Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor autopech € 12,37

Reisverzekering voor autopech
Reisverzekering voor autopech

Een reisverzekering voor autopech tijdens je vakantie kan je hier voordelig regelen. Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra online korting) ben je met de automobilistenhulp dekking in heel Europa verzekerd tegen pech met je auto en voor eventueel vervangend vervoer, zodat je altijd naar je vakantiebestemming kan rijden! 

Ieder jaar gaan er meer dan vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken. De automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van je auto of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering is geldig in heel Europa. Ook in Nederland als je reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse vakantiebestemming en omgekeerd.

Wist jij dat Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld is? En dat zij in ons land de medische hulpverlening verzorgen voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders? Ook rekenen elk jaar ruim 2,5 miljoen auto’s met hun bestuurders op hulp van Allianz bij pech en ongevallen.

Meest voorkomende autopech in het buitenland

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. Nederlanders op vakantie komen vaak stil te staan met kapotte koppelingsplaten. Met name het rijden in de bergen zorgt voor problemen met de koppeling en remmen. Door hogere snelheden komen er ook meldingen van storingen met roet- en brandstoffilters.

Top 10 van autopech meldingen tijdens de zomervakantie:

 1. Koppelingsplaat (veelal door het (verkeerd) rijden in bergen).
 2. Accu leeg (bijvoorbeeld door lang stil staan op camping).
 3. Problemen met de remmen (ook door het rijden in de bergen).
 4. Lekke band.
 5. Roetfilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 6. Brandstoffilter (doordat men langer hogere snelheden rijdt).
 7. Verkeerde brandstof.
 8. Computerstoringen.
 9. Brandstoftoevoer defect.
 10. Mankementen aan de turbo.

Wat is een reisverzekering voor autopech?

Ga je met je auto op vakantie dan wil je geen zorgen aan je hoofd door bijvoorbeeld pech, diefstal, of een ongeval van het voertuig. Daarom ben je onder andere verzekerd als je wagen verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangende auto bij een officieel verhuurbedrijf (neem je creditcard mee).
 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de auto gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend auto niet op de dag van het uitvallen van de wagen beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de auto gerepareerd wordt.

Met de extra automobilistenhulp dekking ben je ook verzekerd bij het:

 • Uitvallen van de wagen door pech of ongeval.
 • Uitvallen van de bestuurder.
 • Toezending vervangende auto onderdelen en onderdelen zelf.
 • Repatriëring van de auto en/of aanhanger.
 • Bewaking van de auto en/of aanhanger.
 • Rechtsbijstand.

Kortlopende reisverzekering voor autopech (automobilistenhulp) afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering voor autopech is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp‘ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp:

Pechhulp verzekering: het hele jaar verzekerd tegen autopech v.a. slechts € 2,63 p/m!

Wil je niet alleen tijdens je vakantie maar het gehele jaar door voordelig tegen autopech verzekerd zijn? Kies dan voor de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance! Je kunt dan rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech in geheel Europa. Een uitgebreide Pechhulp Verzekering, nu v.a. slechts: € 2,63 p/m! Lees hier meer informatie: Auto Pechhulp vakantie

Tips om autopech tijdens je vakantie te voorkomen

Vakantiegangers kunnen autopech in het buitenland voorkomen door met een goed onderhouden wagen op pad te gaan. Men dient er rekening mee te houden dat een zwaarbeladen auto en caravan bergop in de file voor een Alpentunnel erom veel vraagt van de koppeling en koeling van de wagen.

Om autopech tijdens je vakantie te voorkomen moet je zorgen dat je auto in topconditie is. Laat je auto controleren door je garage en vertel dat je op vakantie gaat. Dan kan de garagehouder hier rekening mee houden.

Voorkom autopech, controleer je auto voor vertrek

Om autopech tijdens je vakantie te voorkomen is het verstandig een paar dagen voor je vertrek, de auto te laten controleren op een aantal belangrijke punten. Wij geven je vast een aantal tips:

 • Neem altijd je rijbewijs, groene kaart, verzekeringspolissen, paspoort en schadeformulier mee.
 • Zorg dat je belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt (Alarmcentrale pechhulpverlener, reisverzekeraar, ambassade, thuisfront en noodnummers). Sla de nummers op in je mobiele telefoon maar noteer ze ook op papier (je kan je mobieltje verliezen).
 • Zorg dat je mobiele telefoon volledig is opgeladen en koop een lader voor in de auto.
 • Check de verlichting. Zorg voor een set reservelampen.
 • Check het brandstofpeil. Is de wagen goed volgetankt? (Zorg dat je weet hoeveel de auto verbruikt met caravan). Plan je tankstop en kijk waar benzinestations op je route zijn. Rij nooit te lang op reserve of je tank leeg.
 • Check de banden. Kijk de staat van de banden na, controleer vooral ook de bandenspanning en tevens van je reservewiel! Kijk na of alle gereedschap aanwezig is om een wiel te vervangen.
 • Check de koelvloeistof. Is het niveau van de koelvloeistof tussen minimum en maximum?
 • Check het oliepeil. Moet je soms bijvullen, neem dan wat reserveolie mee.
 • Check het reservoir van de ruitensproeier. Neem een extra fles water mee om bij te vullen.
 • Zorg voor een zaklamp met nieuwe batterijen.
 • Neem werkhandschoenen mee voor controles, om te tanken en bij pech.
 • Neem een zeem en spons mee om de ruiten tussentijds schoon te maken, een product om de vliegen van de ramen te verwijderen is ook aan te bevelen.
 • Zorg dat de auto en de caravan niet te zwaar beladen is.
 • Controleer de kogeldruk van de caravan.
 • Houd je aan de aanbevolen snelheid bij het trekken van een caravan.
 • Sluit een Allianz pechhulp reisverzekering af of kies voor de doorlopende pechhulpverzekering (minimaal twee weken voor vertrek)!

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor autopech (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over een autopech reisverzekering.

Hebben jullie een reisverzekering voor autopech?

Ja, met de dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Welke hulp krijg ik bij autopech?

Bij pech of een ongeval met je auto krijg je direct snelle hulp, bijvoorbeeld noodhulp langs de kant van de weg. Lukt reparatie niet dan wordt je auto weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage. Als reparatie niet spoedig lukt dan regelt en vergoed Allianz vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte auto naar huis. Schade aan je auto is niet verzekerd want dat valt onder je autoverzekering.

In welke landen in Europa heb ik recht op pechhulp?

De verzekering is geldig in heel Europa. Ook in Nederland als je reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse vakantiebestemming en omgekeerd. De dekking is tevens geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van je auto. Dat zijn: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië,, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Kan ik een reisverzekering met pechhulp afsluiten voor 1 vakantie?

Jazeker, het gaat hier om een kortlopende (eenmalige) reisverzekering. Die gaat in op de dag dat je op vakantie gaat en eindigt bij thuiskomst.

Wat kost de extra dekking voor pechhulp bij een reisverzekering?

Voor slechts eenmalig € 12,37 (inclusief 10% extra korting) ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech met de automobilistenhulp dekking op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering moet wel binnen 7 dagen na het boeken van een reis kan echter niet op het laatste moment.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Vragen?

Heb je nog vragen over de pechhulp reisverzekering? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.