Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kortlopende reisverzekering van Allianz met auto pechhulp voor €17,96 (inclusief 10% korting)

"Allianz"/

alli logo th

Kies voor de vernieuwde en verbeterde kortlopende reisverzekering (eventueel met annuleringsdekking) met nog meer flexibiliteit!

Wat is er nieuw?

  • Je hebt de mogelijkheid om zelf de hoogte van je bagagedekking te bepalen.
  • Gemakkelijker en sneller kiezen uit 3 pakketten.
  • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
  • Annuleringsverzekering: 3e graad familie meeverzekerd, ook dekking voor goede vriend/vriendin (tijdens de reis) en zaakwaarnemer standaard opgenomen.
Pakket 1:
Basis
Pakket: 2
Uitgebreid
Pakket 3:
Compleet
SOS-hulpverleningSOS-hulpverleningSOS-hulpverlening
Bagagedekking
(1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€3.500,- of €5.000,-)
Geen dekking voor medische kostenInclusief medische kostenInclusief medische kosten
Geen uitbreidingen mogelijkKeuze voor wintersport en risicosporten, autohulp en annulering (ook Allrisk)Keuze voor ongevallen, wintersport en risicosporten, autohulp en annulering (ook Allrisk)
Premie v.a. €1,31 per dagPremie v.a. €1,54 per dagPremie v.a. €1,81 per dag
Maak vrijblijvend een premieberekening voor het pakket en de eventuele opties die je kiest.

Premie berekenen en afsluiten:

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Let op: De tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Met de dekking automobilistenhulpverzekering kan je voorkomen dat jouw vakantie in het water valt door autopech of uitval van je voertuig.

Niets is vervelender dan je autovakantie moeten onderbreken of afbreken vanwege autopech of het uitvallen van je voertuig. De automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance kan dat voorkomen.

Kortlopende reisverzekering met auto pechhulp

Deze dekking, die onderdeel is van de kortlopende reisverzekering, biedt hulp bij uitval van de bestuurder, het motorrijtuig of de aanhanger, of dat nu komt door pech of een ongeval. De verzekering dekt dit soort situaties in heel Europa. En ook in Nederland, als je reis door ons land onderdeel is van een reis van of naar een bestemming in het buitenland.

Met de automobilistenhulp verzekering ben je voor een eenmalige premie van slechts €17,96 verzekerd tegen autopech en uitval van je voertuig. En dat is inclusief vervangend vervoer! Dat is een geruststellende gedachte voor elke vakantieganger.

Verzekerd voor pechhulp en uitval van voertuig of bestuurder

Niemand wil graag onderweg stranden tijdens een welverdiende vakantie. Daarom heeft Allianz Global Assistance een uitgebreide automobilistenhulpverzekering in haar kortlopende reisverzekering opgenomen. Deze zorgt ervoor dat je mobiel blijft bij autopech, een ongeval of uitval van de bestuurder. Loopt je reis onverhoopt vertraging op door pech? Dan hoef je slechts contact op te nemen met de alarmcentrale voor een snelle en passende oplossing. Ook vervangend vervoer is onderdeel van deze service.

De automobilistenhulp dekt onder andere het inzetten van een vervangende chauffeur, of een autotransporter, mocht de bestuurder door ziekte of ongeval niet langer in staat zijn het voertuig te besturen. Daarnaast is de repatriëring van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland gedekt, evenals noodreparatie langs de weg, berging en vervoer. Ook de bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger en de toezending van vervangende onderdelen zijn verzekerd.

Dekking SOS-kosten bij uitvallen bestuurder of motorvoertuig

GebeurtenisDekkingVergoeding
Uitvallen van de bestuurderTerugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse)Kostprijs
Extra verblijfkosten€75,- p.p. per dag voor max. 10 dagen
Uitvallen van het motorrijtuigTerugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse) en/ofKostprijs
Huurkosten vervangend vervoermiddel per dag€125,- tot maximaal €1.250,- per polis
Extra verblijfkosten€75,- p.p. per dag voor max. 10 dagen
Kosten van vervoer naar/van logies-, verhuur- en/of reparatiebedrijf€100,- per polis
Lees ook altijd de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Dekking automobilistenhulp (€17,96)

