Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering voor groepen van Allianz: Annuleren als iemand uit de groep niet mee kan door een verzekerde gebeurtenis

Allianzlogo nwe

Annuleringsverzekering voor groepen nu 10% korting!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)

Corona besmetting is meeverzekerd

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

 Allianz, gekozen tot beste reisverzekeraar.

Annuleringsverzekering voor groepen nodig? Die kan je hier bij Allianz afsluiten, vraag eerst een offerte aan. Wij sturen je een premieopgave, de verzekeringskaarten en de voorwaarden.

Een bijzonder kenmerk van een groepsannuleringsverzekering is dat iedereen in de groep tegenover elkaar verzekerd is. Dat betekent dat als één persoon uit de groep om een ernstige reden, zoals een ziekte of een ongeval, niet mee kan, de hele groep de reis kan annuleren en de kosten vergoed kan krijgen. Dit is een verschil met een normale annuleringsverzekering die je alleen voor jezelf of je gezin afsluit.

De groepsannuleringsverzekering is dus vooral handig als jullie als groep het besluit hebben genomen dat jullie alleen samen willen reizen. Als het voor jullie belangrijk is dat iedereen mee kan en jullie niet zonder elkaar op reis willen of kunnen, dan biedt zo’n verzekering de oplossing.

annuleringsverzekering groepen
Annuleringsverzekering voor groepen van Allianz (Redactionele bronvermelding: Studio MDF / Shutterstock.com)

Annuleringsverzekering voor groepen van Allianz

Als je een uitstapje boekt met vrienden of familie, kan het soms gebeuren dat iets onverwachts roet in het eten gooit. Misschien wordt iemand ziek, of zijn er andere serieuze problemen waardoor iemand van de groep niet mee kan. Dit kan best een domper zijn, en misschien wil dan niemand meer gaan. Wat nu?

Normaal gesproken neem je een annuleringsverzekering voor jezelf of jouw gezin als je een reis boekt. Dit is handig, want als er iets gebeurt waardoor je niet kan vertrekken, zoals ziekte of familieomstandigheden, dan zorgt deze verzekering ervoor dat je niet voor alle kosten opdraait.

Maar wat als je met een hele groep reist? Hier komt de groepsannuleringsverzekering om de hoek kijken. Die werkt eigenlijk net zo, maar dan voor iedereen samen. Als iemand van de groep ernstig ziek wordt of zelfs overlijdt, en hierdoor de reis niet kan doorgaan, dan is het fijn om te weten dat je niet voor al die kosten hoeft op te draaien. De annuleringsverzekering voor groepen zorgt ervoor dat iedereen zijn deel terugkrijgt.

Allianz Assistance, gevestigd in Amsterdam, is een expert op het gebied van hulp en verzekeringen voor reizigers. Ze hebben al veel ervaring en zijn zelfs een paar keer uitgeroepen tot de beste reisverzekeraar van Nederland. Dus als je zekerheid wilt voor jou en je reisgenoten, dan kun je bij hen terecht voor deze groepsverzekering. Zo kun je met een gerust hart uitkijken naar jullie gezamenlijke avontuur, wetende dat je goed voorbereid bent op onverwachte gebeurtenissen.

Voor extra zekerheid ook dekking bij corona besmetting (Covid-19)

In deze tijd waarin dingen snel kunnen veranderen, vooral door gezondheidszorgen zoals het coronavirus, is het nog belangrijker om goed verzekerd te zijn. Stel je voor, je hebt samen met je familie of een groep vrienden een leuke vakantie gepland. Iedereen kijkt ernaar uit, maar net voordat je gaat, krijgt een van de groepsleden te horen dat hij of zij corona heeft. Dat is natuurlijk heel vervelend, niet alleen voor die persoon, maar voor iedereen.

Gelukkig is er goed nieuws: onze verzekering houdt rekening met deze situaties. Als iemand van de groep positief test op corona, en dit kan laten zien met een officiële positieve test van een erkend coronatestbedrijf, dan kan de hele groep de reis annuleren. Iedereen krijgt dan zijn deel van de kosten terug. Dit geeft een extra zekerheid in deze onvoorspelbare tijden, en zo kun je zonder zorgen uitkijken naar je reis, wetende dat je voorbereid bent op wat er ook gebeurt.

Familie in de derde graad ook meeverzekerd

Ziekte, ongeval of overlijden van familie in de derde graad is ook meeverzekerd op de kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz Assistance. Familie in de derde graad, zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen. Mocht een familielid in de 3e graad te maken krijgen met een ernstige ziekte, ongeval of overlijden dan kan de verzekerde zijn of haar annuleringsverzekering aanspreken. Uiteraard valt ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad ook onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Voor de duidelijkheid nog even een overzicht van de familie verwantschap:

VerwantschapFamilieleden
1e graadPartner, (schoon)ouders, kinderen, partners van kinderen
2e graadKleinkinderen, grootouders, broers, zwagers, (schoon)zussen
3e graadOoms, tantes, neven, nichten, overgrootouders, achterkleinkinderen

Meer informatie of premie annuleringsverzekering voor groepen

Als je geïnteresseerd bent in een ‘Annuleringsverzekering voor Groepen’ bij Allianz Assistance, is het belangrijk te weten dat deze verzekering speciaal voor jouw situatie wordt gemaakt. Hoeveel je betaalt voor deze verzekering hangt af van een paar dingen: hoeveel mensen er meegaan op reis, hoe duur de reis is, de leeftijden van de mensen die meegaan en wat je allemaal wilt verzekeren.

Omdat iedere groep anders is, is er geen standaard prijs. Wil je weten wat het voor jouw groepsreis gaat kosten? Het beste wat je kunt doen, is een offerte aanvragen. Dan krijg je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of deze verzekering bij jullie past. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je met een gerust hart die leuke groepsreis plannen!

