Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Autovakantie? Lees tips van Allianz Global Assistance

Autovakantie
Autovakantie

Ga jij deze zomer op autovakantie? Allianz Global Assistance helpt reizigers graag veilig op weg met een aantal praktische tips.

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen door o.a. de kans op diefstal van bagage of caravan te verkleinen of om ernstig letsel bij een aanrijding te voorkomen.

Tips: Voorkom diefstal van bagage

 • Leg bagage niet al een dag van tevoren in de auto. Vooral omdat diefstal van bagage niet onder een reisverzekering valt als je nog thuis bent. Pak dus pas in op de dag van vertrek.
 • Zorg er tijdens de reis altijd voor dat je zicht hebt op de volgepakte auto, bijvoorbeeld als je gaat tanken.
 • Kun je niet bij de auto blijven, parkeer de auto dan altijd op een veilige plek. Bijvoorbeeld in een garage of op een goed verlichte plek.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter, zoals een smartphone, laptop of fototoestel. Kun je deze spullen echt niet meenemen? Leg ze dan zeker niet in het zicht.
 • Doe de auto altijd op slot, doe de ramen en het open dak dicht en sluit de kofferbak af.

Tips: Voorkom diefstal van een caravan

 • Parkeer de caravan zo dat het voor criminelen onmogelijk is om een andere auto ervoor te plaatsen en ermee weg te rijden zonder auto’s te verplaatsen.
 • Stal de caravan op een goed afgesloten terrein.
 • Draai de steunen van de caravan uit.
 • Breng wielklemmen aan.
 • Verwijder een van de wielen en ondersteun de caravan met een krik.
 • Maak gebruik van een koppelingsslot. Hierdoor voorkom je dat een potentiële dief de caravan aankoppelt of de disselkop verwijdert en weg kan rijden met de caravan.
 • Parkeer je de caravan op een openbare weg? Breng dan naast het koppelingsslot nog een tweede slot aan, zoals een kettingslot. Zo kan de caravan niet worden verplaatst.

Tips: Goed zitten in de auto

Een goede zithouding maakt een lange autoreis niet alleen comfortabeler. Je voorkomt er ook ernstig letsel mee bij een ongeluk. Zo neem je de juiste zithouding aan:

 • Trap de koppeling in en kijk dan naar de onderkant van de bovenbenen. De bovenbenen mogen de stoelzitting niet indrukken.
 • Stel de rugleuning zo af dat je de onderkant van de polsen op de bovenkant van het stuur kunt leggen. Daarbij mogen de schouders niet loskomen van de rugleuning. Je zit dan met licht gebogen gewrichten achter het stuur.
 • Plaats handen op de stand kwart voor drie op het stuur. Laat de duim altijd op het stuur rusten. Dit voorkomt letsel als het stuur uit handen wordt geslagen of als de airbag uitklapt.
 • Zorg ervoor dat de gordel in zo recht mogelijke lijn over de schouder loopt.
 • Stel de hoofdsteun goed af. Een verkeerd afgestelde hoofdsteun vergroot de kans op een whiplash.

Bekijk het filmpje van Prodrive Learning voor nog meer uitleg over de juiste zithouding: Juiste zithouding auto

Sluit een reisverzekering af met hulp bij autopech

Autopech tijdens je vakantie? Dat is geen pretje, kies daarom voor de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met pechhulp (automobilistenhulp). Voorkom dat jouw vakantie in het water valt door autopech of het uitvallen van de bestuurder. Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra online korting) ben je in heel Europa verzekerd tegen autopech!

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken. De Automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering is geldig in heel Europa. Ook in Nederland maar uitsluitend als de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Automobilistenhulp: wat is gedekt?

Met Automobilistenhulp zorg je er voor dat je mobiel blijft tijdens jouw vakantie. Gebeurt er iets op weg naar jouw vakantiebestemming, tijdens je vakantie of op weg terug dan ontvang je direct hulp van Allianz Global Assistance. Je bent onder meer verzekerd voor:

 • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
 • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

Kortlopende reisverzekering + Automobilistenhulp afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Het hele jaar verzekerd tegen autopech v.a. slechts € 2,63 p/m!

Wil je niet alleen tijdens je vakantie maar het gehele jaar door voordelig tegen autopech verzekerd zijn? Kies dan voor de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance! Je kunt dan rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech in geheel Europa. Ook voor auto’s ouder dan 12 jaar! Een uitgebreide Pechhulp Verzekering, nu v.a. slechts: € 2,63 p/m! Lees hier meer informatie: Auto Pechhulp vakantie

Check je auto voor je op vakantie gaat

Om autopech tijdens je vakantie te voorkomen moet je zorgen dat je auto in topconditie is. Laat je auto controleren door je garage en vertel dat je op vakantie gaat. Dan kan de garagehouder hier rekening mee houden. Ben je net naar de garage geweest? Check dan toch nog voordat je op stap gaat de volgende zaken:

 • Vloeistoffen (oliepeil, koelvloeistof enz.).
 • Bandenspanning (ook reservewiel!).

Meest voorkomende autopech in het buitenland

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. De alarmcentrales krijgen vooral tijdens de zomervakantie veel hulpaanvragen. De top vijf van meest voorkomende autopech is:

 1. Een oververhitte motor.
 2. Een lekke band of een klapband.
 3. Defecte remmen (bijvoorbeeld door te laag remvloeistofniveau).
 4. Elektrische storingen (bijvoorbeeld door intensiever gebruik van de airco).
 5. Overige motorproblemen.

Wat te doen bij autopech in het buitenland?

Pech tijdens je vakantie in het buitenland kan gevaarlijk situaties opleveren zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers. Het is goed bij autopech een aantal regels in acht te nemen:

 • Ga altijd op een veilige plek staan (zo ver mogelijk van de rijstroken).
 • Draai de voorwielen van de geparkeerde auto in de richting van de weg af.
 • Zorg dat je de overige weggebruikers voldoende duidelijk maakt dat je met pech stilstaat.
 • Plaats je gevarendriehoek en schakel je alarmlichten in (controleer voor je vertrek wat in het land van jouw bestemming verplicht of verboden is in dergelijke situaties).
 • Zorg dat iedereen het voertuig zo snel mogelijk verlaat en achter de vangrail plaatsneemt.
 • Meld je autopech bij de alarmcentrale van je reisverzekeraar.
 • Zorg dat je het kenteken en je polisnummer van je reisverzekering bij de hand hebt.
 • Geef de locatie waar je staat zo nauwkeurig mogelijk door.
 • Wacht altijd buiten de auto en achter de vangrail op de hulpverlener.
 • Zorg dat alle passagiers een reflecterend veiligheidsvestje dragen.
 • Zorg ervoor dat je na jouw melding bereikbaar bent voor de alarmcentrale.

Lees hier meer nuttige tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen: www.reisverzekeringkorting.nl/blog/autopech-vakantie-voorkomen-tips/

Waarom een reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Grootste reisverzekeraar ter wereld.
 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar. Je wordt in het Nederlands geholpen.
 • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
 • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen?

Heb je nog vragen over een reisverzekering met pechhulp dekking? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.