Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Autopech tijdens je vakantie voorkomen? Lees onze tips!

Autopech tijdens je vakantie voorkomen?
Autopech tijdens je vakantie voorkomen?

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken.

Automobilisten met autopech

De alarmcentrale van Allianz Global Assistance krijgt in de zomervakantie veel hulpverzoeken van automobilisten met autopech. Vooral accu’s en koelsystemen van de motor zijn de boosdoeners.

De relatief hoge temperatuur in Europa speelt een belangrijke rol bij de mankementen. Accu’s die niet meer in goede conditie zijn, leggen het loodje bij extreme hitte. Daarnaast worden ze ook nog eens extra belast door de airconditioning en andere verbruikers. Filerijden bij hitte kan zorgen voor gebrek aan koeling voor de motor.

Meest voorkomende autopech in het buitenland

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. Nederlanders op vakantie komen vaak stil te staan met kapotte koppelingsplaten. Met name het rijden in de bergen zorgt voor problemen met de koppeling en remmen. Door hogere snelheden komen er ook meldingen van storingen met roet- en brandstofilters.

Top 10 van autopech meldingen tijdens de zomervakantie:

 1. Koppelingsplaat (veelal door het (verkeerd) rijden in bergen).
 2. Accu leeg (bijvoorbeeld door lang stil staan op camping).
 3. Problemen met de remmen (ook door het rijden in de bergen).
 4. Lekke band.
 5. Roetfilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 6. Brandstoffilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 7. Verkeerde brandstof.
 8. Computerstoringen.
 9. Brandstoftoevoer defect.
 10. Mankementen aan de turbo.

Tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen

Vakantiegangers kunnen autopech in het buitenland voorkomen door met een goed onderhouden auto op pad te gaan. Men dient er rekening mee te houden dat een zwaarbeladen auto en caravan bergop in de file voor een Alpentunnel erom veel vraagt van de koppeling en koeling van de auto.

Om autopech tijdens je vakantie te voorkomen moet je zorgen dat je auto in topconditie is. Laat je auto controleren door je garage en vertel dat je op vakantie gaat. Dan kan de garagehouder hier rekening mee houden.

Voorkom autopech, controleer je auto voor vertrek

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt zeker voor een autovakantie. Een paar dagen voor je vertrek moet je de auto controleren op een aantal belangrijke punten, zo kun je mogelijk autopech tijdens je vakantie voorkomen:

 • Neem altijd je rijbewijs, groene kaart, verzekeringspapieren, paspoort en schadeformulier mee.
 • Zorg dat je belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt (Alarmcentrale pechhulpverlener, reisverzekeraar, ambassade, thuisfront en noodnummers). Sla de nummers op in je mobiele telefoon maar noteer ze ook op papier (je kan je mobieltje verliezen).
 • Zorg dat je mobiele telefoon volledig is opgeladen en koop een lader voor in de auto.
 • Check de verlichting. Zorg voor een set reservelampen.
 • Check het brandstofpeil. Is de wagen goed volgetankt? (Zorg dat je weet hoeveel de auto verbruikt met caravan) Plan je tankstop en kijk waar benzinestations op je route zijn. Rij nooit te lang op reserve of je tank leeg.
 • Check de banden. Kijk de staat van de banden na, controleer vooral ook de bandenspanning en tevens van je reservewiel! Kijk na of alle gereedschap aanwezig is om een wiel te vervangen.
 • Check de koelvloeistof. Is het niveau van de koelvloeistof tussen minimum en maximum?
 • Check het oliepeil. Moet je soms bijvullen, neem dan wat reserveolie mee.
 • Check het reservoir van de ruitensproeier. Neem een extra fles water mee om bij te vullen.
 • Zorg voor een zaklamp met nieuwe batterijen.
 • Neem werkhandschoenen mee voor controles, om te tanken en bij pech.
 • Neem een zeem en spons mee om de ruiten tussentijds schoon te maken, een product om de vliegen van de ramen te verwijderen is ook aan te bevelen.
 • Zorg dat de auto en de caravan niet te zwaar beladen is.
 • Controleer de kogeldruk van de caravan.
 • Houd je aan de aanbevolen snelheid bij het trekken van een caravan.
 • Sluit een Allianz Global Assistance Pechhulpverzekering af (minimaal twee weken voor vertrek)!

Autopech en vakantie

Niets is zo vervelend als autopech onderweg of tijdens je vakantie. Daar sta je met je auto en caravan in de brandende zon in een vreemd land. Een telefoontje naar Allianz Global Assistance zorgt er voor dat je snel adequate hulp krijgt. Zo kan autopech jouw welverdiende vakantie niet verpesten.

Je hebt al een uitgebreide Pechhulp Verzekering voor Europa v.a. € 3,71 per maand!

Nu 10% extra korting op een Pechhulp Verzekering

De toch al voordelige pechhulp verzekering wordt nog goedkoper dankzij de 10% extra korting die wij je geven, wanneer je een pechhulp verzekering via deze website afsluit. Deze ontvang je zolang de polis loopt dus ieder jaar weer. Profiteer van dit gunstige aanbod en kies vandaag nog voor de betrouwbare autopech hulp van de grootste hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

De pechhulp verzekering is samen te stellen naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor Pechhulp in Nederland met of zonder hulp in je woonplaats. Ga je met de auto op vakantie? Kies dan voor Pechhulp Europa. Een toercaravan, vouwwagen, bagagewagen of trailer is ook voordelig mee te verzekeren.