GebeurtenisDekkingVergoeding
Ziekte of ongeval van verzekerdeRepatriëring van het motorrijtuigKostprijs
Voortijdige terugkeer van verzekerde naar NederlandIn verband met een onder de rubriek S.O.S.kosten verzekerde gebeurtenisKostprijs
Uitvallen van het motorrijtuig door pech of ongevalKosten door het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger: Noodreparatie langs de weg€125,- per gebeurtenis
Uitvallen van het motorrijtuig door pech of ongevalBerging, vervoer en bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger€1.000,- per gebeurtenis
Toezending vervangende onderdelenKosten van toezendingKostprijs
Toezending vervangende onderdelenOnderdelen zelf€125,- per gebeurtenis
Repatriëring van het motorrijtuig en/of aanhangerKostprijs
Repatriëring van de onbeschadigde aanhangerKostprijs
RechtsbijstandConform voorwaarden DAS Rechtsbijstand
Lees ook altijd de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Verzekerd in alle landen die vermeld staan op de groene kaart

Je kunt rekenen op deze dekking in alle landen die vermeld staan op je groene kaart. Let wel: deze extra dekking is alleen beschikbaar voor voertuigen met een Nederlands kenteken en voor het verkrijgen van een vervangende huurauto in het buitenland is een creditcard vereist.

Ook vervangend vervoer bij uitval voertuig

Het is zeker geruststellend om te weten dat, mocht er iets gebeuren met jouw voertuig tijdens je autovakantie, Allianz Global Assistance er is om je te helpen. Met de kortlopende reisverzekering worden de kosten voor vervangend vervoer gedekt als jouw auto, camper of motorfiets uitvalt door bijvoorbeeld pech, een ongeval of diefstal.

Hierbij wordt onder andere gedekt:

  • Reiskosten per trein van de locatie van pech of ongeval naar jouw vakantiebestemming en vervolgens de treinreis terug naar jouw woonplaats in Nederland.
  • De kosten voor de huur van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
  • Eventuele noodzakelijke extra verblijfskosten op de locatie waar jouw voertuig wordt gerepareerd. Deze vergoeding wordt ook verstrekt als het voertuig voor een kortere periode uitvalt, of als er geen vervangend voertuig beschikbaar is op de dag dat jouw voertuig uitvalt.
  • De kosten van vervoer van en naar de accommodatie, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar jouw voertuig wordt gerepareerd.

De specifieke hoogte van deze vergoedingen kun je terugvinden in de verzekeringsvoorwaarden. Het is belangrijk dat je altijd eerst contact opneemt met de alarmcentrale als je aanspraak wilt maken op je reisverzekering en vervangend vervoer nodig hebt. Zij zijn 24/7 bereikbaar om je te assisteren bij eventuele problemen en om je te helpen bij het regelen van vervangend vervoer.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt hier maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp. Dat is mooi meegenomen! Je kunt deze eenmalige reisverzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Reisverzekering met pechhulp voor je auto

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met pechhulp? Kies dan voor de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze kan je geheel op maat samenstellen en je kiest voor de dekking die jij belangrijk vindt. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Neem je jouw huisdier mee op vakantie? Die is ook verzekerd. Ga je met de auto op vakantie en valt je voertuig uit door pech, diefstal of een ongeval. Allianz Global Assistance zorgt voor hulp en/of vervangend vervoer. Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met pechhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp verzekering’ aan.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met pechhulp voor je autovakantie? Sluit hem hieronder af!

Premieoverzicht

Bekijk hieronder de premies voor aanvullende dekkingen:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,26
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,23
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Automobilistenhulpverlening€12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,07
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€2,66
Reisongevallen€0,09
Medische kosten€0,32
Geld en reischeques€0,50
Wintersport/bijzondere sporten€0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Dekking automobilistenhulpverzekering Allianz

Wanneer je onderweg bent met je eigen of gehuurde auto en aanhanger vanuit Nederland naar het buitenland en pech of een ongeval krijgt, biedt de automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance uitkomst. De verzekering omvat ook situaties waarin de bestuurder niet in staat is om verder te rijden.

Bij problemen onderweg biedt een professionele hulpdienst ter plekke reparatie aan, mits dat binnen een uur kan. Als dat niet het geval is, wordt je auto naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst vervoerd. Mocht je auto of aanhanger onverhoopt niet gerepareerd kunnen worden, dan worden deze naar Nederland teruggebracht. Hierbij worden de transportkosten in de gaten gehouden om te zorgen dat deze niet de waarde van de auto en aanhanger overschrijden.

