met werelddekking van Allianz Global Assistance, een prima keuze. Allianz Global Assistance heeft de kennis en ervaring om jou waar ook ter wereld te helpen bij problemen. Wanneer je vaker op vakantie gaat, kun je het beste een Doorlopende Reisverzekering met werelddekking afsluiten.

Liever een doorlopende reisverzekering met werelddekking?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. In 2011 en 2012 uitgekozen als Beste koop door de consumentenbond. Het omslagpunt van een Kortlopende Reisverzekering naar een Doorlopende Reisverzekering ligt al bij 14 dagen per jaar voor gezinnen met kinderen. Kijk hier: Doorlopende Reisverzekering Wereld

Allianz Global Assistance, de beste keuze

Een reisverzekering met werelddekking sluit je natuurlijk af bij Allianz Global Assistance. Jouw voordeel:

 • Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • Reisverzekering wereldwijd met een gunstige premie en binnen een paar minuten afgesloten.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Basisdekking reisverzekering wereldwijd

De basispremie voor een reisverzekering wereldwijd bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage – verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening – geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.
 • Reisongevallen – Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval tijdens je reis of vakantie. Je bent dan wereldwijd verzekerd voor:
  • Overlijden: € 25.000,-
  • Blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Ga je een bijzondere sport uitvoeren? Dan adviseren wij om naast ‘Ongevallen’ ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ te kiezen (deze verschijnt na de keuze voor ‘Wintersport en bijzondere sporten’).

 • Medische kosten wereldwijd – Dokters en ziekenhuiskosten: Kostende prijs. Eigen risico per persoon: Geen. Nabehandelingskosten in NL: € 1.000,-

Wij adviseren je om altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden soms niet de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel wereldwijd verzekerd.

 • Geld en reischeques – Het verzekerd bedrag per verzekeringsbewijs is € 750,-
 • Automobilistenhulpverzekering – De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.
 • Bijzondere (winter)sporten – Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn met deze dekking verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Betaalwijze reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering wereldwijd, heb je de keuze uit verschillende betaalmethodes, namelijk:

 • Automatische incasso
 • iDEAL

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering wereldwijd? Neem dan contact met ons op: Stuur een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl: telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.