Verzekering tegen autopech van Allianz Global Assistance

Er zijn meer verzekeringen of lidmaatschappen tegen autopech. Maar vrijwel nergens zo goedkoop en zo uitgebreid als de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance. De voordelen op een rijtje:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week, bereikbaar en beschikbare assistentie.
 • Eigen alarmcentrales, dus snelle hulp overal bij autopech tijdens je vakantie.
 • Professionele hulpverleners die bij autopech, jou helpen in de Nederlandse taal.
 • Bij autopech het inschakelen van monteurs, garages en bergers in binnen- en buitenland.
 • Eigen vloot van vervangende auto’s. Standaard in de zomermaanden uitgerust met trekhaak en in de winter met skibox en winterbanden.
 • Zeer scherpe premie voor je autopechhulp verzekering.
 • All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten bij autopech tijdens je vakantie, bijvoorbeeld voor vervangend vervoer.
 • Ook auto’s ouder dan 12 jaar worden geaccepteerd.
 • In Nederland zijn 2 miljoen auto’s verzekerd van hulp bij autopech door Allianz Global Assistance.

Pechhulp Verzekering voor iedere vakantie

Je verzekering tegen autopech kun je geheel zelf naar wens samenstellen. Voor iedere autovakantie is er een Pechhulp Verzekering. De dekking is zelfs uit te breiden voor je aanhangwagen, zoals caravans of vouwwagens. Je hebt de keuze uit:

 • Pechhulp voor Nederland (exclusief woonplaats).
 • Pechhulp voor Nederland (inclusief woonplaats).
 • Pechhulp voor Nederland + Europa (exclusief woonplaats).
 • Pechhulp voor Nederland + Europa (inclusief woonplaats).
 • Pech met aanhangwagen

Pech met aanhangwagen tijdens vakantie

Ga je op vakantie met een vouwwagen of caravan? Dan wil je daar onderweg zeker geen problemen mee krijgen. Met de uitbreiding ‘Aanhangwagen module’ ben je verzekerd van de beste hulp bij pech onderweg. Indien mogelijk wordt de aanhanger ter plaatse gerepareerd. Mocht dit niet lukken, dan verzorgt Allianz Global Assistance het transport naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst. Kan de aanhanger niet binnen 48 uur gerepareerd worden, dan zorgt Allianz Global Assistance voor passende vervanging. Wanneer je tijdens de reparatie een vervangend verblijfplaats nodig hebt, dan regelt en vergoedt Allianz Global Assistance deze kosten.

Oudere auto? Geen probleem

Met een oudere auto heb je meer kans op autopech tijdens je vakantie. Desondanks kun je gewoon een Pechhulp Verzekering afsluiten bij Allianz Global Assistance.

Voordelige maandpremies Pechhulp Verzekering

De goedkoopste pechhulp verzekering is samen te stellen naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor pechhulp in Nederland met of zonder hulp in je woonplaats. Ga je met de auto op vakantie? Kies dan voor pechhulp Europa. Een toercaravan, vouwwagen, bagagewagen of trailer is ook voordelig mee te verzekeren.

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 1,85€ 3,40
4 - 7 jaar€ 2,16€ 4,02
8 - 11 jaar€ 2,78€ 4,95
12 - 15 jaar€ 4,02€ 6,50
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 3,71€ 5,26
4 - 7 jaar€ 4,02€ 5,88
8 - 11 jaar€ 4,64€ 6,81
12 - 15 jaar€ 5,88€ 8,36
-----------------------
Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,68
Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,69
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Bereken zelf de premie voor jouw auto

Kijk zelf hoe voordelig de premies zijn voor de uitgebreide Pechhulp Verzekering, de beste garantie bij autopech tijdens je vakantie. Bij Reisverzekeringkorting.nl kun je zelf de premie berekenen en direct een Pechhulp Verzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail

Premie berekenen van een Auto Pechhulp Verzekering? Klik hier:

Nederlandse monteurs

Ook deze zomer heeft Allianz Global Assistance Pechhulp maar liefst vijf servicepunten op populaire buitenlandse vakantiebestemmingen. Naast de servicepunten in Le Muy, Narbonne en Manerba del Garda (Gardameer), staan onze Nederlandse monteurs nu ook in Sarlat (Dordogne) en Cecina (Toscane). Op de servicepunten zijn Nederlandse monteurs beschikbaar om gestrande vakantiegangers ter plekke te helpen.

Vorig jaar bleek dat circa 80% van de pechhulpen ter plaatse verholpen konden worden door de eigen monteurs. Verzekerden kunnen het probleem in het Nederlands vertellen en andersom kan een monteur in het Nederlands uitleggen wat het probleem is en of het gemakkelijk opgelost kan worden. Tevens beschikt Allianz Global Assistance over een vloot eigen huurauto’s (met trekhaak) in het buitenland.

Eigen vloot huurauto’s

De eigen vloot huurauto’s van Allianz Global Assistance heeft zijn waarde al bewezen. Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto. Bij pech en indien de auto niet op korte termijn gerepareerd kan worden, is een vervangende auto met een trekhaak nodig. Echter een huurauto met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen. Inmiddels heeft Allianz Global Assistance Pechhulp de beschikking over honderden eigen huurauto’s, vrijwel allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. De huurauto’s zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Waarom een reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Grootste reisverzekeraar ter wereld.
 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar. Je wordt in het Nederlands geholpen.
 • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
 • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen?

Heb je nog vragen over de pechhulp verzekering? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Wij wensen je een fijne vakantie, zonder autopech!

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.