In sommige gevallen moet je auto tijdelijk gestald worden totdat transport mogelijk is. Deze kosten worden gedekt tot een maximum van € 1.000,-. Hoewel de kosten voor benodigde reparatieonderdelen niet gedekt worden, kan de verzekeraar wel helpen om deze op te sturen als ze ter plekke niet beschikbaar zijn.

De verzekering zorgt er ook voor dat inzittenden en hun bagage veilig naar hun eindbestemming of een adres in Nederland gebracht worden. Dit gebeurt met behulp van openbaar vervoer.

Indien je auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden, springt Allianz Global Assistance bij met extra dekkingen. Ze vergoeden de huur van een soortgelijke auto voor maximaal 30 dagen (tot een maximum van € 3.000,- per polis per reis). Daarnaast vergoeden ze ook hotelkosten voor maximaal twee dagen tot € 80,- per persoon per dag, inclusief de reiskosten naar het dichtstbijzijnde hotel. In sommige gevallen kan een taxi ingeschakeld worden in overleg met de alarmcentrale, waarbij de kosten tot € 100,- vergoed worden.

Als alternatief kunnen ook de kosten voor een treinreis (2e klasse) naar je eindbestemming of je huisadres in Nederland vergoed worden, inclusief de reiskosten naar het dichtstbijzijnde treinstation. Als de treinreis langer dan acht uur duurt, kun je in plaats daarvan kiezen voor een vliegticket (economy class). Mocht je ervoor kiezen om naar de eindbestemming vervoerd te worden, dan worden de extra reiskosten vergoed tot maximaal de kosten van de terugreis naar Nederland.

Hulp bij het uitvallen van de bestuurder

Mocht de bestuurder van je auto helaas niet meer in staat zijn om te rijden en kan geen van de inzittenden de besturing overnemen, dan springt Allianz Global Assistance bij om je verder te helpen.

Een optie is het inzetten van een vervangende chauffeur. Deze kan jullie helpen om naar de geplande eindbestemming te rijden of, indien nodig, terug naar huis in Nederland.

Een alternatieve optie is het vergoeden van de reiskosten voor een treinreis, tweede klasse, helemaal terug naar je woonplaats in Nederland.

Ten slotte, als je langer moet blijven dan gepland, vergoedt Allianz Global Assistance de noodzakelijke extra verblijfskosten. Dit gaat tot een bedrag van € 80,- (inclusief btw) per persoon per dag en kan voor een maximum van tien dagen worden aangevraagd. Deze opties zorgen ervoor dat je ondanks tegenslagen je reis voort kunt zetten of veilig thuis kunt komen.

Extra dekkingen

Bovenop de eerder genoemde services biedt Allianz Global Assistance ook de volgende dekkingen:

Ten eerste zijn je noodzakelijke communicatiekosten gedekt tot een bedrag van € 125,- per incident. Dit zijn kosten die je bijvoorbeeld maakt om hulpdiensten te bereiken als je autopech hebt.

Daarnaast worden ook de kosten vergoed om je gerepareerde auto of aanhanger op te halen. Voor één persoon worden de treinkosten, tweede klasse, vergoed. Als in overleg met de alarmcentrale besloten wordt een taxi te gebruiken, dan worden deze kosten vergoed tot een bedrag van € 100,-.

Ook krijg je juridische bijstand van DAS voor je auto als je in het buitenland te maken krijgt met schade aan je auto of als er een geschil ontstaat over een reparatie die niet goed is uitgevoerd of over slecht onderhoud aan je auto.

En ten slotte, mocht je auto of aanhanger onverhoopt uitvallen binnen zeven dagen voor de start van je geboekte reis, dan heb je ook recht op dekking voor reiskosten en/of vervangend vervoer.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met auto pechhulp (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een kortlopende reisverzekering met auto pechhulp?

Jazeker, de dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van het motorrijtuig (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto, camper of motorfiets als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Wat kost de reisverzekering met auto pechhulp?

Voor slechts eenmalig €17,96 ben je tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd met de automobilistenhulp dekking op de kortlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering met auto pechhulp ook uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.