Meest gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor groepen

Hieronder lees je meest gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor groepen van Allianz.

Wat is een annuleringsverzekering voor groepen?

Een kortlopende annuleringsverzekering voor groepen is een slimme keuze als je met een groep een uitje of reis plant. Of je nu met familie, vrienden, collega’s, een club, schoolklas of welk gezelschap dan ook gaat, het idee is dat als een van jullie iets ernstigs overkomt, zoals een ongeluk, ernstige ziekte of zelfs overlijden, de hele groep dan kan besluiten om de reis niet door te laten gaan.
De dekking ’tegenover elkaar’ betekent dat als zo’n onverwachte gebeurtenis zich voordoet, iedereen beschermd is door de verzekering. Dus in plaats van individueel de risico’s te dragen, steunen jullie elkaar en staat de verzekering garant voor de financiële kant, mochten jullie moeten annuleren.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepen zijn er?

Wanneer je een verzekering zoekt voor een groepsreis, bieden we drie verschillende opties aan die aansluiten bij de grootte en samenstelling van je groep. Hier is hoe het werkt:
– Voor kleine groepen tot en met 7 personen is er een kortlopende annuleringsverzekering. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een vriendengroep of een kleine familie die samen op reis gaan.
– Als je groep iets anders is samengesteld, zoals maximaal 4 gezinnen met elk nog 3 extra reisgenoten, dan is er een specifieke eenmalige annuleringsverzekering. Dit kan perfect zijn voor bijvoorbeeld meerdere families die samen een vakantiehuisje huren of een groep vrienden die met hun partners en kinderen op vakantie gaan.
– En voor de echt grote reisgezelschappen met meer dan 7 personen, is er ook een kortlopende groepsannuleringsverzekering als het om familie van elkaar gaat.
Het maakt dus niet uit hoe groot je groep is, of hoe jullie samen zijn gekomen, er is een verzekering die past bij jullie behoeften.

Geven jullie 10% korting op de premie van een groepsannuleringsverzekering?

Absoluut, wij willen je graag tegemoetkomen met een aantrekkelijke korting. Als je bij ons een groepsannuleringsverzekering afsluit, ontvang je 10% korting op de premie. Dit is een mooie besparing die de verzekering nog aantrekkelijker maakt. Als je benieuwd bent hoeveel je precies gaat betalen met deze korting, kun je het beste een offerte aanvragen. Dit is helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Het geeft je een duidelijk beeld van de kosten, zodat je zelf kunt zien dat onze groepsannuleringsverzekering niet alleen voordelig is, maar ook voorwaarden heeft die passen bij wat jullie als groep nodig hebben.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor groepen?

De annuleringsverzekering voor groepen zorgt ervoor dat jullie niet opdraaien voor de kosten als de reis niet door kan gaan door bepaalde ernstige omstandigheden. Hier zijn een aantal situaties waarin de verzekering kan helpen:
– Als jijzelf, iemand met wie je samen reist of een familielid tot in de 3e graad plots overlijdt, een ongeval krijgt of ernstig ziek wordt, dan kun je rekenen op de verzekering.
– Als er een medische ingreep nodig is die niet kan wachten, voor jou, je partner of je kind, dan biedt de verzekering ook dekking.
– Mocht er sprake zijn van een zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap, dan kan dat ook een geldige reden zijn om je reis te annuleren en een beroep te doen op de verzekering.
– Als je gaat scheiden of als je relatie eindigt en je had samen een reis gepland, dan kan de verzekering dit ook dekken.
– Zelfs als je huisdier, waar je erg aan gehecht bent, ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of overlijdt, kan de verzekering bijstaan.

En dat is nog niet alles. Er zijn nog meer situaties waarin de verzekering kan uitkeren, dus het is een uitgebreide bescherming voor allerlei onverwachte gebeurtenissen die roet in het eten kunnen gooien voor jullie groepsplannen. Als je de volledige details wilt weten, kun je altijd de voorwaarden van de verzekering bekijken of contact opnemen voor meer informatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Met een groepsannuleringsverzekering verzeker je de hele som van de reis die jullie als groep gaan maken. Dus alles wat jullie samen uitgeven voor de groepsreis, zoals de kosten voor een gezamenlijke accommodatie, hotelkamers en zelfs de vliegtickets, valt onder de dekking. Het idee is dat als de reis onverhoopt niet door kan gaan door een gedekte gebeurtenis, jullie niet zelf voor al die kosten hoeven op te draaien.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor groepen worden afgesloten?

Het is essentieel dat je de annuleringsverzekering voor groepen afsluit kort nadat je de reis hebt geboekt. In ieder geval binnen 14 dagen na het vastleggen van de reis. Deze termijn van 14 dagen zorgt ervoor dat de verzekeraar weet dat je verzekering afsluit op een moment dat er nog geen bekende redenen zijn die de reis in gevaar kunnen brengen. Het gaat hierbij om onvoorziene gebeurtenissen die zich voordoen nadat de verzekering is afgesloten. Dus als je zeker wilt zijn van dekking, regel het dan snel na het boeken van jullie groepsvakantie.

Hebben jullie ook een groepsreisverzekering?

Jazeker, wij hebben en voordelige groepsreisverzekering met 10% korting voor groepen tot wel 400 personen. De verzekering is in heel Europa geldig. Lees hier meer: https://www.reisverzekeringkorting.nl/groepsreisverzekering/

Vertrouw op de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, Allianz Assistance, altijd en overal. Heb je nog vragen of wil je meer weten over een annuleringsverzekering voor een groep? Neem gerust contact op via [email protected] of bel ons op 055 540 04 09 (bereikbaar van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen). Zo ga je altijd goed voorbereid en verzekerd op reis.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.